Cavani még jobb lehet a következő szezonra

Ole Gunnar Solskjaer úgy véli, hogy Edinson Cavani jelenléte még nagyobb hatással lehet majd a csapat játékára a következő szezonban, miután az uruguayi aláírta szerződéshosszabbítását a következő idényre.


Az új kontraktus értelmében a 34 éves csatár legalább 2022 nyaráig az Old Traffordon marad, a klubnál pedig a rendkívül pozitív első idényére szeretnének építkezni, melynek során 36 mérkőzésen lépett pályára és 15 gólt szerzett. Átlagosan ez azt jelenti, hogy az uruguayi 125 percenként talál be az ellenfelek kapujába.

 

Cavani találatai rendkívül fontosak voltak a United számára, hogy bejussanak az Európa-liga döntőjébe. Az uruguayi teljesítménye azért is figyelemre méltó, mivel a támadó októberben érkezett meg Manchesterbe, előtte pedig a PSG-ben márciusban lépett pályára legutóbb.

 

Ole rámutatott annak fontosságára, hogy a csatár számára a Copa America után egy teljes nyár áll majd rendelékezésére, hogy felkészüljön a következő szezonra és szeretnék, hogy a mostaninál is jobb formába lendüljön, amire így sem lehet panasz, hiszen Cavani a válogatott szünet óta 10 mérkőzésen 8 gólt jegyez.

 

"Nos, azt hiszem láthattuk az elmúlt hónapokban, hogy mire is számíthatunk tőle és pontosan ezt várjuk tőle" - mondta Ole az újságíróknak. "Készen áll a következő szezonra és még erősebb lesz, mint most és már a felkészülési időszakban is velünk lesz."

 

"Mielőtt megérkezett, 7 hónapig nem lépett pályára, ami miatt nem volt könnyű számára a kezdet."

 

Solskjaer egész szezonban dicsérte Cavani munkamorálját és hozzáállását, ami mellett most sem ment el szó nélkül a menedzser. Több alkalommal kiemelte a támadó profizmusát és a szakma legjobbjai közé sorolta a támadót.

 

"Minden nap időben megjelenik ahol kell és mindent kiválóan csinál. A fiúk felnéznek rá. Van egy vérbeli csatárunk a személyében. Nem tudom, hogy hány mérkőzést lesz képes játszani a következő szezonban, de szerintem a világ legjobb csatárai között van most is."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League, 34. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!