Exkluzív interjú Solskjaerral a Villa meccs előtt

Ole Gunnar Solskjaer bízik abban, hogy csapata a megfelelő eredményeket képes lesz elérni a következő Premier League mérkőzéseken, amivel bebiztosíthatja helyét a legjobb négy között és ezzel együtt a Bajnokok Ligájában is.


A Vörös Ördögök jelenleg a 2. helyen állnak a tabellán, de csupán 9 ponttal előzik meg az 5. helyen tanyázó West Hamet. Bár matematikailag még beérhetik a Kalapácsosok is Solskjaer csapatát, hiszen a londoni csapatnak még 4 meccse hátravan a bajnokságból, ám holtverseny esetén is Ole örülhetne, mert a gólkülönbségük jelentősen jobb.

 

Ez azt jelenti, hogy amennyiben a Villa Parkban sikerül győzelmet aratnia a Unitednek, akkor már szinte biztos, hogy a top 4 meglenne Ole csapatának. A következő két meccsre is hatással lehetne, mert nem kellene görcsösen futni az eredmény után és a lehetőségekhez mérten kényelmesen le lehetne hozni ez a sűrű hetet. Solskjaer elmondása szerint nem látja okát annak, hogy miért ne lennének képesek legyőzni ma a Villát, ami mellett elismerte, hogy a birminghamiek idei teljesítménye lenyűgözte őt.

 

Elsőként azonban a menedzser ejtett néhány szót a csapat idei, európai szerepléséről.

 

Az Európa-liga döntőjében vagytok a csapattal és, ahogy Harry és Nemanja is mondta, most már az a feladat, hogy odamenjetek és megnyerjétek.

"Amikor focizol, akkor nem szabad, hogy kényszeres legyen benned az, hogy meg kell nyerned egy döntőt. Mi nem érezzük úgy szerencsére, hogy kényszer lenne, de hiszünk abban, hogy képesek vagyunk a fináléban győzni. Ha mindenhez megfelelően állunk hozzá, akkor képesek leszünk diadalt aratni. Ha a meg kell tennem, meg kell nyernem gondolkodásmóddal állunk bele az összecsapásba, akkor nem fog sikerülni. Összpontosítanunk kell, mindenkinek végeznie kell a feladatát és akkor sikerülni fog."

 

Nagyon jó, hogy részese lehettél európai sorozat döntőjének, így a tapasztalatoddal segíteni tudod a játékosokat.

"Igen, volt egy jó 15 percem" - nevetett Ole. "Michael Carrick is hozzá tud ehhez tenni egy keveset. Természetesen örülünk, hogy eljutottunk idáig és várjuk a döntő mérkőzést. Ez egy remek összecsapás lesz és harcolnunk kell a csapatért, a szurkolókért és haza szeretnénk hozni a trófeát."

 

Ez most egy nagyon izgalmas része a csapat életének, amibe kicsit belerondít a következő 5 nap megfeszített üteme. Már el is mondtad határozott véleményed arról, hogy mit is gondolsz az ütemezésről. Véleményed szerint hogyan tudod majd menedzselni a soron következő bajnokikat?

"Ahogy eddig is, úgy most is szépen, játékról-játékra fogunk haladni. Nagyon rossz ütemezést kaptunk. Nem túl jók a kezünkben lévő kártyák, mert a Premier League intenzitása és minősége nagyon magas. De meg kell oldanunk a feladatot. A játékosok készen állnak, én is és a stáb többi tagja is készen állunk a feladatra. Szembenézünk a kihívással. Nem fogjuk feladni a meccseket és sajnáltatni magunkat. Mi nem ilyenek vagyunk. Azt viszont el kellett mondanom, hogy ezzel a menetrenddel kockáztatják a játékosok testi épségét. Így erre nagyon figyelnem kell és vigyáznom kell rájuk."

 

 

Az Aston Villa ellen kezdődik a menetelés. Mi a gondolatod az összecsapásról?

"Ismét egy nehéz mérkőzés. Ha jól emlékszem, akkor valamikor Karácsony környékén játszottunk velük. Vagy januárban? Január volt? Nagyon hosszú volt ez a szezon. Viszont ha nehezen is, sikerült őket legyőznünk 2-1-re. Hihetetlen nehéz ellenük játszani, de ez nem meglepő, mert nagyon jó csapatuk van és jó szezont futnak. A múlt héten legyőzték az Evertont is, így biztos, hogy nagyon nehéz találkozó vár ránk. Viszont mi nagyon jó eredményeket értünk el mindig is ellenük, jobbakat, mint bármely más csapat ellen."

 

Sokat változott a világ azóta, hogy korábban 3-0-ra legyőztétek őket a Villa Parkban.

"Igen. Tudod lendületesebbek és magabiztosabbak lettek ők is. Tisztában vagyunk azzal, hogy az önbizalom mire képes és láthatjuk, hogy milyen jól szervezettek. Válogatott játékosaik is vannak, akik kiemelkedően teljesítenek. Az egyik legjobbjuk pedig a kapusuk, Emiliano Martinez, fantasztikusan teljesített a szezonban. Tudjuk, hogy nagyon jó formát kell mutatnunk ellenük, ahogy bárki ellen a Premier League-ben."

 

A mai győzelem biztosíthatná a helyét a csapatnak a következő szezonra a Bajnokok Ligájában is, ami mindig is célja a csapatnak. Sokat jelentene, ha ez már a mai délután folyamán biztossá válna?

"Igen, szeretnénk ezt a nyitott kérdést lezárni. Bízom benne, hogy hozni tudjuk a szükséges eredményeket. Természetesen a többi csapat is hozhatja azt, ami a számukra szükséges, de úgy gondolom, hogy a Villa elleni találkozót meg tudjuk nyerni, ha jól játszunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!