Ole üzenete a szurkolóknak

Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint ő és játékosai már alig várják, hogy kedd este ismét szurkolók előtt léphessenek pályára az Old Traffordon.


Az Old Traffordon a COVID járvány miatt 2020 márciusa óta nem lehettek szurkolók a stadionban a csapat mérkőzésein, azonban ma este már 10000 fős közönség előtt léphetnek pályára a Vörös Ördögök.

 

A kedd esti találkozás pedig olyan esemény lesz Ole Gunnar Solskjaer szerint, amelyet mindenki izgatottan vár. A norvég menedzserrel Stewart Gardner beszélgetett a klubmédia részéről a Fulham elleni összecsapást megelőzően és a viszontlátás mellett kitértek arra is, hogy hamarosan kiderül, hogy kik lesznek az Év Játékosa szavazás díjazottjai, valamint arra is, hogy egy esetleges győzelemmel már az is biztos lenne, hogy a csapat a 2. helyen végez a bajnoki versenyfutásban.

 

Ole, először is beszéljünk arról, hogy a Fulham elleni mérkőzés egy emlékezetes este lesz az Old Traffordon, mivel hosszú idő után ismét megtelik az Old Trafford lelátója, ha korlátozott számban is szurkolókkal. Várjátok már őket a játékosokkal?

"Nagyon izgatottak vagyunk. Legutóbb több, mint egy éve, még a Manchester City elleni bajnokin lehettünk együtt velük 2020 márciusában. Azóta pedig folyamatosan értük kiáltottunk. Bízom benne, hogy közösen élvezhetjük majd a találkozót. Túl hosszú volt ez az időszak nélkülük, de tudomásul vettük, hogy a biztonság érdekében így kellett lennie. Biztos vagyok benne, hogy remek pillanat lesz a viszontlátás."

 

Nagy a különbség, ha összehasonlítod egy-egy találkozó hangulatát úgy, hogy szurkolókkal, vagy azok nélkül kell pályára lépni? Voltak olyan mérkőzések, amiken úgy gondolod, hogy jó lett volna, ha ott vannak veletek?

"Volt jó néhány ilyen pillanat. Létfontosságú az az energiatöbblet, amit ők képesek adni a csapatnak. Láthattuk is az eredményeken azt gondolom ennek hiányát. Szerintem ezt bizonyítja az is, hogy mennyivel jobb az idegenbeli statisztikánk, mint a hazai. Több győzelmünk volt vendégként, mint otthon és alapvetően szerintem nem ez a természetes. Ez is csak megerősíti azt, hogy mennyire fontosak ők."

 

 

Mi a helyzet a csapattal a mérkőzés előtt? Említetted, hogy volt egy kis időtök pihenni végre.

"Igen, a Liverpool elleni találkozót követően volt pár szabadnapunk, ez idő alatt pedig újra a csapatban üdvözölhettük edzéseken Daniel Jamest és Anthony Martialt. Mindketten nagy pluszt jelentenek számunkra. A Pool ellen egyetlen játékost sem veszítettünk el, így mindenki fitt, csak Harry és Phil hiányzik még."

 

Hogyan halad Harry a gyógyulással?

"Még mindig túl korai volna pontosat mondani, hiszen még nem vagyunk vele abban a szakaszban, hogy edzésen megnézzük mit bír. A bajnokságban már biztos, hogy nem fogjuk ebben a szezonban őt látni. Remélhetőleg az Európa-liga döntőben ott lehet, de nem vagyok benne teljesen biztos."

 

Említetted Dan-t és Anthony-t, készek újra játszani?

"Végigcsinálták a rehabilitációjukat, megfeleltek minden orvosi vizsgálaton, így pár napja már velünk edzenek, de még nem állnak készen arra, hogy kezdők legyenek. Meglátjuk. Remélhetőleg mindketten pályára tudnak majd lépni csereként és kaphatnak néhány percet. Meglátjuk, hogy bírják most és a Farkasok ellen és bízom benne, hogy a fináléra már teljesen készen fognak állni."

 

Nehéz héten vagytok túl, mennyire fontos, hogy a gdanski döntő előtt visszatérjetek a győztes útra?

"Azt gondolom, hogy jó évünk volt nagyszerű eredményekkel és teljesítményekkel. Az elmúlt hét viszont kiábrándító volt számunkra. Nagyon mozgalmas és nehéz volt szellemileg és fizikailag is. Most meg kell találnunk a győztes formánkat és összeszednünk magunkat a fináléra, hogy ott a legjobbak legyünk, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy ott véget ér egy út, aminek a végén ott egy trófea."

 

Egy győzelemmel már biztos lenne, hogy a 2. helyen végeztek, gondolom, hogy mindenki úgy gondolja a csapatban, hogy ezt most a Fulham ellen meg kell nyerni.

"Igen, a fejlődésnek köszönhetően eljutottunk idáig és az elmúlt heteknek ez volt a célja. Nagyjából két hónappal ezelőtt még reménykedtünk, hogy sikerül beérni a City-t, de nem úgy alakultak az eredmények és nem tudtunk lépést tartani a bajnokkal. A 2. hely viszont mindenképp a fejlődésről árulkodik és most be kell fejeznünk ezt a munkát és megszerezni a még hiányzó 3 pontot. Fontos, hogy jól játszunk, mert ha ez megvan, akkor az eredmények is jönni fognak."

 

A Fulham már biztos, hogy kiesik a Premier League-ből, ám év elején egy elég nehéz mérkőzést játszottatok ellenük. Nehéz megjósolni, hogy mire lehet számítani egy már biztos kieső csapattól?

"Nem lehet megmondani. Mindenki, aki az Old Traffordra jön, győzni akar és nincs könnyű mérkőzés, függetlenül attól, hogy az aktuális ellenfél éppen hanyadik helyen áll. Mindenki megpróbálja a legjobb formáját hozni ellenünk. Scott Parker biztos vagyok benne, hogy már a következő szezonra készíti fel a csapatát és a játékosai pedig játszani akarnak és meglesz a kellő motivációjuk ellenünk. Sokszor előfordul az, hogy a már biztos kieső csapatok válláról leesik a teher és sokkal felszabadultabban, sokkal jobban játszanak ezt követően. Jó játékot és nagy küzdelmet várok ellenük. Ismerem jól Scottot és tudom, hogy remekül tudja ösztönözni a játékosait."

 

Hamarosan kiderül, hogy kik kapják a legjobb játékosoknak járó elismeréseket. Számos név felmerült lehetséges díjazottként, ami azt mutatja, hogy sokat fejlődött a csapat.

"Azt hiszem, hogy nagyon sokan nagyon sokat fejlődtek az idényben, ami természetesen minden sikeres csapatnál elengedhetetlen. Ha az egyének fejlődnek, akkor közösen is fejlődünk és meglátjuk a következő szezonban, hogy meddig tudunk emelkedni. Ebben a szezonban folyamatosan kiemelkedő egyéni teljesítmények születtek és nagyon izgatottan várom, hogy kik részesülnek majd az elismerésekben."

 

Végezetül mit üzensz azoknak a szurkolóknak, akik ma este ott lesznek az Old Traffordon?

"Nagyon jó, hogy visszatérnek. Régóta várunk titeket és nagyon hiányoztatok. Ti vagytok a csapat 12. embere. Nagyra tartunk titeket és próbálunk egy nagyszerű mérkőzéssel kedveskedni a számotokra."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Fulham

Premier League, 37. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!