Ole felfedte, miért várt a cserékkel

A Manchester United nem cserélt a rendes játékidőben az Európa-liga döntőjében, végül a hosszabbítás 100. percében jött Fred Mason Greenwood helyére elsőként.


Ole Gunnar Solskjaer úgy érezte, hogy csapatában van elég potenciál, hogy a cserék késleltetése ellenére is megnyerjék a meccset a Villarreal elleni vereséggel végződő Európa-liga döntőben.

 

A United 11-10-re elveszítette a büntetőpárbajt, de Solskjaer stratégiája a cserékkel kapcsolatban elég széles körben kapott kritikákat, amiért a 100. percig várt vele.

 

A menedzser Fredet küldte a pályára Mason Greenwood helyére, aztán nem változtatott más helyen a hosszabbítás utolsó öt percéig. Axel Tuanzebe és Daniel James jött fel Eric Bailly és Paul Pogba helyére, mielőtt Juan Mata és Alex Telles is beszálltak a végjátékra, ugyanis mindketten magabiztos ítélet végrehajtók.

 

Mindenkit meglepett azonban az, hogy Marcus Rashford végigjátszotta élete talán legrosszabb teljesítményével a mérkőzést és azzal, hogy Solskjaer mindkettejüket a szélekre állította, kevesebb támadási lehetőséget biztosítva így számukra.

 

"Éreztük a játékosokat a pályán. Van egy Mason és Marcus kettősöd, mindketten meccseket képesek eldönteni" - nyilatkozta Solskjaer. "Bruno, Edi bármiből helyzetet tudnak teremteni. Scott úgy éreztem a csapat egyik legjobbja volt a pályán Paullal együtt."

 

"Igen nehéz volt meglépni a cserét, főleg, hogy Fred egy héttel ezelőtt megsérült, de bejött és jól tette a dolgát. Egyszerűen nem sikerült elég helyzetet kialakítani a meccs megnyeréséhez."

 

"Amikor olyan játékosok vannak az ellenfél csapatában mint [Pau] Torres és [Raul] Albiol, az mindent megnehezít. Minél gyorsabban gólt kellett volna rúgnunk."

 

"Olyan játékosaid vannak, akik magas minőséget képviselnek. Rengeteg góllövővel, győztes mentalitású játékosokkal kezdtük a meccset és reméltük, hogy így fölénybe kerülünk. Nem szabadott volna megszerezniük a vezetést."

 

 

"Csalódottak vagyunk, hogy az egyetlen kapura tartó lövésük betalált. Miután sikerült kiegyenlítenünk, úgy tűnt, hogy a meccs a mi javunkra fog eldőlni. Scott McTominay egyszerűen kiemelkedően játszott. Számomra ő volt a meccs embere."

 

Ez a csapat negyedik trófea nélküli szezonja, ami csalódást keltő, ez pedig azt jelenti, hogy a United közeledik az öt éves trófea nélküli rekordjához, ami 1985 és 90-es időszakban esett meg Sir Alex Ferguson irányítása alatt. Ugyanúgy elveszítették két utolsó döntőjüket.

 

Solskjaer két döntőben szenvedett vereséget játékosként a klubbal és arra ösztönzi a játékosait, hogy a Gdanskban elszenvedett vereség felett érzett negatívumokat fordítsák a következő szezonban pozitívumokká.

 

"Ez a csalódottság a legrosszabb érzés" - hangsúlyozta Solskjaer. "Ezek azok a pillanatok, amiket játékosként és menedzserként sosem felejtesz el. Két dolgot tehetsz. Sajnáltatod magad, elmész nyaralni és nem teszel semmit, hogy jobb legyen a helyzet, vagy hazamész, igenis rendbe szeded magad, erősebben és éhesebben térsz vissza, és már az első perctől készen fogunk állni, mert tudjuk, nem kezdtük jól a szezont."

 

"Túlságosan elmaradtunk az elvárásokkal szemben, szóval az új szezont jobban kell kezdenünk."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!