A csapattársak szavazatai alapján Shaw lett a legjobb

A játékostársak szavazatai alapján a 2020/21-es szezonban Luke Shaw érdemelte ki a legjobbnak járó díjat.


A bal szélső védő egész szezon során kiemelkedően teljesített mind védekezésben, mind támadásban és keményen megküzdött azért, hogy munkáját elismerés övezze a csapattársai körében.

 

Shaw számára több szempontból is sikeres volt a szezon, ugyanis teljesítményével ismét meghívták az angol válogatottba, valamint Európa-liga döntőre készülhet a Vörös Ördögökkel. Luke legutóbb 2016-ban játszhatott döntő mérkőzésen, mivel a 2017-es Európa-liga győzelemkor sérülés miatt csak a lelátóról figyelhette a társakat.

 

A szezon során gólt is a legjobbkor tudott szerezni, hiszen a városi rivális ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen talált be és ezzel be is biztosította csapata győzelmét, mint később kiderült az aktuális bajnok ellen. Nevéhez a szezon során 5 gólpasszt is feljegyezhettünk a bajnokságban, ezek közül pedig kettőt egy meccsen osztott ki. Egyet Aaron Wan-Bissaka értékesített, egyet pedig Cavani a Southampton elleni 9-0-s mészárlás során.

 

 

A csapattársak már másodjára ítélték oda ezt az elismerést az angol védőnek, aki korábban, a 2018/19-es szezon végén részesült a megtiszteltetésben. A játékostársak általi szavazáson legjobbnak választott játékos díját 2006 óta adják át, és azóta csupán 3 olyan játékos volt eddig, aki többször kivívta a társak elismerését. Shaw így most csatlakozott Cristiano Ronaldohoz, akit a 2006/07-es és a 2007/08-as szezonban választottak legjobbnak a játékostársak, illetve Antonio Valenciához, aki szintén kétszer, 2011/12-ben és 2016/17-ben végzett első helyen a szavazáson. Mellettük még David de Gea sorolható ide, ám a spanyol hálóőr háromszor nyerte el a díjat, 2013/14-ben, 2014/15-ben és 2017/18-ban.

 

Shaw pedig Anthony Martial helyét veszi át egy esztendőre, mivel a 2019/20-as szezon során a társak közül a francia támadóra voksoltak a legtöbben.

 

Korábbi interjújukban Scott McTominay és Aaron Wan-Bissaka is elmondták nyíltan, hogy ők Shawra adták le voksukat.

 

"Csúcsformában volt egész szezonban. Nagyszerűen játszott, de számomra ez nem igazán meglepő" - mondta Scott.

 

Aaron is beismerte: "A szavazatomat Luke-nak adtam, de Bruno Fernandes is fent volt a listámon. Számomra Luke kiemelkedő volt az egész szezonban. Teljesítménye pedig engem is ösztönöz, hogy még jobb legyek a másik oldalon. Nagyon pozitív volt a hozzáállása és minden meccsen a legjobbat hozta ki magából. Soha nem fékezett."

 

Gratulálunk, Luke!


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!