Solskjaer: A döntő nem rólam szól

Ole Gunnar Solskjaer az Európa-liga finálé előtt elmondta, hogy a döntő megnyerése nem arról szól, hogy a saját eredményeit javítsa.


A norvég menedzser az első trófeáját szeretné begyűjteni a Manchester United csapatával, mióta 2018-ban leült a kispadra. A Vörös Ördögök számára ez az első finálé, amit Ole irányítása alatt játszhatnak, mivel korábban 4 alkalommal is elbuktak az elődöntőkben.

 

A menedzser meglátása szerint az, hogy döntőt játszhat a csapata Gdanskban, arról szól, hogy mennyit fejlődtek a játékosai egyénenként és csapatszinten is és elmondása szerint ez a részvétel igazolja azt, hogy a jó irányba haladnak.

 

"Ez nem rólam szól, nekem megfelelő önbizalmam volt és van, bármilyenek is voltak a körülmények" - mondta Ole a döntőt megelőző sajtótájékoztatón. "Most is magabiztos vagyok, mint mondtam. Bízom a játékosaimban. Ezek a srácok készen állnak erre a megmérettetésre és ez a legfontosabb."

 

"Láttam, ahogy fejlődnek, hogy megjön az önbizalmuk. Egyre magabiztosabbak és ellenállnak a kudarcoknak is. Hiszem azt, hogy a csapat készen áll."

 

A finálé dátuma rengeteg figyelmet kapott, hiszen 22 éve ezen a napon egy barcelonai éjszaka örökre beírta magát a futball történetébe és a United történetének egyik legjelentősebb eseményévé vált.

 

 

Solskjaer gólja a Bayern ellen a triplázást jelentette a Unitednek abban az évben, de most a 2021-es esztendőről van szó. A norvég mester számára pedig ez a mostani a legfontosabb.

 

"Igazából nem is gondolok erre. Mindig előre tekintek és most is az előttünk álló összecsapásra koncentrálok és arra, hogy a játékosok és a csapat szempontjából is a megfelelő döntéseket hozzam meg. Soha nem gondolok a saját önéletrajzomra. Egyáltalán eszembe sem jutott a '99-es BL döntő."

 

Solskjaer ezután beszélt a csapat előkészületeiről és arról, hogy miként próbálja meg kezelni azt a nehéz feladatot, mely során ki kell jelölni a kezdőt a Villarreal ellen.

 

"Olyan játékosokat kell választanom, akik megérdemlik, hogy játszanak és meg kell győződnöm arról, hogy akiket választani fogok készen állnak-e a megmérettetésre. A stáb zseniális munkát végzett és azt gondolom, hogy mindenki tettre kész."

 

"Ma még hátra dőlhetek, lazíthatok. Holnap pedig megfogom hozni a megfelelő döntéseket. Ha az elmúlt 10 percben pedig esetleg a mellettem ülő Luke elaludt, akkor az az ő gondja lesz."

 

A United abban bízik, hogy szerda este egy újabb trófeát vihetnek haza Manchesterbe és a legfontosabb mérkőzésnek nevezték a Villarreal elleni összecsapást. Bár Solskjaer úgy gondolja, hogy a srácok egytől-egyig úgy érzik, hogy képesek megszerezni a győzelmet, biztos abban, hogy Unai Emery fiai minden esélyt megragadnak ahhoz, hogy végül ez ne így legyen.

 

"Minden játékos, aki bejut egy döntőbe nyerni akar. Fel kell készülni mindenre, de természetesen győzni akarunk, de biztos vagyok benne, hogy Unai is ugyanezt akarja a saját csapatával."

 

"Hosszú út vezetett idáig és mint már azt sokszor elmondtam, úgy érzem, hogy készen állunk erre a találkozóra."

 

"Egy döntőben bármi megtörténhet. Akár az is, hogy gólt kapsz az első percben, lesérül valaki, vagy kiállítanak valakit. Mindenre készen kell állnunk. Ez a helyzet a döntővel, ott és akkor dől el minden."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Villarreal - Manchester United

Európa-liga, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!