Ole: Némítsuk el a Wolves szurkolóit

Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint még vannak olyan pozíciók a csapatában az Európa-liga döntője előtt, melyek sorsáról még nem döntött.


A Vörös Ördögök Farkasok elleni szezonzáró bajnokija remek lehetőség lehet azoknak a játékosoknak, akik kevesebb szóhoz jutottak az elmúlt hetekben. Köztük Dan Jamesnek is, aki sérülés miatt kihagyni kényszerült a csapat legutóbbi mérkőzéseit.

 

A norvég menedzser arról is beszélt, hogy a Wolves ellen most már azzal is számolniuk kell, hogy a hazai csapat szurkolói jelen lesznek a stadionban.

 

Ole, milyen érzés volt ismét találkozni a szurkolókkal?

"Hihetetlen érzés volt újra előttük játszani. Érezni lehetett az energiát, a vibrálást amit magukkal hoztak. Nagyon régóta vártunk erre és fantasztikus volt."

 

A vasárnapi szezonzáró meccsen a Wolves szurkolói lesznek ott a Molineux Stadionban. Ez szintén nagy élmény lesz?

"Természetesen igen. A futball a szurkolókkal teljes és az idegenbeli mérkőzéseken az egyik legbiztosabb jele annak, hogy jól teljesítesz, hogy elnémul a hazai közönség. Ez egy újabb kihívás lesz."

 

Hogyan fog kinézni a kezdőcsapat erre a találkozóra?

"Már nagyon várjuk a mérkőzést. Van néhány játékosunk, akiknek játékidőre van szüksége és vannak, akiket szeretnénk pihentetni. Nekünk most erre a megmérettetésre kell összpontosítanunk, de természetesen megértem, hogy sokaknak már a szerdai döntő jár a fejében, de mi most szeretnénk befejezni a bajnokságot idegenben úgy, ahogy egész szezonban tettük, veretlenül. Ehhez pedig jó teljesítmény kell és nagyszerű játék."

 

Néhány támadó visszatért az edzésekre. Milyen állapotban vannak abból a szempontból, hogy visszatérhessenek a pályára is?

"Dan állapota remek és ő bevethető. Anthony és Harry sajnos még továbbra sincsenek abban az állapotban, hogy számolhassak velük. Ők továbbra is keményen dolgoznak azért, hogy a döntőben ott lehessenek velünk. De most még hiányozni fognak."

 

Szóval Harry keményen dolgozik, hogy három nap múlva megfelelő állapotban legyen?

"Szépen gyógyul és pihentetjük. Még nem ért abba a szakaszba amikor elkezdheti a keményebb edzéseket. Most sétálgatni tud, de még messze van a gyaloglás, vagy a focizás."

 

 

A Premier League szezonok utolsó meccsei rengetegszer adtak lehetőséget a fiataloknak az elmúlt években. Idén Hannibal és Shola is elismerésben részesült az utánpótlás játékosok közül. Mit jelenthet számukra az ilyen elismerés, illetve mit gondolsz, szerephez juthatnak a Farkasok ellen?

"Igen, az ilyen elismerések árulkodóak tudnak lenni a fiatalok jövőjével kapcsolatban. Mindkettejüknek kiváló szezonja volt. Hannibal és Shola is ott lesznek velünk és talán jut is nekik néhány perc lehetőség a pályán is."

 

Mennyire fontos, hogy jó eredménnyel fejezzétek be a bajnokságot?

"Ugye a mi esetünkben ez azt jelenti, hogy veretlenek maradnánk idegenben az egész idényben, ami kiváló teljesítmény. A srácok egyénenként és csapatként is előre léptek. Több meccsen is hátrányba kerültünk, de fordítani tudtunk. Az egész szezon erről szólt, a fejlesztésről és fejlődésről. Úgy érzem, hogy jól sikerült."

 

Anélkül, hogy a fejedbe látnék, el tudom képzelni, hogy vannak még olyan helyek a csapatban, amelyekkel kapcsolatban nem döntöttél, hogy ki fog ott játszani az Európa-liga döntőjében. A Wolves elleni mérkőzés remek lehetőség lehet egy-egy játékosnak, hogy megmutassa, hogy ott a helye a döntőn a pályán.

"Természetesen van már egy kép a fejemben, hogy milyen kezdőt szeretnék a pályára küldeni, de van még 2-3 pozíció, amiben nem vagyok biztos. Az előttünk álló bajnoki remek lehetőség lesz, hogy láthassam, ki áll készen, ki játszik jól."

 

A Farkasok is szeretnék szépen zárni a szezont. Jól ismered őket, hiszen amikor megérkeztél a Unitedhez, elég sűrűn játszottatok velük.

"Igen, meglehetősen sokat találkoztunk velük, amikor ide kerültem és nagyon várom, hogy újra játszhassunk ellenük. Teljesen átalakult a csapatuk, új rendszert próbáltak ki. Rengeteg fiatal és izgalmas játékosuk van."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!