Solskjaer reakciója a Brighton elleni győzelemre

Higgadtság, karakter és minőség - illetve a könyörtelen helyzetkihasználás - volt a kulcsa a Manchester United legutóbbi bajnoki győzelmének, állítja Ole Gunnar Solskjaer.


Első félidő vs. második félidő

"Azt gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, de miután gólt szereztek, nem találtuk meg újra a ritmusunkat és szükségünk volt a félidőre, hogy lehiggadjunk, összeszedjük magunkat és újra nekiveselkedjünk. A második félidőben voltak jó időszakaink."

 

Szünetbeli instrukciók

"Taktikailag semmi különbség nem volt ahhoz képest, mint amit az első félidőben is akartunk. Több védelem mögé történő befutást, több és jobb mozgást akartunk. Néha a válogatott szünetet követően időbe telik a visszarázódás és talán egy félidő kellett ahhoz, hogy be tudjuk gyújtani a tűzijátékot. Nagyon jó második félidőt produkáltunk."

 

Könyörtelen gólok

"Az elsőnél Bruno nagyszerű játékát követően nagyszerűen fejezte be a helyzetet Marcus. Az az én kedvenc típusú befejezésem, amikor a csatárok tartják irányításuk alatt az eseményeket. Ő pedig irányítása alatt tartotta az egész szituációt. Ilyenkor teljesen nyílt, hogy hova lő vagy passzol az ember és ez egy nagy gól volt, remek befejezés után. Összességében a második [Greenwood által szerzett] gól is egy nagyon-nagyon jól sikerült volt - csukafejesből, vagy egy hatoson belüli fejesből."

 

Mason egyre érettebbé válik

"Jó helyen volt jó időben. Már tényleg hónapok óta mondjuk, hogy nagyszerű futballt játszik, egyre érettebb. Ma szerintem ő volt az egyik legjobban teljesítő játékosunk az első félidőben. Birtokolta a labdát, jó és okos megoldásai voltak. Néha voltak ritmusváltásai, elhúzott az embere mellett, kapufát is lőtt. Volt egy kapufa felett elszálló próbálkozása is, amit egy kicsit elhamarkodott, de ott volt a helyzet közelében, mint mindig."

 

 

Cavani hatása

"Ő [Mason] rengeteget tanul Editől! És természetesen ez fontos, hogy Edi most itt van, mert ő nem fog örökké futballozni, de a jellemvonásai, a mozgása, mind olyan dolgok, amelyből rengeteg mindent magára szedhet Mason. Masonnek a mostanihoz hasonló gólokkal kell bővítenie a repertoárját, mert tudjuk, hogy mennyire csodálatos tehetség. Ma este nagyon jól játszott és amikor ilyen gólokat képes szerezni, akkor tudjuk, hogy top csatár válhat belőle."

 

25 pontot szerzett a United vesztes pozícióból

"Az hihetetlenül remek szellemiségről, hozzáállásról, karakterről és természetesen minőségről árulkodik, hogy ennyiszer képesek voltunk fordítani. Néha a mérkőzés nem úgy alakul, ahogyan azt te eltervezted. Én úgy éreztem, hogy remekül kezdtünk, jól játszottunk, de ha túl sokszor, túlzottan könnyelmű hibákat vétesz a saját térfeleden, akkor azt az ellenfél meg fogja torolni és meg is tették. Szóval újra reagálnunk kellett - ahogy mondtam, rengetegszer sikerült ez már számunkra. Ez nem az a helyzet, amelyben az ember szeret lenni, de ezek a fiúk időről-időre újra megmutatják, hogy képesek összeszedni magukat, lendületet venni és helyzeteket kidolgozni."

 

Eredmények vs. teljesítmények az évnek ezen időszakában

"Mindig, mindenki a legjobb teljesítményt szeretné nyújtani, mert minél jobban teljesítesz, annál több esélyed van jó eredményt elérni. De néha meg kell találni az utat a győzelemhez. Lendületbe kerültünk, nyomás alá helyeztük őket, nekünk pedig minőségi játékosaink vannak, akik képesek győzelmet szerezni."

 

Négy pontos előnnyel a második helyen

"Igen, így van, de nem fogunk emiatt megpihenni. Az életünkért harcolunk, a fiúk pedig azért, hogy a csapatba kerüljenek. Remek kerettel rendelkezem, ők pedig tudják, hogy milyen nagy versenyhelyzet van a helyekért. Addig harcolunk, amíg egyre feljebb és feljebb törhetünk a tabellán. Nem számít, hogy a többiek mit csinálnak, amíg mi nyerünk, mi pedig gyűjtögetjük a pontokat és ezért vagyunk a második helyen. Hosszú út vezet a bajnoki tabella első helyéig, de szeretnénk megszilárdítani a második helyünket. Legalább megőrizni szeretnénk, csütörtökön pedig már újabb nagy mérkőzés vár ránk [az Európa-ligában]."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!