Bruno üzenete Greenwoodnak

Bruno Fernandes szerint Mason Greenwood egyre több gólt fog majd lőni, de a portugál karmester szerint nem szólhat számára minden a góllövésről.


Greenwood volt a Vörös Ördögök nyerőembere a Brighton elleni mérkőzés alkalmával, amikor is a csapat hátrányból tudott fordítani az Old Traffordon, beállítva a 2-1-es végeredményt.

 

Az ex-United játékos Danny Welbeck kezdte meg a gólgyártást a vendégek számára az első félidőben, de a United a második félidőben vissza tudott vágni Marcus Rashford és Greenwood góljaival, utóbbi ráadásul fejjel vette be a vendégek kapuját a 83. percben.

 

Ez volt a játékos sorozatban második gólja, legutóbbi találatát még a Leicester City elleni vesztes FA-kupa találkozón lőtte a nemzetközi szünet előtt.

 

A 19 éves támadó korábban a Premier League-ben tavaly decemberben volt eredményes a West Ham ellen, összesen így hatodik góljánál jár idén, miközben korábbi 2019/20-as teljes szezonjában 17 találatig jutott. Bruno rámutatott azonban, hogy Masonnek ez csak a második profi szezonja, mióta hivatalosan is bemutatkozott, tehát a reakciók érthetőek.

 

 

"Mindenkinek tudnia kell, hogy Mason még egy fiatal játékos és most kezdi mindenki megérteni milyen is ő, ez pedig számára egyre nehezebb" - nyilatkozta a MUTV-nek a győzelmet jelentő mérkőzést követően.

 

"Ez normális. Ez is része a fejlődésének és itt sokat fog tanulni, teljesen mindegy hány gólt lő eközben; számunkra a legfontosabb, hogy mennyit tud segíteni a csapatnak és hogy a legjobb formáját hozza."

 

"Ez a legfontosabb a csapat számára, nem érdekes ki lövi a gólokat. Ha Mason lövi a gólt, ha nem, a legfontosabb, hogy az feladatait a pályán elvégezze, labdát szerezzen, fokozza a nyomást, védekezzen, ha szükséges, passzoljon és kreáljon helyzeteket."

 

"Tehát nem fontos, hogy ki szerzi a találatot. Muszáj ezt megértenie, hiszen még fiatal. Természetes, hogy minden támadó gólokat akar lőni, de bőven lesz erre ideje, ahogy telik múlik az idő."

 

A Brighton elleni fordítás azt jelentette, hogy ez volt a 25. pontja a Unitednek, amit vesztett helyzetből sikerült begyűjteni és Bruno hálás azért a szellemért és elszántságért, amit mindenki mutat a meccseken.

 

"Sokszor elhangzott már"- kezdte nyilatkozatát. "Ez a szellem és az elszántság akkor is velünk van, ha nem engedünk le és nem kell kapaszkodnunk az eredmény után. Ennek az elszántságnak velünk kell lennie, hogy ne engedjünk gólokat szerezni az ellenfélnek."

 

"Ha nem engedsz ki, közelebb vagy a győzelemhez, tudjuk ezt és ehhez mérten megpróbáljuk tenni a dolgunkat és csapatként védekezni, aztán pedig gólokat lőni, ami a legfontosabb."

 

Marcus Rashford, aki a 19. találatát jegyezte a szezonban, a második félidőben egyenlítette ki az állást a Brighton ellen, miután sérülés után vállalta ismét a játékot. A Leicester elleni FA-kupa mérkőzést is ki kellett hagynia és az angol válogatotthoz sem tudott csatlakozni a nemzetközi szünetben. Fernandes készítette elő a gólját, bár ő azt vallja, nem látta a befejezést.

 

 

"Nem láttam a gólt, mert valaki majdnem eltörte a bokámat!" - mondta Bruno.

 

"De nagyon örülök a csapatnak és Marcusnak is. Ez szép teljesítmény volt, mert mindenki tudja, hogy sérülésből tért vissza és így is tudott nekünk segíteni."

 

"Ez az erőfeszítés kell mindenkitől. Az első gólunkig tartó nyomás jó volt, hibázásra késztettük őket, visszaszereztem a labdát, passzoltam Marcusnak, aki így gólt lőtt. Mindenki boldog, ha nyerünk és nem számít ki lövi a gólokat."

 

A United ezzel a győzelmével megerősítette második helyét a tabellán a legjobb négy között, meglépve kicsit a Húsvét hétvégi fordulón vereséget szenvedő Leicester City-től és Chelsea-től, továbbá a Tottenham is csak egy döntetlenre volt képes.

 

Ez azt jelenti, hogy a Vörös Ördögök a második helyet foglalják el a tabellán továbbra is, 11 pontot verve a Spursre, Liverpoolra és 8-at a West Ham-re. A szezonból nyolc mérkőzés van hátra, tehát karnyújtásnyira az ismételt Bajnokon Ligáját érő pozíció, ami a legfontosabb jelenleg a United számára. Akárhogy is, Fernandes nem teljesen erre fókuszál.

 

"Engem az nem érdekel, ha mások pontokat veszítenek vagy nem, mert ha mi nem hibázunk, akkor egyáltalán nem kell másokra oda figyelnünk, akik mögöttünk vannak a tabellán, hozzuk ki magunkból a legjobbat, és érjünk el jó eredményeket, mert, ha ezt tesszük, az idény végén ott leszünk, ahol szeretnénk" - mondta.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!