Greenwood: Újra képben vagyok

A Manchester United fiatal támadója, Mason Greenwood rendkívül boldog volt, hogy az ő fejesgóljával tudta csapata megnyerni a Brighton elleni találkozót.


Miután a United akadémiájának két korábbi játékosa, Danny Welbeck és Marcus Rashford is gólt szereztek csapatuk számára, így sorsszerű volt, hogy a találkozót eldöntő gólt is az Akadémia egyik neveltje szerezze meg.

 

Greenwood remekül reagált Pogba felpattanó labdájára és a kapuba fejelte azt, amivel a Vörös Ördögök meg is szerezték a rendkívül fontos 3 bajnoki pontot a Sirályok ellen.

 

A United fiatal támadója mosolyogva nyilatkozott a lefújást követően a BT Sportnak és az MUTV-nek.

 

"Nagyon fontos találat volt" - mondta. "Jól játszottunk, jól védekeztünk és sokat jelent számomra, hogy győztes gólt szereztem."

 

Greenwood Brighton elleni gólja az első volt a Premier League-ben a decemberi West Ham elleni találatát követően.

 

"Nyilvánvaló, hogy ez önbizalomnövelő" - mondta Mason. "Tudom, hogy nem szereztem idén sok gólt, de most végre sikerült fejjel betalálnom, amin már régóta dolgoztam a háttérben. De mindannyian ugyanígy állunk a dolgokhoz."

 

 

Első fejesgólja rendkívül fontos Mason számára a Unitednél, hiszen hónapokon keresztül dolgozott azért, hogy egyre jobb legyen.

 

"Mint mondtam ez az egyik gyengeségem volt" - ismerte el a meccs utáni interjújában. "Csatárként, támadóként képesnek kell lenned bármire és számomra ez a terület volt az, amiben gyenge voltam. Sok gyakorlással és az edzői stáb támogatásával sikerült ebben is javulnom és ezt most a pályán is megmutathattam."

 

Zsinórban a második mérkőzésén talált be Greenwood, hiszen a válogatott szünetet megelőzően a Leicester kapuját is bevette, igaz az a találkozó végül vereséggel zárult.

 

"Igen, úgy néz ki, hogy tényleg sikerült visszatalálnom a gólszerzéshez. Hamarabb szerettem volna már itt tartani a szezon során, de most jött el az ideje. Lehajtottam a fejem és koncentráltam, dolgoztam az edzéseken és örülök, hogy ennek eredménye most a pályán is megmutatkozik."

 

A United számára még 8 Premier League mérkőzés van hátra a bajnokságból és minimum két fontos mérkőzés az Európa-ligából, Mason pedig alig várja a szezon hajráját.

 

"A válogatottból visszatérve mindig jó győzelemmel kezdeni és nyilvánvalóan ez a továbbiak szempontjából is fontos, hiszen pár nap múlva vár ránk egy Európa-liga találkozó, de biztos vagyok benne, hogy jól fogunk szerepelni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!