Cavani ismét bekerült az uruguayi válogatottba

A Manchester United támadója, Edinson Cavani is tagja az uruguayi válogatott keretének, amely készül a Brazíliában megrendezésre kerülő Copa America megmérettetéseire.


Oscar Tabarez vezetőedző csütörtökön kihirdette a 26 fős uruguayi nemzeti csapat névsorát, amibe a 34 esztendős csatár is bekerült. Uruguay célja ugyanis nem más mint, hogy rekordot jelentő 16. alkalommal is elhódítsa a kupát.

 

Edi nem szerepelt a legutóbbi Venezuela és Paraguay elleni világbajnoki selejtezőkön, melyek gól nélküli döntetlennel értek véget, ugyanis két mérkőzésre szóló eltiltását töltötte a 2020 novemberi, Brazília elleni mérkőzésen kapott piros lapja miatt.

 

 

Akárhogy is, a korábbi PSG játékos, aki nemrég negyedik gyermekének születését ünnepelte, úgy néz ki 10. nyári tornájára készül, miután együtt edzett csapattársaival.

 

Cavani csatlakozott azoknak a játékosoknak a táborába, akik 10 évvel ezelőtt is tagjai voltak az uruguayi válogatottnak a tornagyőzelem alkalmával. Ilyenek például Diego Godin, vagy Luis Suarez, akiknek tapasztalata sokat segíthet az ígéretes uruguayi fiataloknak, mint a Real Madrid játékos Federico Valverde, vagy a Barcelona középső védője, Ronald Araujo.

 

Uruguay az "A" csoportban kezdi meg a tornát Argentínával együtt, akik eredetileg a verseny házigazdái lettek volna. Az argentinok mellett pedig Bolívia, Chile és Paraguay lesznek még a csoportjukban.

 

A csoport legjobb négy csapata jut a negyeddöntőbe, az uruguayi csapata pedig jövő pénteken, Argentína ellen kezdi meg szereplését Brazíliában.

 

Uruguay mérkőzései:

Argentína - Uruguay (június 18 - 00:00)
Uruguay - Chile (június 21 - 21:00)
Bolívia - Uruguay (június 24 - 21:00)
Uruguay - Paraguay (június 28 - 00:00)


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!