Ole: Ez nem csupán a három pontról szól

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Liverpool elleni rangadó jóval többet jelent a csapat és a szurkolók számára is a három pontnál.


Annak ellenére, hogy az elmúlt napok menetrendje igencsak pusztítóra sikerült a Vörös Ördögök számára és kedden a United 2-1-es vereséget szenvedett a Leicester ellen hazai pályán, a norvég menedzser szerint játékosai készen állnak az ősi rivális elleni megmérettetésre.

 

A csapat esetleges győzelme nem csupán a 2. helyet biztosítaná be Ole csapata számára, hanem csapás lenne Kloppék számára is, hiszen amennyiben a Pool vereséget szenved, úgy meglehetősen távol kerülnek a Bajnokok Ligája indulástól is.

 

 

Solskjaer Stewart Gardnernek, az MUTV riporterének adott interjújában elmondta, hogy reméli, hogy a fáradtság nem lesz befolyásoló tényező a két angol klubóriás ma esti találkozóján, ami magyar idő szerint 21:15-kor kezdődik.

 

A keddi, Leicester elleni mérkőzésre nagyon sok változtatást hajtottál végre a kezdőcsapatban, most is ez várható a Liverpool ellen?

"Igen, egyértelműen rengeteg változtatásra van szükség. Azok, akik vasárnap a Villa ellen játszottak, kedden pihenhettek kicsit, vagy csak keveset játszottak, így jóval kipihentebbek leszünk, mint kedden voltunk."

 

Az Anfielden szoros mérkőzést játszottatok a nagy rivális ellen, ami végül 0-0 lett, majd az FA-kupában 3-2-re legyőztétek őket. Ma milyen összecsapásra számítasz?

"Mindig nehéz mérkőzésre számítok. Jó a csapat és sokat fejlődtünk idén. Ez egy teszt számunkra és szeretnénk a szezon befejezéséhez lendületet és még több magabiztosságot szerezni ezen a találkozón. Egy Liverpool elleni hazai meccs tökéletes erre."

 

Fontos a lendület megtartása?

"Egyértelműen igen. Amikor döntőre készülsz, vagy be akarsz jutni a fináléba, akkor fontos, hogy magabiztosnak érezd magad. Ott van a játékosok fejében, hogy közeledik a szezon vége, az utolsó megmérettetés, amit már nagyon várunk. Készen állunk."

 

A mai ellenfél a Liverpool. Érezni a játékosokon a fáradtságot, vagy mindenki játszani akar?

"Mindenki minden meccset végig akar játszani. Ma mindenki azt mondta nekem, hogy nem érdekli a fáradtság, vagy, hogy fáj éppen valamije, játszani akarnak. Ez remek dolog, hiszen megmutatja, hogy milyen jó is a légkör a csapatban, a Leicester elleni vereség pedig nem fogja megtörni a lendületünket."

 

Többet jelent ez a találkozó a csapat számára a három pont megszerzésénél?

"Természetesen, hiszen ez a mérkőzés nemcsak a 3 pont megszerzéséről szól."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!