Cavani eredményei a döntőkben

Edinson Cavani első Manchesteri kupadöntőjére készül a Manchester United csapatával ma este, Gdanskban a Villarreal ellen.


A Vörös Ördögök ma este csapnak össze a spanyol csapattal az Európa-liga fináléjában Ole Gunnar Solskjaer vezetésével, magyar idő szerint 21:00-kor. Amennyiben a norvég menedzser a kezdőbe jelöli az uruguayi csatárt, vagy a padról beállva pályára lép, úgy ez lesz Cavani első Európa-liga döntője, azonban egyéb sorozatok fináléjában már szerepelt korábban is a United rutinos támadója.

 

A korábban megvívott négy elődöntőből négy alkalommal kieséssel zárult az adott sorozat Ole csapata számára, azonban a Róma ellen megtört a jég és a Vörös Ördögök most ott vannak a második számú európai kupasorozat döntőjében, Gdanskban. Amennyiben a csapat uruguayi klasszisa pályára lép a Villarreal ellen, úgy az lesz Cavani 12. döntője, melyen pályafutása alatt játszott.

 

A Vörös Ördögök közkedvelt támadója kiváló formában érkezett meg a fináléra, minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 10 mérkőzésén 9 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

 

 

Cavani korábban a Napoli és a PSG színeiben összesen 11 alkalommal szerepelt döntő összecsapáson és ezeken a meccseken 12 gólt szerzett. A csapat talizmánja ezeken a finálékon meglehetősen szép kupagyűjteményre tett szert. Megnyerte a Coppa Italia-t, ötször a Coupe de la Ligue-t és négyszer a Coupe de France-t.

 

Az uruguayi 8 kupadöntőn is feliratkozott a gólszerzők listájára, ebből a 8 alkalomból pedig négyszer duplázott is a fináléban. Statisztikájához pedig hozzátartozik, hogy amelyik döntőben Cavani betalált, azt a meccset meg is nyerte aktuális csapata.

 

A fentiek mellett Cavani a 11 döntőjéből 8 alkalommal kezdő is volt és csak azokon a döntőkön nem talált be az ellenfelek kapujába, melyeken a padról állt be. A ma esti mérkőzés egy újabb remek lehetőség a csatár számára, hogy gyarapítsa gyűjteményét, megnyerve az első trófeáját a United csapatával.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Villarreal - Manchester United

Európa-liga, döntő

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!