Cavani lett május hónap legjobbja

Nem lep meg senkit, ha azt mondjuk, hogy Edinson Cavani jelenleg a legközkedveltebb játékosa a Manchester Unitednek, miután sorozatban másodjára is elnyerte a Hónap Legjobb játékosa elismerést.


El Matador Mason Greenwood és Scott McTominay mellett volt jelölve a díjra, azt követően, hogy a szezon végén elismerésre méltó teljesítménnyel rukkolt elő, hat mérkőzésen öt gólt szerzett.

 

A 7-es mezszámot viselő játékos nagyot villant a Róma ellen Olaszországban, győzelemre vezette a csapatot az Aston Villa ellen és világklasszis góllal vette be a Fulham kapuját azon az összecsapáson, melyen a szurkolók visszatérhettek az Old Traffordra. Természetesen az Európa-liga döntőben is betalált a 34 éves csatár és végig derekasan helytállt a találkozón. Miután áprilisban is elhódította ezt a díjat, Cavani a szavazatok 76 százalékát gyűjtötte be az újabb voksoláson.

 

Edinson fiatal pártfogoltja, Greenwood másodikként futott be a szavazáson, 14 százalékos aránnyal, McTominay lett a harmadik 10 százalékkal, bár mindketten ugyancsak méltóak az elismerésre saját teljesítményük alapján.

 

2020/21-es szezon során az alábbi játékosokat választották a szavazók a legjobbnak:


Szeptember: Juan Mata
Október: Marcus Rashford
November: Bruno Fernandes
December: Bruno Fernandes
Január: Paul Pogba
Február: Luke Shaw
Március: Luke Shaw
Április: Edinson Cavani
Május: Edinson Cavani



Miután Cavani nyerte a május hónap legjobbjának járó elismerést, utolérte Bruno Fernandest és Luke Shawt, akiknek szintén két-két ilyen díjuk volt ebben a szezonban.

 

Ez megkoronázza a támadó tökéletes debütálását az Old Traffordon, a United szurkolók pedig izgatottan várhatják majd a lelátókon, hogy a korábbi Paris Saint-Germain támadó a második szezonjában milyen teljesítménnyel rukkol elő, miután még egy évvel meghosszabbította szerződését 2022 júniusáig.

 

 

Tündöklés a szezonban


A Vita című műsorban, ami egy vadonatúj sorozat és a legújabb beszélgetési témákkal, valamint aktuális történésekkel foglalkozik. Ebben a korábbi akadémiai vezető, Danny Webber gyorsan kiemelte Cavanit, mikor arra kérték, nevezzen meg egy kiváló teljesítményt nyújtó játékost a csapatból.

 

"Amikor arról beszélgetünk, kik azok a játékosok, akik jelenleg brillíroznak, akkor biztos, hogy Cavani jut az emberek eszébe" - mondta az egykori támadó, aki jelenleg ügynök.

 

"Anélkül jött a Unitedhez, hogy végigcsinált volna bármilyen előszezont, egyből beilleszkedett a csapatba, a hozzáállása a játékhoz a pályán töltött idő alatt első osztályú. Sokszor csereként állt be, tartalékos volt, mégis lőtt 17 gólt a szezonban és megkérdőjelezhetetlen, hogy nagy hatással van a csapatra."

 

"Úgy gondolom, hogy sokat segített Masonnek és ez nem akármilyen pluszt jelent. Volt egy periódus, amikor Mason nem tudott gólt lőni. Csatárként tudnod kell, hogy amikor más poszton kell játszanod a gólcsap kicsit elapad, de aztán együtt összerakták a hiányzó darabkákat és amint láthattuk, Greenwood visszatért a gólgyártáshoz, újra megtalálta magát, és most ismét kényelmesebben játszik, szóval elkönyvelhető, hogy Mason és Cavani között igen szoros kötelék alakult ki."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!