Euro 2020: Akik behívót kaptak

Az Euro 2020 torna egy év csúszással júniusban végre kezdetét veszi. Nézzük, hány Manchester United játékos kapott meghívót a tornára.


A COVID-19 pandémia okozta felfordulás hátráltatta a bajnokságokat, de idén 24 csapat végül egymásnak feszülhet a 11 helyszínen megrendezésre kerülő Európa-bajnokság keretein belül, Bakutól Budapestig és Szentpétervártól Sevilláig.

 

Törökország és Olaszország mérkőzéssel kezdik a kontinensviadalt június 11-én Rómában, a szövetségi kapitányok pedig folyamatosan hirdetik ki, hogy mely játékosokra számítanak a tornán.

 

Az alábbiakban azon országok névsora szerepel, melyek nemzeti tizenegyébe Vörös Ördögök kaptak meghívót.

 

Anglia

 

Gareth Southgate 6 Manchester United játékost válogatott be az angolok keretébe, akik egy közeli edzőtáborban készülnek fel Middlesbrough-ban.

 

A Háromoroszlánosok végső, 26  játékost számláló keretét június 1-én teszik közzé, de jelenleg Dean Henderson, Harry Maguire, Luke Shaw, Jesse Lingard, Marcus Rashford és Mason Greenwood is helyet kapott a bővebb, 33 főt számláló csapatban.

 

 

Franciaország

 

A középpályás Paul Pogba a francia csapattal negyedik nemzetközi tornájára készülhet, miután Didier Deschamps a régi Zidane-t és Henry-t is csapatában tudó generáció utánzását célul kitűzve vezette világbajnoki sikerre a csapatot. A franciák a halálcsoportnak is mondható F-kvartettbe kerültek, ahol Németországgal, Portugáliával és Magyarországgal kell majd megmérkőzniük.

 

Anthony Martial nem kapott lehetőség a bizonyításra a 26 játékos között, mivel még rehabilitációját végzi térdsérüléséből, de így is sok Premier League játékos képviselteti magát a válogatottban, többek között a Chelsea triója, N'golo Kante, Kurt Zouma és Olivier Giroud.

 

Hollandia

 

Frank de Boer is megnevezte 26 fős csapatát a tornára, Donny van de Beek pedig helyet kapott benne. A korábbi Ajax játékos háromszor is betalált legutóbbi hat mérkőzéséből az Oranje színeiben, így öt másik Premier League játékos mellett behívót kapott ő is a válogatottba, a Liverpool játékos Geroginio Wijnaldum mellett, habár Virgil van Dijk sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni a tornát, ahol a csapat Ausztriával, Észak-Macedóniával és Ukrajnával került egy csoportba.

 

Portugália

 

A United talizmánja, az Év Játékosa díj bezsebelője, Bruno Fernandes kulcsszerephez juthat a tornán, miután Spanyolországot megpróbálván utánozni, megszeretnék védeni címüket. A 18-as számú középpályásunk a kilencedik angol székhelyű játékos, míg a korábbi Vörös Ördög, Cristiano Ronaldo kilencedik nemzetközi tornájára készül és továbbra is arra törekszik, hogy a férfiak közti nemzetközi szereplés rekordkirálya legyen.

 

Skócia

 

Scott McTominay egy a 26 játékos közül, akik meghívót kaptak Skócia válogatottjába, akik 1998 óta nem szerepeltek nemzetközi porondon. A középpályás komoly szerepet játszott Steve Clarke oldalán, hogy kiharcolják a továbbjutást a kvalifikáción Szerbiát büntetőkkel legyűrve Belgrádban. Scott több Unitedes csapattársával is farkasszemet nézhet majd, miután Angliával, Horvátországgal és Csehországgal került egy csoportba.

 

 

Spanyolország

 

Luis Enrique megnevezte 24 fős keretét a tornára, ahol megtalálhatjuk David de Gea nevét is, aki komoly harcot fog vívni az első számú kapus szerepéért Unai Simonnal és a Brighton hálóőrével, Robert Sanchezzel. A spanyol válogatott összetétele azért is érdekes lesz, mivel egyetlen Real Madrid játékos sem kapott meghívót a szövetségi kapitánytól a kontinensviadalra.

 

Svédország

 

Ez lehet az egymást követő hatodik Európa-bajnoksága a skandinávoknak, akik megnevezték végső keretüket, ahol ötvözik fiatalságot a tapasztalattal. Lindelöf a  kezdetleges 40 fős keretből elsők között került be a csapatba, ami nem is véletlen, ugyanis a svédeknek Lengyelországon, Szlovákián és Spanyolországon kell túlverekednie magát.

 

A korábbi Vörös Ördög Zlatan Ibrahimovic meglepetésre visszakerült a válogatottba márciusban, öt évvel azután, hogy visszamondta azt, de így is ki fogja hagyni a tornát sérülése miatt.

 

Wales

 

Daniel James és Dylan Levitt is meghívót kaptak a válogatott végső 26 fős keretébe, akik a tornán fognak szerepelni. A 2016-os negyeddöntős válogatott Olaszországgal, Törökországgal és Svájccal van egy csoportban. Első mérkőzésüket Bakuban fogják játszani június 12-én.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!