Két embert letartóztattak a Pool elleni mérkőzést megelőzően

A rendőrség két embert vett őrizetbe a Manchester United Liverpool elleni bajnokiját megelőző tüntetésen az Old Trafford előtt.


A találkozó eredetileg május 2-án került volna megrendezésre, ám a tüntetők rendbontásának köszönhetően végül csak tegnap játszották le a találkozót az Old Traffordon a csapatok.

 

A United szurkolói nagy számban gyűltek össze most is az átütemezett bajnoki összecsapás előtt a stadionnál és fáklyákkal, valamint transzparensekkel fejezték ki elégedetlenségüket a Glazer család ellen.

 

A tüntetéstől függetlenül a csapatok zavartalanul érkeztek meg az Álmok Színházába, a United játékosai már nagyjából 8 órával a mérkőzést megelőzően az épületben voltak. A klub tanulva a hónap elején történt incidensből fokozta is a stadion biztonságát.

 

A Liverpool játékosait és a stábtagokat szállító buszok az összecsapás előtt másfél órával érkeztek meg rendőri kísérettel. Az egyik buszt a tüntetők így is megpróbálták egy kis mellékutcába beszorítani.

 

A rendőrség közleményben kijelentette: "Tudomásunk volt egy tüntetésről, amely a stadion mellett zajlott, ám látszólag az összegyűlt emberek nem kívánták megzavarni a mérkőzést. A rendőrök részt vettek a biztonság fenntartásában, miközben biztosították a békés tüntetéshez való jog gyakorlását a résztvevőknek. A rendezvényen két letartóztatást kellett végrehajtani közrendbeli bűncselekmények miatt."

 

Chris Skyes, a főkapitány helyettes elmondta: "Szorosan együttműködünk a Manchester Uniteddel és a partnerekkel annak érdekében, hogy a stadionon kívül tartózkodók biztonságban legyenek, miközben gyakorolhatják a békés demonstrációhoz való jogukat. A tüntetésen részt vevők biztonsága a rendőrség elsődleges feladatai közé tartozik. Arra kértünk mindenkit, hogy ne feledjék el a tüntetés hevében, hogy továbbra is világjárvány van és ügyeljenek a biztonsági előírások betartására."

 

Csütörtökön a rendőrség bejelentette azt is, hogy egy férfit, akit május 2-án tartóztattak le a tüntetésen, melyen a szurkolók betörtek a stadionba, óvadék ellenében szabadon engedtek. Az ominózus tüntetésen a tüntetők közül néhányan a rendőrökkel is összecsaptak.

 

Ezen kívül egy tüntetőt vádolnak azzal, hogy fenyegető magatartást tanúsított és tűzijátékot dobált az utcán, amivel akadályozta a biztonságos forgalmat a Lowry Hotel környékén, ahol Ole Gunnar Solskjaer csapata tartózkodott.

 

 

Gary Neville szerint a fokozott rendőri jelenlét és a barikádok látványa pusztító hatású kép a klub számára és annak a jele, hogy a dolgok rosszul mennek Glazerék és a szurkolók között.

 

"Tisztázzuk mit látunk a stadionon kívül. A stadion gyakorlatilag börtönné vált. Ez egy pusztító kép a klub és a márka számára az egész világon, amire mindenki emlékezni fog."

 

"Ha barikádokra és több száz rendőrre van szükség egy olyan rangadó előtt, amelyen a szurkolók nem lehetnek ott a stadionban, akkor valami nagyon rossz irányba megy. Joel Glazer azt mondta, hogy kommunikálni fog a szurkolókkal, eddig viszont csupán két alkalommal kért elnézést a történtek miatt. Nem látom azt, hogyan fogja tudni hatékonyan kivitelezni ezt az egészet, mert nem beszéli a szurkolók nyelvét, nem érti és nem érzi át ezt az egészet."

 

"Teljesen el vannak szigetelődve a klubra jellemző szenvedélyes légkörtől. Érdekes lesz látni, hogy mit fog végül tenni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!