Valencia visszavonul

A Manchester United legendája és egykori csapatkapitánya, Antonio Valencia hivatalosan is bejelentette a profi futballtól való visszavonulását, pontosan két évvel a Vörös Ördögök mezében játszott utolsó mérkőzését követően.


Az ecuadori játékost 2009-ben a Wigan Athletic együttesétől szerződtették az Old Traffordra, a klubnál töltött ideje alatt pedig két bajnoki címet, egy FA-kupát, két Ligakupát, három Community Shieldet és egy Európa-ligát nyert.

 

Valencia a 2011/12-es szezonban emlékezetes módon elhódította a Sir Matt Busby Év Játékosa-, a Szezon Gólja- és Játékosok Év Játékosa-díjakat is. Jól példázza népszerűségét, hogy utóbbi elismerést a 2016/17-es idényben is kivívta.

 

Antonio hihetetlenül büszke volt arra, hogy kapitányként győzelemre vezethette a csapatot a 2017-es, Ajax elleni Európa-liga fináléban, majd Wayne Rooney nyári távozásával azt követően hivatalosan is ő viselhette az ezzel együtt járó karszalagot.

 

A sokak által csak Tony V-ként emlegetett játékos 2019-ben pont a bejelentése előtt két évvel, május 12-én játszotta utolsó meccsét a Unitedben, így 339 mérkőzésen 25 gólt, illetve világszerte a United szurkolók túláradó szeretetét hagyta maga mögött. Visszatért Ecuadorba az LDU Quito együtteséhez, majd utolsó állomáshelye a mexikói Queretaro volt.

 

 

ANTONIO HIVATALOS KÖZLEMÉNYE

 

"A Manchester United szurkolóknak"

 

"14 éves koromban, gyerekként, elhagytam a családomat, a falumat és az első csapatomat, hogy a fővárosomba utazzak. Rengeteg nosztalgiával, de tele reményekkel utaztam."

 

"Néhány évvel később lehetőségem nyílt Európába utazni, amiről álmodni se mertem. Játszottam Spanyolországban, majd következett a második otthonom: Anglia. Wigan egy nagyon egyedi élmény volt, majd Isten lehetőséget adott számomra ahhoz, hogy a Manchester Unitedhez igazoljak. Soha, semmit nem fogok elfelejteni abból, amit az Old Traffordon átéltem és tapasztaltam. Egyetlen gólt, trófeát és a csodálatos szurkolókat se fogom felejteni."

 

"Nem gondoltam, hogy ez a pillanat ilyen hamar elkövetkezik, de a testem arra kért, hogy hozzak döntést. Bejelentem visszavonulásomat a futballtól. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részese volt a karrieremnek és az életemnek. Első helyen Istennek, hogy mindig áldását adta rám. Zoilanak és lányomnak, Domeniknek, akik mindig tartóoszlopaim voltak. A szüleimnek, akik rengeteget adtak nekem. A szurkolóknak az összes országban, amelyben játszottam. Mindig a tőlem telhető legjobbat akartam nyújtani. Köszönöm a szereteteteket és a támogatásotokat."

 

A Manchester Unitednél mindenki a legjobbakat kívánja Antonionak a jövőre nézve.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!