Ole: Egy '99-hez hasonló este megerősítené a hitünket

Ole Gunnar Solskjaer úgy érzi, egy esetleges május végi Európa-liga siker öröksége sokkal többet jelentene annál, mint hogy az lenne első trófeája a Manchester United menedzsereként.


A május 26-i, Villarreal elleni finálét megelőző korai, vasárnap délután tartott sajtótájékoztatóján a Vörös Ördögök menedzsere visszaidézte annak a hatását, amikor játékoskarriere során először emelhették magasba egy európai kupasorozat megnyeréséért járó serleget.

 

"Az 1999-es győzelmünkkor természetesen történelmet írtunk, de attól még nem lettem jobb játékos" - kezdte Ole, utalva a Bajnokok Ligája döntőre, ahol az ő szerezte a győztesgólt.

 

"Egyénileg nem lettünk attól jobb játékosok, de csapatként elhittük, hogy képesek lehetünk még több siker elérésére. Kényelmesen megnyertük a bajnokságot a következő néhány szezon során. A Bajnokok Ligája győzelmet nem tudtuk megismételni, de közösségként rengeteget adott nekünk."

 

"Majd az idő eldönti, hogy milyen hatással lesz a csapatra [ha megnyerjük az Európa-ligát]. A trófeák képesek elbújtatni más tényeket."

 

Annak a lehetősége, hogy a Unitedet irányíthatja egy döntőben, olyan dolog, amelyre Ole már nagyon régen vágyott és korábban több alkalommal is nagyon közel került hozzá azóta, hogy 2018 decemberében ideiglenesen, míg 2019 márciusában véglegesített menedzserré nevezték ki.

 

 

Most azonban, hogy a második számú európai kupasorozat legjobb négy csapata között sikeresen átvezette együttesét a Roma elleni párharcon, már a gdanski döntőre készülhet.

 

"Kemény tanulópénzt fizettünk a négy elveszített elődöntővel" - tette hozzá Ole a két Ligakupa, és egy-egy FA-kupa, illetve Európa-liga legjobb négy közötti kiesésük kapcsán.

 

"Úgy éreztük, hogy nagyon hosszú utat jártunk be már eddig. Most ott lehetünk egy döntőben és szerintem készen állunk a következő lépés megtételére."

 

"A Manchester United nagyon sokat jelentett számomra egész életem során. Természetesen az, hogy kivezethetem a csapatot menedzserként egy döntőben, nagyon büszke pillanat lesz számomra. Nagyszerű lesz látni azokat a játékosokat, akikkel most már több mint 2 és fél éve dolgozunk együtt és közösen megtenni az újabb lépést előre a sok majdnem elért döntőbe jutást követően."

 

"De bejutni a döntőbe csak egy dolog. Ha ott vagy, akkor meg is kell azt nyerned, vagy legalább is megakarod. A részvételért még nem osztanak díjat. Mi mind nagyon koncentrálunk a feladatra és már alig várom, hogy láthassam a játékosokat kivonulni a pályára."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!