Cavanié a hónap legszebb gólja a Unitednél

Edinson Cavani nyerte a Manchester United csapatán belül a május legszebb gólja díjat a 2020/21-es szezon végén. Az elismerést a Fulham elleni káprázatos találatával érdemelte ki.


Az uruguayi támadó 10000 szerencsés szurkoló előtt vette be a Fulham kapuját 15 perccel a mérkőzés megkezdése után az Old Traffordon. Az indítás is varázslatos volt a vendégek hátsó vonala mögé, ahol aztán Cavani átemelte a játékszert a korábbi PSG-s csapattársa Alphonse Areola felett, egyenesen a vendégek hálójába.

 

35.2 méteres távolságból ez az egyetlen Premier League gól ebben a szezonban és igazán méltó volt a 14 hónapot követően visszatérő szurkolók köszöntésére.

 

Bár a szurkolók Bruno Fernandesnek ítélték a Szezon Gólja díjat az Everton elleni nem mindennapi gólja miatt, azonban Cavani varázslatos találata szélesebb körben lett elismerve.

 

Cavani elnyerte a bajnokságban a legszebb találat díját májusban és versenyben van a szezon legszebb gólja címért is.

 

Házon belül 78 százalékos előnnyel szintén övé május legszebb gólja, így már háromszor zsebelhette be ezt az elismerést a szezonban, Brunohoz hasonlóan.

 

Cavani a május hónap legjobb játékosa díjat is elnyerte, vagyis ez a második egymás utáni duplája, ami a klubon belüli elismeréseket illeti.

 

A 2020/21-es szezon legszebb találatai

Szeptember: Rashford - Brighton
Október: Fernandes - Newcastle
November: Fernandes - Basaksehir
December: Cavani - Everton
Január: Pogba - Fulham
Február: Fernandes - Everton
Március: Amad - AC Milan
Április: Cavani - AS Roma
Május: Cavani - Fulham

 

 

Vélemények a gólról:

 

Ole Gunnar Solskjaer:

"Milyen szép volt már Cavani gólja. Oh, klasszis. Nyilvánvalóan ez volt a csúcs. Micsoda bemutatkozás a Stretford End előtt. Tudom és régóta mondogatom már, hogy szükségünk van szurkolókra, hogy lássák azt a temérdek gólt, amit szerez számunkra. Egyszerűen tökéletes befejezés volt, és az, ahogy helyzetbe hozták, szintén kivételes."

 

Rio Ferdinand:

"Wow...egyszerűen csak wow.... @ECavaniOfficial a szurkolók visszatértek és kaptak egy gyönyörű gólt!!"

 

Stewart Gardner, az MUTV szakkommentátora:

"Leheletnyi érintés Bruno Fernandestől. Cavaninál a labda, Cavani...és elküldte szotyizni! Az Old Traffordnak új ikonja van: Edinson Cavani. A United már döntött a szezon góljáról, lehet ezután meg kell fontolniuk azt a döntést!"

 

Danny Webber, MUTV tudósító:

"Egyszerűen fantasztikus volt. Micsoda kezdés a mérkőzésen. Nagyszerű minőség, leheletnyi érintés Brunotól, micsoda érzékek, hogy csak egy kis érintéssel eljuttathatja a labdát Cavanihoz. Ez is azt mutatja, mekkora minőség az, amit ő képvisel. Látta, hogy a kapus kinn áll a kapujából, próbál visszaérni, de 40 méterről megfelelő erővel, megfelelő pontossággal bevette a kaput, micsoda módja ez a gólszerzésnek a szurkolók előtt a Stretford Enden."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!