Karnyújtásnyira a rekordbeállítástól a United

23 veretlenül megvívott találkozót számlálnak a manchesteriek vendégként.


A Tottenham legyőzése után Ole Gunnar Solskjaer legénységének jó esélye van arra, hogy utolsó 3 idegenbeli mérkőzésével történelmet írjon a Premier League 2020/21-es szezonjában.

 

Az angol futball 133 éves története során mindössze két együttes volt képes arra, hogy otthonától távol egy teljes idényen keresztül elkerülje a vereséget. Erre a bravúrra a Preston North End (1888/89), valamint az Arsenal volt képes (2001/02 és 2003/04).

 

A Vörös Ördögöknek a következő hetekben a Leeds-Villa-Wolves trió ellen nem szabad alulmaradniuk ahhoz, hogy elérjék ezt a nem mindennapi teljesítményt, illetve hogy megmaradjon az esélyük akár az Arsenal által tartott rekord megdöntésére is a legtöbb meccset hozó széria tekintetében.

 

Leghosszabb idegenben veretlenül megvívott sorozatok:

Arsenal – 27 (2003. április – 2004. szeptember)

UNITED - 23 (2020. február –)

Arsenal – 23 (2001. augusztus – 2002. szeptember)

Nottingham Forest – 21 (1977. december – 1978. november)

Liverpool – 21 (2019. január – 2020. február)

 

 

A szezon folyamán néhány esetben úgy tűnt, a United remek sorozata megszakadhat, azonban Solskjaerék végül mindig visszakapaszkodtak, vagy éppen a maguk javára fordították az eredményt – ahogy azt vasárnap is tették.

 

A gárda az ez évi kiírásban már 8. alkalommal tudta hátrányból bezsebelni a győzelemért járó 3 pontot az Old Traffordtól távol.

 

A PL-ben idén 178-szor történt meg, hogy egy csapat a szünetben hátránnyal vonult az öltözőbe, és ezek közül csak 11-szer sikerült fordítaniuk – ebből 4 a United nevéhez fűződik, ráadásul 1-nél többször ezt egyik együttes sem tette meg.

 

A hátralévő hetekben viszont a csapat számára a legfontosabb feladat, hogy csökkentse a listavezető City-vel szembeni pontkülönbséget, illetve hogy az Európa-ligában a lehető legtovább jusson – az esetleges csúcsbeállítás gondolata még biztosan nem jár a fejekben.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!