Ole sajtótájékoztatója a Leicester elleni meccs előtt

Ole Gunnar Solskjaer szerint képtelenség, hogy egy hét alatt 4 mérkőzésen is a legerősebb csapatával álljon ki a Manchester United az ellenfelek ellen.


A Rókák elleni összecsapás alig 48 órával az Aston Villa elleni találkozót követően kezdődik és a United menedzserének figyelembe kell vennie azt is, hogy ezt követően két napra már a Liverpool ellen elmaradt meccset kell pótolnia csapatának, amit pedig csütörtök este játszanak le.

 

Ilyen sűrű menetrendet nem igazán láttak még a klubnál, de még a Premier League-ben sem. A norvég menedzser pedig elismerte, hogy nem szeretné kockáztatni játékosai testi épségét azzal, hogy túlterheli őket. Ole arra is utalást tett, hogy nem kizárt, hogy több fiatal is bekerül a meccsnapi keretbe a Leicester elleni találkozót megelőzően.

 

Szia Ole! Szeretnék érdeklődni a csapat állapotáról, összetételéről, mert elég nehéznek ígérkezik a következő néhány nap. Benne van a tervekben, hogy akár a teljes kezdőcsapat lecserélésre kerül a holnapi összecsapás előtt? Illetve meg kell említenem, hogy Mason Greenwood lett a klub történetének legsikeresebb tinédzsere a vasárnapi, Villa elleni találatával, mit tudnál mondani róla?

 

"Bátran elmondhatom, hogy Mason folyamatosan tanul és fejlődik. Nincs könnyű dolga, mert ez nagy felelősséggel is jár, de ő remekül teljesít és nagyon fontos gólokat szerzett számunkra az elmúlt hetekben. Tudom azt is, hogy fáradt és nem tudom mennyire áll készen a következő összecsapásokra. Az biztos, hogy különleges számunkra. Képes a másodperc töredéke alatt megfordítani a játék menetét. A Villa elleni gólja is kiváló volt, örülök, hogy újra gólokat szerez. Emellett pedig egyre többet tanul, mindenből tanul valamit. A változtatásokat nem tudom még. Még egyeztetnem kell a stábbal és a játékosokat is meglátjuk, hogy milyen állapotban lesznek kedden. A kezdőcsapatot is majd csak kedd délután fogom végleg kijelölni."

 

A keddi meccsre hozol fel a csapatba fiatalokat az utánpótlásból, például Diallot és Shoretire-t? Számolni lehet azzal, hogy játéklehetőséget kapnak az első csapatnál?

 

 

"Igen, ők is határozottan versenyben vannak a csapatba kerülésért. Minden nap velünk edzenek, így azt gondolom, hogy néhány fiatal játékos neve biztosan feltűnik a keretben. Azt még nem tudom, hogy a mérkőzés vége felé csereként, vagy a kezdőben, ez is majd kedden dől el, amikor felmérjük a játékosok állapotát."

 

A legtöbben arra számítottak, hogy a Manchester City múlt hétvégén nyer a Chelsea ellen és behúzza a bajnokságot. Számít az a tény, hogy matematikailag még a bajnokságot is megnyerheti a United? Bár nagyon nehéz hét lesz, de ha sikeresen alakul minden, a hét végére lehet akár csak 4 pont is a City előnye.

 

"Bárcsak azt mondhatnám, hogy megtehetem azt, hogy a hátralévő meccseink mindegyikén a legjobb csapatomat küldöm pályára, de ez lehetetlen. És ez számomra is nagyon nehéz. Tudom, hogy nevezhetnék mindenkit kedden és csütörtökön is a kezdőbe, de ez lehetetlen. Túl nagy lenne a kockázata annak, hogy megsérülnek és engem ne hibáztasson senki a liga, vagy a szövetségek oldaláról. Változtatásokat fogok végrehajtani a keretben, mert most ezt kell tennem. Egyetlen játékos számára sem biztonságos, hogy ennyi idő alatt 4 meccset játsszon. Ezt kell szem előtt tartanom."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leicester City

Premier League 36. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!