Solskjaer: Kane veszélyes

Ole Gunnar Solskjaer nagyon tiszteli Harry Kane-t és úgy véli, hogy védőinek nagyon figyelniük kell a Tottenham gólvágójára a vasárnapi találkozón.


A Spurs csapatkapitánya jelenleg vezeti a Premier League góllövőinek listáját 19 találatával. Az angol válogatott támadónak így egyel több gólja van a szezonban mint a 2. helyezett Mohamed Salah-nak és hárommal több, mint a United játékosának, Bruno Fernandes-nek.

 

A gólok mellett gólpasszok tekintetében is Kane mutatója a legjobb az élvonalbeli játékosok közül 13 gólpasszával. Ebben a rangsorban is megelőzi a Vörös Ördögök portugál középpályását, valamint a City játékosát, Kevin de Bruyne-t, akiknek 11-11 gólpassza van.

 

Kane mellett a Spursnek vannak más veszélyes játékosai is, akikre érdemes odafigyelni, többek között Son és Bale is ezek közé a támadók közé tartozik. Arra a kérdésre, hogy beszélni fog-e játékosaival Ole az alábbiakat válaszolta:

 

"Természetesen igen. Amikor az európai futball egyik legjobb csatára játszik az ellenfél csapatában, akkor erre fel kell készülnünk. Úgy gondolom, hogy minden csapat, amely a Tottenham ellen, vagy az angol válogatottal játszik, tisztában van Kane képességeivel. Felkészítjük védőinket minden egyes ellenfélre. Látjuk, hogy Kane és Son milyen szezont futnak és remekül megértik egymást a pályán. Kétségkívül ők a csapatuk legnagyobb erősségei, de vannak más minőségi játékosaik is és rájuk is fel kell készülnünk."

 

 

A vasárnapi, Tottenham elleni rangadó lehetőséget nyújt arra Solskjaer csapata számára, hogy megszilárdítsák helyüket a dobogó 2. fokán, illetve matematikailag továbbra is nyomás alatt tartsa a listavezető városi rivális City-t. A rangadó lehetőséget nyújthat arra is, hogy visszavágjanak a Vörös Ördögök az Old Traffordon elszenvedett nagy arányú 6-1-es vereség miatt.

 

"Úgy gondolom, hogy a játékosaimnak fájdalmas emlék az a találkozó, melyen a büszkeségük is sérült. A szakmai büszkeségünk is sérült, mert ahogy azt a találkozót elveszítettük, az nem méltó hozzánk és a United szellemiségéhez. Ezzel tisztában vagyunk."

 

"Saját magunk számára tettük nehézzé azt a találkozót, hogy 10 emberre fogyatkoztunk. A felkészülési szezon is rövid volt és nem feleltünk meg az elvárt színvonalnak. Nincs mit kozmetikázni rajta, gyengék voltunk, de biztos vagyok benne, hogy minden játékosomon látni lehet majd a bizonyítási vágyat, hogy megmutassák, jobbak vagyunk."

 

Arra a kérdésre, hogy milyen változtatásokat eszközöltek a nagy vereséget követően, a következőt felelte Ole: "Nos, a legelső dolog, amin javítottunk az az erőnlétünk, mert akkor nem voltunk abban az állapotban, amiben lennünk kellett volna. Ha jól emlékszem a szezon harmadik meccse volt és egyáltalán nem voltunk olyanok, amilyenek szerettünk volna lenni."

 

"Beleszaladtunk egy kiállításba is és nem tudtunk úgy reagálni a történésekre, ahogy kellett volna. Tudjuk, hogy a mérkőzéseken előfordulhatnak olyan helyzetek, amelyek nem szerepelnek az előzetes tervekben és ezekből tanulunk. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal jobb teljesítményt fogunk nyújtani."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!