A szurkolók Bruno Fernandest választották a legjobbnak

A szurkolók által leadott szavazatok alapján Bruno Fernandes kapta a Sir Matt Busby Év Játékosa elismerést.


A portugál játékmester az előző szezonban már elnyerte a szurkolói szavazáson az Év Játékosa díjat annak ellenére, hogy akkor csak januárban csatlakozott a csapathoz. A hatalmas létszámban szavazó szurkolók pedig a 2020/21-es szezonban is Brunot választották a legjobbnak.

 

Több, mint 200 országból érkeztek szavazatok, köszönet mindenkinek a szavazatért.

 

Fernandes az idei szezonban is kiemelkedően teljesített és 18 alkalommal volt eredményes a bajnokságban 36 mérkőzésen. Az európai porondon 9 találatot jegyez és nem szabad kifelejteni a Liverpool elleni zseniális szabadrúgásgólját sem, ami az FA-kupában született. A bajnokságban 11, nemzetközi színtéren 5 gólpassza van, melyek mellett számos dologban élen jár, nem utolsó sorban megdöntötte Frank Lampard eddigi rekordját is a középpályás.

 

A 26 éves játékos a Vörös Ördögök házi gólkirálya a szezonban és Harry Maguire távollétében a csapatkapitányi karszalagot is viselhette. A United játékára gyakorolt hatása vitathatatlan és kétségkívül méltó az újból elnyert megtiszteltető címre is.

 

A portugál középpályás a hónap játékosa volt novemberben és decemberben, valamint további két alkalommal várományosa is volt a címnek, mégpedig októberben és februárban. Emellett pedig 12 alkalommal nyerte el a meccs embere címet is.

 

Fernandes mögött Luke Shaw és Edinson Cavani végeztek, ami szintén nem érdemtelen, hiszen mindkét játékos kiváló szezont futott a Vörös Ördögöknél. A szavazás viszont kifejezetten nagy fölénnyel zárult Bruno javára, mivel a portugál a szavazatok 63%-át zsebelte be. Mason Greenwood és Marcus Rashford pedig a 4. és 5. helyen végeztek. A szavazás az előző szezonban szorosabb volt, akkor 1,5%-kal szerzett csak több voksot Fernandes Anthony Martialhoz képest.

 

Gratulálunk, Bruno!

 

A 2020/21-es Sir Matt Busby Év Játékosa díj első 3 helyezettje

1. Bruno Fernandes - 63%

2. Luke Shaw - 21%

3. Edinson Cavani - 6%


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!