Solskjaer reakciója a Spurs legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer értékelte a Manchester United vasárnapi, 3-1-es Tottenham Hotspur elleni bajnoki győzelmét.


A leginkább elégedettségre okot adó aspektus?

"Ismételten a karakterünk. A szerencsétlen és igazságtalan döntés [a gól érvénytelenítésére] annyira sokkoló volt, hogy összerázott minket. Igen, talán néhány pillanatra és percre elveszítettük a fókuszunkat és sajnálatos módon kaptunk egy gólt. De összekaptuk magunkat, rendeztük a sorainkat. Mi olyan csapatként érkeztünk meg, amelynek van célja, úgy is néztünk ki, mint egy misszióval rendelkező csapat és hogy ez a meccs nem fogja kisiklasztani a szezonunkat."

 

VAR frusztráció

"Ebbe az irányba megy a játék. A játékból a tiszta és egyértelmű hibákat kell kiszűrni. Egy olyan tiszta és egyértelmű hiba volt ez, amit ő [Chris Kavanagh játékvezető] újra megnézett. Mint tudjuk, ez egy tökéletesen kivitelezett gól volt és szerintem az elvételéről szóló döntés indított be bennünk valamit. Tudom, hogy szinte rögtön utána gólt kaptunk, de a teljesítmény onnantól kezdve a mérkőzés végéig sokkal jobb volt. Hogyan futott Scott [McTominay]? Én is így futok [mozdulatot tekintve] és használom a karomat futás közben. Azt kell, hogy mondjam, ha a fiam egy ilyen után három percig a földön maradt volna és utána 10 csapattársa vette volna körül, akkor tőlem nem kapna ételt az asztalra!"

 

 

Megfelelő válasz

"Olyan csapatként kezdtünk, amely csütörtökön este még az európai kupaporondon szerepelt. Nagyszerű, hihetetlenül top reakció volt, a második félidőben pedig nagyszerű játékkal rukkoltunk elő. Miután betaláltak, igazságtalanságot és szerencsétlenséget éreztünk, ez pedig beköltözött a játékosok fejébe. Remek karakterről tettünk tanúbizonyságot és vissza kellett küzdenünk magunkat abból a helyzetből. Nem hagyhatjuk, hogy ilyen döntések romba döntsenek egy jó szezont számunkra."

 

Parádés Edinson

"A második félidőben, különösen az utolsó órában, nagyon-nagyon jó minőséget produkáltunk. A labda nem fog elfáradni abban, ha gyorsan járatod. Edinson olyan teljesítményt nyújtott, amelyet klubként már évek óta nagyon hiányolunk. Már hosszú-hosszú ideje nem volt 9-esünk. Volt egy kis találkozónk a fiúkkal ma reggel és megbeszéltük, hogy megfelelően kell őt használnunk és ki kell használnunk a bemozgását. Még Fred is gólt szerzett, amely mindent elárul a teljesítményünkről."

 

Mason csereként való csillogása

"A beadások olyanok, amiken már egy ideje dolgozunk, Edinson mozgása pedig természetesen remek volt. A gólja pedig megmutatja, hogy Mason mennyit fejlődött a szezonban. Normális esetben a védő a jobb lába felé terelné őt. De rendben, ha azt akarja, hogy kifelé, a jobb lába felé húzzon, akkor azzal fog lőni. Nagyszerű gól volt."

 

Más felkészülés

"A mai napra vonatkozóan a megszokottól eltérő volt a felkészülésünk. Különböző videózások és meetingek voltak, mert csak pénteken reggel tudtunk visszautazni Manchesterbe, szombaton pedig regenerálódnunk is kellett, szóval mindent előkészítettünk - nem távolodtunk el egyébként túlzottan az alapelveinktől és ismerjük a Tottenhamet, illetve, hogy mennyire nehéz átjátszani őket. Ki kell érdemelni ellenük a területet, méterről-méterre kell haladni, körbe kell játszani őket és beadásokkal próbálkozni. De ha kinyílnak, akkor középen is átjátszhatóak. Az első gól is egy jó középen vezetett akció után született. A második egy nagyon jó beadásból született és utána egyre több területünk lett, mert nekik menniük kellett előre."

 

 

Tisztelet Josénak

"Szerintem néha vannak olyan kimondott szavak, amelyeket utólag sajnálsz - a legfontosabb dolog, hogy jó kollégák vagyunk. A mérkőzések előtt és után hívhatjuk egymást barátoknak és néha a mérkőzések során előfordulhatnak kisebb viták. Szerintem maximális tisztelettel vagyunk egymás iránt és szerintem ez a legfontosabb itt ebben a helyzetben. Néha kimondásra kerülnek olyan szavak, amiket nem igazán gondol az ember komolyan - van néhány olyan szó, amelyet visszavonnék, ha visszamehetnék az időben."

 

Utolérhető a City?

"Elméletileg nem lehetetlen, de nagyon sok minden és egy csoda is szükségeltetne hozzá, de néha történnek csodák. Viszont számunkra a lehető legtöbb pontot kell begyűjteni és továbbra is gyűjteni kell a győzelmeket annak érdekében, hogy javítsunk az előző szezonbeli helyzetünkhöz és legalább a lehető legközelebb kerüljünk hozzájuk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!