Cavani találata PL rekordot jelent a Unitednek

Edinson Cavani Fulham elleni gólja már önmagában is lenyűgöző volt, az uruguayi találata azonban új Premier League rekordot is jelent a Manchester United számára.


Az uruguayi csatár 26 bajnoki mérkőzésen 10 találatot jegyez a Vörös Ördögöknél, találatai közül pedig 4 április eleje után született. Cavani a múlt héten új szerződést írt alá a Uniteddel és kétségkívül a klub egyik ikonikus figurájává nőtte ki magát. A rutinos támadó immár azt is elmondhatja magáról, hogy 2020 márciusa óta, amikor Scott McTominay a csapat utolsó találatát szerezte közönség előtt, ő az első, akinek ez sikerült ismét a szurkolók jelenlétében. Edinson Fulham elleni találatával már 10 gólnál jár a szezonban és ezzel ő lett a 25. United játékos 1992 óta, aki legalább 10 gólig jutott egy szezonon belül.

 

Cavani szezonbeli 10. góljának köszönhetően a United lett az első csapat idén a bajnokságban, amelynek 3 játékosa is 10, vagy annál több gólt tudott szerezni. Az uruguayi mellett Bruno Fernandes 18, míg Marcus Rashford 11 találatnál jár.

 

Rashford immár a harmadik szezonjában érte el a 10-es határt és ezzel csatlakozott Cristiano Ronaldo, Robin van Persie, Javier Hernandez és Anthony Martial mellé. Eric Cantonának és Ruud van Nistelrooynak 5 szezon alatt négyszer sikerült ezt a határt átlépnie, míg Andy Cole és Ole Gunnar Solskjaer 5 idényben is elérte a legalább 10 találatot.

 

 

Azonban egyikőjük sem tudta megközelíteni Wayne Rooneyt. Miután a csatár 2004-ben a Unitedbe igazolt az Evertontól a most következő felsorolásban látható, hogy szezononként mennyi bajnoki gólig jutott: 11, 16, 14, 12, 12, 26, 11, 27, 12, 17, 12, 8, 5.

 

Igaz, az angol csatár az utolsó két évben kicsit visszavett a gólgyártás üteméből, 11 szezonja zsinórban, melyekben legalább 10 találatot szerzett, a mai napig rekord a Unitednél és a Premier League-ben is.

 

A legalább 10 gólig jutó játékosok rangsora az alábbi a Unitednél:

11 szezonban: Wayne Rooney
5 szezonban: Andy Cole, Ole Gunnar Solskjaer
4 szezonban: Eric Cantona, Ruud van Nistelrooy
3 szezonban: Cristiano Ronaldo, Javier Hernandez, Robin van Persie, Anthony Martial, Marcus Rashford
2 szezonban: Mark Hughes, Ryan Giggs, Paul Scholes, Dwight Yorke, Dimitar Berbatov, Romelu Lukaku
1 szezonban: Andrei Kanchelskis, Teddy Sheringham, David Beckham, Carlos Tevez, Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Mason Greenwood, Bruno Fernandes, Edinson Cavani.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!