Fergie-t figyelmeztette az FA

Sir Alex Fergusont szóbeli figyelmeztetésben részesítették, miután a Chelsea elleni mérkõzés játékvezetõjérõl, Howard Webbrõl beszélt a mérkõzés elõtt és tudatták, a jövõben hasonló cselekedet következményekkel járhat.


Fergie-t jogellenes magatartással vádolták, mivel a Chelsea elleni bajnoki mérkõzés elõtt 48 órával Howard Webbrõl beszélt a médiának.

 

„A legjobb bírót kaptuk, kétség sem férhet hozzá. De [egy rossz döntés] határozottan nagy félelmet okoz számunkra” – mondta Fergie a mérkõzést megelõzõ sajtókonferencián.

 

Október folyamán egy levélben értesítettek minden menedzsert arról, hogy a mérkõzések elõtti nyilatkozatokat a játékvezetõkrõl – akár pozitív, akár negatív hangvételûek – lehet úgy értelmezni, hogy azzal megpróbálják befolyásolni õket és ez sérti az E3-as szabályzatot.

 

A United menedzserét az FA múlt hét pénteken idézte be és az irányító testület figyelmeztetésben részesítette.

 

 

„Ezt a szabályt a 2009/10-es idény elején hoztuk meg és hivatalosan közöltük minden klubbal 2010. október 21-én” – olvasható a Szabályozó Bizottság közleményében.

 

„Ez egyértelmûen sérti a szabályt és ez az elsõ eset, ami a Bizottság elé került.”

 

„A döntést úgy hozta meg a Bizottság, hogy tudatában volt más menedzserek mérkõzés elõtti nyilatkozataival.”

 

„Ebben az esetben ezt úgy ítélték meg, mint kisebb szabálysértést, de ennek ellenére ez figyelmeztetésként kell, hogy hasson a menedzserek számára, ugyanis a jövõben – legyen az akár pozitív megjegyzés – hasonló cselekedet következményeket von majd maga után.”

 

Ferguson nem rég tért vissza öt mérkõzésre szóló eltiltásából, Martin Atkinsonra tett megjegyzései után, amikor a United épp a Chelsea-tõl kapott ki márciusban.

 

 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!