Butt új kihívások miatt távozik

Nicky Butt kilenc évnyi, a Manchester United akadémiáján edzői és játékos fejlesztési szerepkörökben eltöltött idő után távozik a klubtól és már nem a felnőtt csapat fejlesztéséért felelős vezetője.


Butt a lehető legjobbakat kíván mindenkinek a Manchester Unitednél, a klub pedig köszönetet mond számára, hogy az Aon Training Complexben töltött ideje során nagyon fontos szerepet vállalt abban, hogy a saját nevelésű tehetségek bemutatkozhassanak a felnőtt csapatban. Emellett kulcsszerepet vállalt abban is, hogy tehetséges edzői stábtagok és vezetők új generációjának megérkezését segítette elő az Akadémia fejlődésére.

 

Marcus Rashford, Scott McTominay, Axel Tuanzebe, Dean Henderson és Mason Greenwood is azok közé tartozik, akikkel Nicky szorosan együtt dolgozott egy olyan időszak alatt, amikor az Akadémia újra régi fényében tündökölve ismét a világ futballjának egyik legproduktívabb műhelyévé vált.

 

 

"Az Akadémia ranglétráját végigjárva és majdnem 400 tétmérkőzést játszva a Manchester Unitedben, hihetetlenül nagy megtiszteltetés volt számomra visszatérni és együtt dolgozni a tehetségek új generációjával azért, hogy ők is ugyanezt az utat járhassák be" - mondta Nicky.

 

"Büszke vagyok arra, hogy a stáb minden tagja milyen szerepet vállal annak érdekében, hogy a fiatal futballistáink a lehető legjobb lehetőséget kapják a bennük rejlő potenciál kiaknázására, az eredmények pedig egyértelműen megfigyelhetőek a felnőtt csapatban bemutatkozott saját nevelésű játékosok számában."

 

"Játékos karrierem időszakából már tudom, hogy mennyire nehéz elhagyni a Manchester Unitedet, de ez tűnt a megfelelő pillanatnak új szakmai kihívások keresésére és már várom, hogy az itt töltött 9 évem tapasztalataira építve új lehetőségeket fedezhessek fel."

 

 

Ole Gunnar Solskjaer:

"Hatszoros Premier League győztesként Nicky mindig is egy legenda lesz a Manchester Unitednél, aki emellett kulcsfontosságú szereplője volt a Triplázó csapatnak is. A játékos múltja végett inspirációt jelentett az Akadémia játékosai számára a klubhoz való visszatérése óta."

 

"Mindig hiányozni fog számunkra az Aon Training Complex környékéről, de Nicky tudja, hogy mindig tárt karokkal várjuk vissza."

 

Nick Cox, az Akadémia vezetője:

"Megtiszteltetés volt együtt dolgozni Nicky-vel az elmúlt öt év során. Főszereplője volt annak a munkának, amit az elmúlt szezonokban az Akadémia megerősítéséért végeztünk, egyéni látásmódja egykori akadémistaként pedig folyamatosan emlékeztetett minket arra, hogy hűnek kell maradnunk a klub lenyűgöző történelméhez, míg folyamatosan innovatívnak is kell maradnunk és fejlődnünk kell."

 

"Bár szomorúak vagyunk a távozása miatt, Nicky öröksége továbbra is felfedezhető lesz a programunkban lévő számos fiatal játékosban, akiket segített felfedezni, inspirálni és fejleszteni. Ez az, ami biztosítani fogja még számtalan előttünk álló évig az utat az Akadémiáról a felnőtt csapatig."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!