Ole: Erősebbé kell válnunk

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United kezdőcsapatának erősebbnek kell lennie és ehhez fontos igazolásokat kell csinálniuk a nyáron.


A United menedzsere a Villarreal ellen elveszített Európa-liga döntőt követően reagált az újságírók kérdéseire. A spanyol csapat büntetőkkel (11-10) nyerte meg végül a finálét a Vörös Ördögök ellen, a drámai tizenegyespárbajban pedig David de Gea volt az első, aki hibázott. Ole elfogadja, hogy a csapatnak további lépéseket kell tennie a nyár folyamán ahhoz, hogy az ilyen kudarcokat elkerüljék.

 

A norvég menedzser úgy érzi, hogy ez különösen fontos, mivel a riválisok is erősíteni fognak.

 

"Nagyon örültem, hogy minden játékosom nagyon elszánt volt és keményen dolgozott" - kezdte Ole. "Nem hibáztatom őket és azt hiszem túlteljesítettük azt, amit sokan gondoltak rólunk. Azoknak akik most itt vannak jobbá kell válniuk, keményebben dolgozniuk és okosabban cselekedni."

 

"Mint azt korábban már mondtam, meg kell erősítenünk a keretünket 2-3 játékossal, hogy előbbre léphessünk és biztos vagyok abban is, hogy a riválisaink is azon dolgoznak majd a nyáron, hogy megerősítsék a csapataikat. Szeretnénk minél többet javulni."

 

 

Ole-t arról is megkérdezték, hogy milyen logika mentén döntött a cserékről, illetve, hogy nem gondolt-e arra, hogy a büntetőpárbajra behozza Dean Hendersont David de Gea helyére.

 

"Úgy érzetük a mérkőzés közben, hogy a srácok a pályán rendben vannak. Marcus, vagy Mason mindketten győztes karakterek. Bruno és Edi is bármikor képesek megvillanni. Scott McTominay is úgy gondolom, hogy kiemelkedő volt a mezőnyben. Sőt, számomra ő volt a legjobb az este folyamán."

 

"Nehéz belenyúlni a meccsbe, változtatást végrehajtani, ha például Fred sérülésből tért vissza, igaz nem volt komoly a baj. Végül is jól szállt be a meccsbe. Egyszerűen nem tudtunk elég lehetőséget kidolgozni és megnyerni a mérkőzést. Pau Torres és Albiol ellen egyébként sem könnyű. Gyorsabban kellett volna játszanunk."

 

"Természetesen minden féle variáció megfordult a fejemben a büntetők előtt, de bíztunk Davidben. Felkészültünk ugyan, de egy tizenegyes párbajban bármi megtörténhet, így ragaszkodtam a kapushoz, aki az egész találkozót végigjátszotta."

 

"El kell mondjam, hogy kiváló büntetőpárbajt láthattunk. De a rendelkezésünkre álló 120 percben kellett volna eldöntenünk a mérkőzést úgy, hogy újabb gólokat szerzünk. Ez most nagyon kiábrándító. Nyomást gyakoroltunk rájuk és voltak olyan pillanatok, amikor úgy érzetük meglehet a következő találat, de egyszerűen nem sikerült."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!