McTominay: Megvannak a céljaink

A Manchester United középpályása, Scott McTominay szerint egy Európa-liga siker megalapozhatná a következő szezont, ugyanakkor úgy véli, hogy csapattársaival nem elégedhetnek meg egyetlen trófeával.


Különleges sajtótájékoztatón vett rész a Manchester United saját nevelésű játékosa a közelgő Európa-liga döntővel kapcsolatban és elmondása szerint neki és társainak fel kell használnia a megszerzett tapasztalatokat a siker érdekében.

 

Úgy érzi, hogy egy esetleges lengyelországi siker hatalmas ösztönzőerővel bírna a jövőre nézve mind a Premier League küzdelmeiben, mind pedig a Bajnokok Ligája sorozatban a következő szezonban, melyben a United ismét versenybe száll az első helyezésért.

 

Mennyire erős az elhatározottság a csapatban, hogy megnyerjétek az Európa-liga trófeát, illetve egy esetleges győzelem jelenthet-e erős alapokat a következő szezon megmérettetéseihez?

"Igen, persze. Mindenek előtt az az alap, hogy megnyerjük ezt a kupát. Az egész csapat ebben a szezonban végzett munkájának a megkoronázása lenne. Nagy tiszteletben tartjuk ezt a sorozatot is, hiszen azért küzdöttünk, hogy trófeát nyerjünk, ami megalapozhatja majd a következő szezonunkat."

 

Egész életedben a Manchester United játékosa voltál, így teljes mértékben ismered a klub történetét, céljait, amibe beletartozik az is, hogy nem a második, hanem az első számú európai sorozatban akarsz játszani, bár most jó lenne megnyerni, hogy 2. vagy a bajnokságban, de nem elégszel meg ennyivel. Szerinted hol tart most a United?

"Hogy őszinte legyek ez egy nagyon jó kérdés. Nyilván az elmúlt hét után nem könnyű pozitívnak lenni, de öt nap alatt három meccset játszottunk. Ez minden csapat számára nehéz lenne. Viszont úgy érzem, hogy továbbra is pozitív helyzetben vagyunk, itt a szezon vége, ott vagyunk az Európa-liga döntőjében, amit szeretnénk sikeresen befejezni. Nyilvánvaló, hogy ez egyfajta katalizátorként hatna ránk és még jobban meg akarnánk mutatni mire vagyunk képesek. Nagyon jó csapatunk van, sérülések terén sem állunk rosszul. Számunkra ez a finálé egy lehetőség, hogy bizonyítsunk és megalapozzuk a következő szezont."

 

Emlékszel, hogy mit csináltál és hol nézted a 2017-es döntőt?

"Igen, otthonról. Előző héten még játszottam a Crystal Palace ellen és a menedzser úgy döntött, hogy engem és Demetri Mitchellt nem visz el. A TV-ben néztem, úgy emlékszem rá, mintha tegnap lett volna. Nyilván így is nagyszerű érzés volt látni, hogy a fiúk megnyerik a döntőt, de idén ott akarok lenni és a magasba emelni a trófeát."

 

Beszéltünk arról, hogy a trófeák elnyerése hatalmas lökést adhat a csapatnak a következő szezon versenyfutásában. Tudom, hogy az Európa-liga nem az, amire elsődlegesen vágytál, miután a Bajnokok Ligájában indult a csapat, de mennyire motivál a trófea megszerzése? Lehet ez az első lépés azon trófeák megnyerésének irányába, melyekre ez a klub vágyik?

"Igen, hiszen a győztes mentalitást kell ebben a klubban hozni. Minden találkozón úgy kell pályára lépnünk, mintha egy döntőt játszanánk. Minden nap küzdenünk kell és bizonyítanunk kell, első körben az edzőnek, hogy helyünk van a csapatban. Egy Manchester United játékosra a kemény munka, az elszántság és a győzni akarás kell jellemző legyen. És a legfontosabb a legvégén, hogy akarjuk a győzelmet. Most a szezon végén vagyunk már, de csak olyan játékosok vannak a csapatban, akik győzni akarnak és ezért mindent megtesznek. A sors sosem volt kedves hozzánk, de igazságos volt. Ennek köszönhetjük, hogy azzá a csapattá kovácsolódtunk, amilyen lenni akartunk és egy szezon végén szerzett trófeával elnyerhetnénk méltó jutalmunkat."

 

 

Nagyon sok olyan játékos van a jelenlegi keretben veled együtt, akik még nem nyertek semmit és nem is szerepeltek fináléban. Szerinted egy esetleges győzelem milyen tapasztalatokat adna és miben változtatna a kereten belül? Értékes tapasztalat lehet ez a döntő, amiből a későbbiek során még építkezni tudsz?

"Természetesen. Egy győztes döntő nagyon sokat jelent és ad a játékosoknak. Úgy gondolom, hogy ha sikerülne nyernünk, akkor az tovább ösztönözne arra, hogy még jobbak legyünk és, hogy a következő szezonban ismét a fináléban akarjunk lenni, csak egyel feljebb. Hogy egy esetleges mostani siker hogyan változtatná meg a srácok mentalitását, azt nem tudom. Kellenek olyan játékosok, akikben a kezdetektől megvan ez a hozzáállás és nem csak úgy megfordul a fejükben, hogy jó lenne nyerni valamit. Az kell, hogy aki itt van, az azt érezze, hogy edzésre akar jönni, keményen akar dolgozni és megküzdeni a helyéért a kezdőcsapatban. Ez nem csak egy döntő megnyeréséről szól, hanem arról is, hogy nagyobbak és erősebbek akarunk lenni."

 

Kedden már a szurkolók előtt játszhattok bajnokit és Lengyelországban is lehetnek szurkolók a stadionban. Arra lennék kíváncsi, hogy játékosként mit jelent ez nektek, hogy több, mint egy év elteltével ismét veletek lehetnek a stadionban?

"Mindig is azt gondoltam, hogy valódi szurkolókra van szükségünk, nem a hangszórókból játszott felvételekre. Türelmetlenül várjuk, hogy találkozhassunk velük és átélhessük azt az érzést, amit ők jelentenek számunkra. Szeretnénk látni, hogy mindenki élvezi a focit és, hogy mosolyognak az emberek. Nehéz volt az elmúlt év. Játékosként tehettük, amit szeretünk és focizhattunk, de tudjuk, hogy sokaknak szomorúság volt, hogy nem tudtak eljönni a stadionba. Átérezzük a fájdalmukat és azt akarjuk, hogy velünk legyenek újra. Számunkra ők jelentik a barátokat, a családot és a Manchester United családjához tartozni nagyszerű. Alig várom, hogy találkozzunk."

 

Amikor még az Akadémia játékosa voltál, nap mint nap abban az épületben jártál, ahol korábbi, nagy játékosok képei és eredményei díszelegnek. Milyen érzés belegondolni abba, hogy te is csatlakozhatsz hozzájuk?

"Ez egy nagyon fontos dolog, mert az ő eredményeik ösztönzően hatnak rám. Nem csak játszani akarok és a meccsek után hazamenni, hanem keményen dolgozni, trófeákat nyerni és megélni nagy pillanatokat nagy mérkőzéseken. Megtiszteltetés lenne számomra igazság szerint az, hogy ha csatlakozhatnék hozzájuk."

 

Szereztél már gólt az Old Traffordon a szurkolók előtt, ráadásul a Manchester City ellen. Valószínűleg ez az egyik legnagyszerűbb érzés, ahogy Ole is mondta. Emlékszel még arra a napra, a légkörre és a gólodra?

"Valahányszor a Manchester City ellen játszunk természetes, hogy izzik a levegő. De ilyen a Liverpool ellen is és igazából minden mérkőzésen. De igen, az a nap különleges volt. A padon voltam, de nem duzzogtam miatta. Sérülésből tértem vissza és nyilvánvalóan nem voltam még abban az állapotban, hogy végigjátszhassam a találkozót. Én mindig úgy állok ehhez, hogy azt akarom, hogy a srácok a lehető legjobban járjanak. Persze, ha be kell állnom, akkor pedig a legjobbat akarom nyújtani. Persze valahol egy olyan csapatban, ahol mindenki győzni akar és játszani akar, kicsit felpaprikázza a kedélyeket, ha nem lehetsz a kezdőben, de ezt csak annyira szabad engedni, hogy motiváljon, hogy amikor pályára lépsz meg akard mutatni, hogy hol is van igazából a helyed. Számomra is megvolt ez az érzés és végül gólt szeretem, ami fantasztikus volt. Visszagondolva az egész arról szólt, hogy keményen dolgozunk a srácokkal és a jutalom pedig az volt, hogy gólt szereztem."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!