Shaw végső célja

A Manchester United védője, Luke Shaw alig várja, hogy farkasszemet nézhessenek az AS Roma csapatával az Európa-liga elődöntőjében, ahol végső célként a sorozat megnyerését tűzte ki célul.


Luke volt az a játékos, aki Ole Gunnar Solskjaer mellett részt vett az AS Roma elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. Az angol válogatott védő már alig várja, hogy pályára léphessen a találkozón és eltökélt szándéka, hogy bejussanak az Európa-liga döntőjébe. Különösen fontos ez számára, hiszen tavaly az FA-kupa elődöntőt és az EL elődöntőt is kihagyni kényszerült, valamint az Ajax elleni döntőben sem lehetett pályán.

 

"Személy szerint számomra ez hatalmas motiváció" - mondta az újságíróknak a sajtótájékoztatón. "Ahogy szóba is került, elég szerencsétlenül jött ki a lépés a korábbi elődöntőkben, döntőkben számomra, ezért különösen várom a holnap estét. Természetesen a csapat szempontjából is fontos találkozó lesz, hiszen a közelmúltban elszalasztottunk néhány lehetőséget, hogy döntőbe jussunk, viszont az idei teljesítményünket nézve magabiztosak lehetünk és hiszünk abban, hogy bejuthatunk a döntőbe."

 

"Tehát mint mondtam ez hatalmas motiváció, de nem csak nekem, hanem az egész csapat számára. Nagyon várjuk a holnapi mérkőzést és készen állunk rá."

 

Ole vezetésével eddig 5 elődöntőt játszottak a Vörös Ördögök, ám ezidáig nem sikerült egyszer sem továbbjutni az adott sorozat fináléjába. A sajtótájékoztató során Luke-ot megkérdezték arról, hogy mit gondol, miért nem sikerült ez eddig.

 

"Mindenekelőtt kiemelném, hogy egyik elődöntő sem könnyű, ezek mindig kemény meccsek. Igaz, hogy jó néhány alkalmat elszalasztottunk, hogy döntőbe kerülhessünk, ahogy mondtad is. Sok csalódás ért emiatt minket, de ezt most motivációként fogjuk használni. Mint mondtam, nagyon csalódottak voltunk minden egyes kiesést követően és el kellett gondolkoznunk azon, hogy mit csináltunk rosszul. Holnap pedig rendbe tehetjük magunkat egy jó eredménnyel."

 

 

"Nem szabad azt a nyilvánvaló tényt sem elfelejteni, hogy két mérkőzés lesz, tehát holnap után csak a félidőnél fogunk járni és lesz egy nagyon fontos és kemény visszavágó is. De készen állunk és meg akarjuk nyerni a trófeát."

 

2017-ben, amikor a United legyőzte az Európa-liga stockholmi döntőjében az Ajaxot, Shaw csak a lelátóról nézhette csapattársait és mankókra támaszkodva kellett a győzelmet követően fotózkodnia a trófeával. Jelenleg azonban védőnk teljesítményét látva biztos helye lehet a gdanski fináléban a kezdőcsapatban.

 

"Természetesen nagyon örültem akkor is a sikernek, de valószínűleg mindenki egyetért velem abban, hogy nem ugyanaz a lelátóról nézni a csapatod, vagy a pályán lenni és segíteni nekik. Persze egyértelmű és ahogy mondtam is, örültem a srácok sikerének, viszont most készen állok és holnap játszhatok. Nagyon várom."

 

A 25 éves játékos 7. idényét tölti az Álmok Színházában 2014-es érkezése óta a Southamptontól. 2021-ben pedig egyetlen Premier League játékos sem tudott annyi gólszerzési lehetőséget létrehozni, mint a United szélső védője. A játékost arról is kérdezték, hogy szerinte mi az oka annak, hogy ebben a szezonban ennyire kiemelkedően teljesít.

 

"Sok mindent tudnék erre felelni. Szerintem az egyik oka maga a menedzser, aki itt ül mellettem és ezt nem csak azért mondom, mert itt ül mellettem. De ő is egy a sok ok közül. Ezen kívül úgy gondolom, hogy saját magamnak is köszönhetem. Sok mindenen változtattam. Próbáltam jobban hinni magamban és most sokkal magabiztosabbnak is érzem magam. Újra élvezem a focit, ami pedig talán a legfontosabb mind közül. Élvezned kell, amit csinálsz és én nagyon élvezem."

 

"A csapat is jó irányba halad és én részese akarok lenni a sikereknek, ezért a magas színvonalat fenn kell tartanom és folyamatosan játszani akarok, ami plusz motiváció, hiszen csapaton belül is egészséges verseny van. Szeretnék folyamatosan fejlődni, javulni és segíteni a csapatot a haladásban és trófeák megszerzésében."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - AS Roma

Európa-liga elődöntő, 1. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!