Beckham is bekerült a Hírességek Csarnokába

A Manchester Uniteddel triplázó David Beckham lett a 3. Vörös Ördög, aki bekerült a Premier League Hírességek Csarnokába.


Korábbi legendás középpályásunk a Unitednél eltöltött időszaka alatt 6 alkalommal nyerte meg a bajnokságot a csapattal és a nyilvános szavazáson Eric Cantona és Roy Keane után ő is bekerült a Premier League Hírességek Csarnokába.

 

Vörös Ördögként Becks 1992-ben mutatkozott be fiatal akadémistaként a United felnőtt csapatában. 1995-ben kölcsönbe került a Preston North End-hez, majd visszatért nevelőklubjához és az 1996/97-es szezon első meccsén egy félpályáról szerzett káprázatos góllal jelentkezett Wimbledonban, a szezon első mérkőzésén.

 

A középpályás mai napig híres szabadrúgásairól és az azokból szerzett találatokról. Emellett pedig elvitathatatlan érdemei vannak a Manchester United híres triplázásában is.

 

 

A rendkívül kreatív játékos legtöbbször a középpálya jobb oldalán szerepelt és 62 gólt, valamint 80 gólpasszt jegyzett a bajnokságban, mielőtt 2003-ban a Real Madridhoz igazolt.

 

A kitüntetésre reagálva David a premierleague.com-nak elmondta: "Megtiszteltetés, hogy a játék és a bajnokság ezen legendái mellett bekerülhettem a Premier League Hírességek Csarnokába. A Premier League nagyon fontos része volt a karrieremnek, az életemnek és örülök, hogy azon ikonok mellett szerepelhetek, akikkel együtt játszottam, versenyeztem és akikre felnéztem."

 

"Hatalmas megtiszteltetés számomra ez a lehetőség, mert tudom, hogy a szurkolóknak köszönhetem ezt a sikert. Az elmúlt egy év megmutatta, hogy mennyire fontosak is ők a futballban. Nagyszerű látni, hogy lassan visszatérhetnek a stadionokba, mert ők teszik igazán különlegessé a focit. A játékos pályafutásomtól kezdve a mai napig úgy gondolom, hogy szerencsés vagyok, mert olyan szurkolók vannak a hátam mögött, akik vég nélkül támogatnak, ezért köszönöm a szavazatot mindenkinek."

 

És vajon mire tekint vissza Beckham legszívesebben a Premier League-ben eltöltött időszakából amellett, hogy 6 alkalommal is bajnoki címet ünnepelhetett a Vörös Ördögökkel?

 

"A nagy riválisok elleni mérkőzésekre, melyeket megnyertünk a Liverpool, az Arsenal, a Manchester City és a Leeds ellen. Mind-mind a kedvenc Premier League pillanataim között szerepelnek. Nagyon intenzív meccsek voltak ezek, a szurkolók egy percre sem csendesedtek el, bennünk pedig ott volt az akarat, hogy győzzünk."

 

"Ezek azok a pillanatok, melyeket sosem fogok elfelejteni és kincsként őrzök. Most pedig szurkolóként élhetem át ezeket az emlékeket minden United győzelem alkalmával."

 

"A Premier League-ben eltöltött évek karrierem legjobb pillanatait jelentik és rendkívül megtisztelő számomra, hogy ilyen mértékben elismernek."

 

Thierry Henry és Alan Shearer volt az első két játékos, akik bekerültek a Hírességek Csarnokába, Beckhammel együtt pedig mellettük még Eric Cantona, Roy Keane, Frank Lampard, Steven Gerrard és Dennis Bergkamp érdemelte ki a szurkolók szavazatai alapján, hogy részesülhessenek ebben a megtiszteltetésben.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!