Fergie elõre tekint

Nem írhatsz történelmet, ha nem tekintesz a jövõbe, Sir Alex Ferguson pedig általában az elõre tekintést preferálta, nem pedig a múltból élt, ezért is sikerült bebiztosítania csapatával a klub 19. bajnoki címét.


A Fõnök 12. bajnoki elsõségét szerezte, mióta az Old Traffordon uralkodik azok után, hogy a Blackburn ellen megszerezte csapatával a kellõ pontszámot. Ám gyorsan felvázolta terveit, miszerint a következõ években is több trófeát szeretne nyerni.

"Mint Manchester United menedzsernek, felelõsségem van" - kezdte Fergie az MUTV-nek adott interjúban. "Nem fogok megváltozni. Nem fogok megnyugodni, csak mert bajnokok lettünk. Remélhetõleg jövõre még jobbak leszünk."

"Reményeink szerint 2-3 játékost sikerül vennünk nyáron. Vannak fiatal játékosaink, akik visszatérnek, mint Welbeck, Cleverley és Diouf. Jobbak akarunk lenni, a klub ambíciói változatlanok."

Sir Alex majd 25 éves liverpooli árnyékból emelte fel a Unitedet gyõzelmeivel, lehagyva a Vörösöket és az õ 18 bajnoki címüket. Készen áll a következõ kihívásra - bárhonnan is érkezzen.

 


"A 80-as évek a Liverpool ideje volt, most azonban a mi idõnk jött el. Mindig kihívásként tekintettünk rájuk, ahogyan a Manchester Cityre is" - mondta a skót szakember. Nagyszerû dolog velünk kapcsolatban, hogy válaszolunk a kihívásokra. Nem számít, merrõl jönnek."

"A bajnoki cím ajtókat nyitott meg, mert így jövõre duplázhatunk egy ragyogó csapattal, hisz minden évben a bajnoki cím kihívói vagyunk. "Remek bravúr ez."

"19 éve versenyben vagyunk a bajnoki címekért. Hihetetlen eredmény és ez minden fiatal játékos szöveteibe beivódott. Chris Smalling elsõ érmét kapta, ahogy Darron Gibson is, vagy épp Chicharito. Csodás élmény ez számukra, õk jelentik a jövõt."

"Fantasztikus ez a srácoknak és a szurkolóknak. Mindenkinek, aki a klubhoz tartozik ez egy nagyszerû nap. Megszereztük azt az eredményt, amire szükségünk volt. Nem volt könnyû meccs, egy gólos hártányban voltunk, miután egy buta gólt kaptunk, de tartottuk magunkat és nem adtuk fel - ami nagyon jó tulajdonságunk."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!