Mata Emery-re figyelmeztet

Juan Mata arra figyelmeztette játékostársait, hogy számítsanak egy-két meglepetésre a Villarreal menedzserétől, Unai Emery-től.


A United középpályása több, mint 10 évvel ezelőtt valenciai tartózkodása alatt 3 évig dolgozott együtt a Villarreal menedzserével, Unai Emery-vel és ezen tapasztalatok alapján bepillantást engedett a spanyol edző módszereibe, aki már az 5. európai kupadöntőjére készül.

 

"Sokat fejlődtem az irányítása alatt" - magyarázta Mata. "Játékosként és emberként is felnőttem mellette. Egészen fiatal voltam még, nagyjából 21-23 éves talán. Nagyon sokat foglalkozott velem, jobb játékossá tett és minden egyes meccsen fontosnak éreztem magam a Valenciában."

 

"Módszeres vezető, szorgalmas és rendkívül profi. Minden egyes mérkőzésre úgy készül fel, mintha döntő lenne. Készen kell állnunk, mert biztos vagyok benne, hogy megpróbál meglepetést okozni majd nekünk akár taktikai szempontokból nézve, akár egy váratlan összeállítással."

 

A lengyelországi Gdanskban megrendezésre kerülő finálé lesz a Villarreal eddigi legnagyobb európai döntője. A fogadóirodák szerint a United jóval esélyesebb a győzelemre, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni a Sárga tengeralattjárók azon vágyát, hogy történelmet szeretnének írni a szerdai összecsapáson.

 

 

"Készen kell állnunk mindenre, mert azt gondolom, hogy ez történetük legnagyobb mérkőzése lesz" - mondta Mata. "Fejben kell tartanunk, hogy mindent és még annál is többet meg fognak tenni a győzelemért és erre fel kell készülnünk. A Villarreal egy olyan klub, amely sok nagyszerű dolgot tett már az elmúlt 15-20 évben. A pályán és azon kívül is nagyon jól felépített klub."

 

Mata ugyan nem áll kapcsolatban a Villarreallal, azonban a Spanyolországban eltöltött időszaka alapján, mely idő alatt 3 La Liga csapatban is játszott, megfelelő ismerettel rendelkezik ahhoz, hogy elemezni tudja szerdai ellenfelünk erősségeit.

 

"Ha a jelent vesszük, mióta Unai ül a kispadon, akkor azt mondhatjuk, hogy ők egy nagyon jól szervezett, minőségi csapat olyan játékosokkal, akiket nagyon jól ismerek" - mondta a 33 éves játékos. "Nehéz Emery csapatai ellen játszani."

 

"Néhány játékosukkal együtt is játszottam. Raul Albiollal a Valenciánál és a válogatottban is. Dani Parejo remek középpályás, Paco Alcacer pedig kiváló támadó és nagyon gólerős."

 

"Gerardo Moreno is remek csatár, mellettük pedig rendkívül erős a középpályájuk, valamint a védelem közepén pedig ott van Pau Torres, aki egy nagyon megbízható védő. Az egyik kapusuk, Sergio Asenjo csapattársam volt a spanyol U21-es csapatnál. Jól ismerem őket és nagyon jó csapatokat vertek meg idén az Európa-ligában, például az Arsenalt is."

 

Ha a lengyelországi finálét megnyerné a United, akkor Mata felnőtt pályafutásának 10. nagy trófeáját emelhetné a magasba, illetve a negyediket a Uniteddel. Egy szerdai győzelem egyben azt is jelentené, hogy a spanyol középpályás harmadik alkalommal nyerné meg az Európa-ligát, ha beleszámoljuk, hogy a Chelsea-vel is sikerült már neki győzedelmeskedni a sorozatban. Mata még a mai napig az "ajándék" szóval jellemzi ezeket a pillanatokat, pedig megélt már pár ilyet.

 

"Nem számít, hogy hányszor jutottál el ide, én úgy gondolom, hogy mindig ajándék szerepelni egy európai kupa döntőjében. Ezek különleges alkalmak, mert előtte mindig végiggondolod, hogy milyen nehéz út vezetett idáig. Volt egy időszak a pályafutásom elején, amikor minden olyan hirtelen történt. Gyorsan jöttek a meccsek egymásután, lejátszottunk döntőket is és akkor észre sem vettem, hogy milyen is ez igazából. Sokkal jobban előtérbe kerül a fontossága úgy, ha sokáig nem játszol döntőben."

 

"FA-kupa döntő, Bajnokok Ligája, Európa-bajnokság, világkupák és csak később jöttem rá, hogy milyen nehéz is a fináléig eljutni. Mindig nagy becsben kell tartani azt, ha rendszeresen tudunk döntőben játszani. Különlegesek ezek a mérkőzések, mert előtte odamegyünk, edzünk és végül lezárunk egy nehéz időszakot. Természetesen nagyon fontos, hogy a győzelemért játszunk, döntőben nem is lehet máshogy, hiszen egész szezonban azért küzdöttél, hogy megnyerd a finálét."

 

"Remélem, hogy sok srácnak, akik ott vannak a United öltözőjében velem együtt és még nem nyertek semmit ezzel a klubbal ez lesz az első és majd számos újabb trófea követi."

 

Bár Juan jelenléte mindig pozitív az edzéseken, a spanyol játékos ebben az évben nagyon kevés lehetőséget kapott. Az Európa-liga trófea megszerzése mind Juan, mind pedig a United számára ékes bizonyítéka lenne a fejlődésnek és kiváló befejezése a szezonnak.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Villarreal - Manchester United

Európa-liga, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!