Ole: A változtatás lesz a kulcs

Ole Gunnar Solskjaer az MUTV riporterének, Stewart Gardnernek mesélt terveiről a Leicester elleni összecsapást megelőzően.


A norvég menedzser fontos szempontnak nevezte a kezdőcsapat kijelölésével kapcsolatban a Rókák ellen, hogy a Leicester továbbra is versenyben van a Bajnokok Ligája helyek egyikéért.

 

A kezdőcsapatot csak a legutolsó pillanatban fogja kijelölni Ole és elmondta, hogy mindenek előtt a józan eszére fog hallgatni azzal kapcsolatban, hogy kik pihenjenek és kik játszanak a találkozón. Különösen megfontoltnak kell lennie, hiszen csütörtökön az ősi rivális Liverpool teszi tiszteletét az Old Traffordon, hogy pótolják a 34. fordulóban elhalasztott mérkőzésüket.

 

Mi történik most a csapattal? Úttörők lesznek a srácok ezzel az ütemezéssel?

"Igen, annak érzik magukat a fiúk. A legfontosabb a józan ész, ami ahogy ismerem a játékosok vágyait nem biztos, hogy azonosak azzal, amit az ész diktál. Játszani akarnak és nem akarnak tudomást venni az esetleges veszélyekről. Ezt nekem kell megfelelően kezelnem és mindent meg kell vitatnunk egymással, hiszen egész szezonban együtt és egymásért dolgoztunk. Vannak akik kevesebbet játszottak és lehet itt az ideje, hogy előre lépjenek és megmutassák magukat, mire is képesek."

 

Jól ismerjük a Leicestert, hiszen már két kemény találkozón is túl vagyunk ellenük a szezonban.

"Határozottan jól ismerjük őket és tudjuk, hogy nagyon veszélyesek, pláne, hogy ők még küzdenek a Bajnokok Ligája indulásért is és nem elhanyagolható tényező, hogy a szezon végén járunk. Minőségi játékosaik vannak és tudjuk mire képesek. Képesek voltak minket kiejteni az FA-kupából, így most az a célunk, hogy jól játszunk ellenük."

 

Mennyire tudod motivációként használni, hogy a csapat kezdőjében lehetnek kiadó helyek az Európa-liga döntőjére?

"Nem kell ezt tennem, a srácok elég motiváltak így is minden egyes nap. Jól edzenek és küzdenek a helyükért a csapatban, mert mindenki játszani szeretne és természetesen, ha valaki kimarad, akkor az csalódott. A csapat erős és jó. A játékosoknak pedig figyelniük kell, mert mindenki mögött van valaki, aki a kezdő helyekre pályázik."

 

A bajnoki cím sorsa sem dőlt még el biztosan. Törekedni kell arra, hogy minden hátralévő mérkőzést megnyerjen a csapat és ragadjon a Cityre?

"Természetesen. Minden nap megteszünk mindent, hogy egyre jobbak legyünk és fejlődjünk. Ennek köszönhetően pedig jönnek is szépen a bajnoki pontok."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leicester City

Premier League 36. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!