McTominay: Nyomás alatt kell tartanunk a City-t

A hétvégi győzelem után eltökélten nyilatkozott a skót.


A Burnley 3-1-es legyőzésével 8 egységnyi távolságban követi a United a listavezetőt, azonban Pep Guardiola együttese az előző 3 találkozójából 2-őt elveszített, emellett néhány sérülés is hátráltatja majd a szoros program elé néző Kékeket.

 

A középpályás emlékeztetett arra, hogy történtek már meg furcsa dolgok a bajnoki hajrában, így például a 2011/12-es szezonban, mikor a City szintén 8 pontos hátrányból ért fel a csúcsra.

 

"A futballban bármi előfordulhat" – mondta Scott. "Nyomás alatt kell tartanunk őket – erre fókuszálunk. Nem arról van szó, hogy egy nagyobb megingásra várunk, tőlük függetlenül be kell húznunk a saját meccseinket, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból."

 

"Ha ott leszünk az idény végén is – márpedig a második helyet legalább meg akarjuk kaparintani –, és ők esetleg hibáznak, akkor mindenre megvan az esély."

 

Míg a City szerdán az Aston Villával csap össze, addig Ole Gunnar Solskjaerék először pihenhetnek hét közben a 2021/22-es kiírás folyamán. McTominay szerint a felszabadult időnek köszönhető további edzésmunka, valamint a ráadás pihenő fontossá válhat a végjátékban.

 

"Plusz 1-2 nap regeneráció rendkívül sokat segíthet" – fogalmazott a 24 éves labdarúgó. "Az ezt követő edzésekbe még jobban bele tudunk állni, és juthat idő azokra a részletekre is, amik eddig kevesebbet voltak előtérben."

 

"Sokan nem tudják, mivel is jár ilyen gyors egymásutánban játszani a mérkőzéseket, miközben csak két nap telik el köztük. Ez szó szerint egy folyamatos körforgás. Jót fog tenni egy hét fellépés nélkül, most végre valóban összpontosíthatunk azokra a dolgokra, amelyeken van még mit dolgoznunk."

 

 

A munka feltehetőleg a pontrúgások levédekezésének gyakorlását is érinteni fogja, miután James Tarkowski egy szögletrúgást követő fejessel vette be a Vörös Ördögök kapuját a minap.

 

"A pontrúgások hatástalanítása nem egyszerű mutatvány" – tette hozzá a 39-es. "Pláne olyan gárda esetén, mint a Burnley, mivel több hórihorgas játékossal is rendelkeznek, akiket nehéz felvenni a tizenhatoson belül. Hosszasan beszéltünk arról, hogy nagyobb figyelemmel kell lennünk a szögletek, szabadrúgások során érkező labdákra."

 

"Természetesen szem előtt tartjuk a játéknak ezt a részét is, de úgy gondolom, van mit rendbe tennünk e téren is a szezon végéig."

 

McTominay elégedett volt a látottakkal, a vendégek jelentette légiveszély ellenére is:

"Marcus nagyszerűen teljesített a lecseréléséig. Néhány apróbb sérülés hátráltatta, de mindent megtesz a klubért. Ott van Mason is, vagy Bruno, aki sziporkázik, vagy éppen Dan, aki folyamatosan készen áll a bevetésre. Edi érkezésével versenyhelyzet alakult ki elöl, ami mindenképpen a hasznunkra válik."

 

"Eddig ontották a gólokat a srácok, de továbbra is szükségünk lesz rájuk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!