McTominay válaszolt a szurkolók kérdéseire

Scott McTominay a legújabb Vörös Ördög, aki leült beszélgetni a szurkolókkal és válaszolt a feltett kérdésekre.


A United saját nevelésű középpályása rendkívül közvetlen volt és bőbeszédűen válaszolt a szurkolók által feltett kérdésekre, melyekben kifejtette a csapattal kapcsolatos nézeteit, elmondta, hogy Luke Shaw milyen becenevet adott neki. Emellett elárulta, hogy szerinte melyik csapattársának a legfurcsább a zenei ízlése, valamint persze a futballról is számos érdekességet megosztott.

 

Lauren (Egyesült Királyság): A kisfiam, Xavier focista szeretne lenni. Téged, Rashfordot, Fernandest és Pogbát szereti a legjobban. Mi a legjobb tanács, amit egy kisgyereknek adnál, aki focista szeretne lenni?

"Nagyon sokat jelenthet, hogy, ha olyan játékosoktól kaphatsz tanácsot, mint Paul, Bruno, Marcus, vagy én. Többen is a United Akadémiáján nőttünk fel végigjárva a szükséges utat. Fontos, hogy minden szükséges információ meglegyen a megfelelő időben. Azt mondanám neki, hogy a lehető legkeményebben dolgozzon fiatalon, de tegye mindezt úgy, hogy élvezze amit csinál. Mosolyogjon mindig és élvezze a focit. Én is minden egyes napot élvezek, amikor edzésre mehetek. Ha nem élvezném, valószínűleg nem is lennék ott, ahol vagyok. A legfontosabb számomra, hogy keményen dolgozzak úgy, hogy közben fülig ér a szám."

 

Hannah (Egyesült Királyság): Észrevettem, hogy minden alkalommal, mielőtt pályára lépnél, ugrasz egyet. Van ennek külön oka?

"Őőő, igen és ez az első alkalom, hogy valaki ezt észrevette és megkérdezi tőlem. Mindig megpróbálok jó magasra ugrani a pályára lépés előtt, amilyen magasra csak tudok. Ezzel próbálom bemelegíteni még az utolsó pillanatban a lábaimat. Nincs babona mögötte. Minden alkalommal megteszem ezt, mert fontosnak tartom azt, hogy megfelelően bemelegítsek és hozzátartozik a meccs előtti, vagy közbeni rutinomhoz."

 

Chris (Egyesült Királyság): A csapat jövőbeli kapitányát látom benned. Szeretnél az lenni?

"Nagyon merész lenne kijelenteni, hogy igen. Nagyon értékelem, hogy így vélekedsz rólam, de ezzel igazából még nem foglalkoztam. Nem lehet tudni, hogy a jövőben milyen játékosok kerülnek a klubhoz, illetve, hogy milyen céllal. Számomra a legfontosabb, hogy megbecsüljem a helyem és azt, amit elértem és igyekszem folyamatosan fejlődni, hogy amit elértem, meg tudjam tartani és, hogy jobb legyek. Természetesen nagyon megtisztelő lenne ennek a klubnak a csapatkapitányának lenni és már volt is szerencsém ebbe az érzésbe belekóstolni az FA-kupában."

 

Tarik (Egyesült Királyság): Milyen megszólítást szeretsz? Szereted, ha Scotty-nak hívnak a társak?

"Igen, azt mondanám, hogy ezt kedvelem a legjobban. Mondjuk Luke mindig Mr. Tornateremnek hív, mert sokat vagyok az edzőteremben. Valahogy mindig arra téved, amikor ott vagyok, így rám ragadt tőle ez a becenév. Deano-tól is kaptam néhány becenevet, de ezekről inkább nem beszélnék. A Scotty tökéletes. Eric hív még McTerminatornak és élvezi, hogy ha bosszanthat vele, de Eric a legjobb arc egyébként."

 

Alma (Svédország): Melyik állatot választanád? Melyik tulajdonságai a legjellemzőbbek rád?

"Állat? Ez jó kérdés. Első nekifutásra szerintem egy kis gondolkodási időt kérnék. Sokan azt mondják, hogy olyan vagyok, mint az oroszlán, de ez olyan közhelyesnek tűnik. Én inkább valami mást választanék és így, hogy közben jár az agyam a kérdésen a gyilkos bálnát mondanám. Amikor az emberek az óceánban élő ragadozókra gondolnak, akkor valószínűleg előbb eszükbe jut a fehér cápa, viszont ezek valójában nem is annyira veszélyesek, mint azt sokan gondolnák. Viszont, ha egy kardszárnyú delfinnel kerülnék egy medencébe, akkor igen könnyen bajom eshetne."

 

Chanel (Egyesült Királyság): Melyik 90-es évekbeli játékossal játszanál szívesen és miért?

"Húha, ez nehéz kérdés. Tudod azt gondolom, hogy azoknak az éveknek rengeteg kiváló játékosa volt és ez egy nagyon nehéz választás lenne. Gondolkozom és azt mondanám, hogy túl nyilvánvaló lenne, ha a Manchester Unitedtől mondanék valakit. Legyen Thierry Henry. Csodálattal néztem a játékát valahányszor lehetőségem volt rá. Kiváló volt."

 

Ben (Egyesült Királyság): Ha egyszer életrajzi film készülne rólad, melyik színész játszana téged?

"Ez is egy nagyon érdekes kérdés. Kinek örülnék, ha eljátszana engem? Magamat mondanám, én lennék a színész. Ki tudja, lehet, hogy ha majd egyszer befejezem a futballt, akkor színészi pályára adom a fejem."

 

Matt (Egyesült Királyság): Mennyire fontos számodra a futball szellemi oldala? Lehetséges az, hogy egy játékos remek képességekkel rendelkezik, de folyamatosan szenved mert agyban nincs a megfelelő helyen?

"Nos Matt, ez egy kiváló kérdés. Egyre többször lehet látni, hogy a fociban előtérbe kerül a játék szellemi része is. Ennek első sorban a közösségi média térhódítása az oka. Hogy úgy mondjam vastag bőrrel kell rendelkezni és nem mindenki viseli jól a kritikákat. A csapatunkat nézve például Harry rengeteg kritikát kapott a szezon elején és ezeket bírni kell. Paul is sokszor került célkeresztbe. Ragyogó példái annak, hogy miként kell kezelni az ilyen helyzeteket és nem szabad hagyni, hogy az emberek egy kisebb csoportjának az esetleges negatív véleménye hatással legyen rád rossz értelemben, vagy, hogy befolyásolja a pályán nyújtott teljesítményedet. Viszont fontosnak tartom, hogy a közeljövőben tenni kell valamit a közösségi médiával kapcsolatban, de nem tudom mi lenne az igazságos. Én bevallom őszintén, hogy nincs mindig lehetőségem az összes kommentet elolvasni. A fiatalok számára különösen sok veszélyt rejt ez a világ, elég csak arra gondolni, hogy elhitetik velük, hogy ők a legjobbak, majd jönnek a pofonok, mert kiderül felnőtt korukra, hogy mégsem tudnak úgy teljesíteni, ahogy azt elvárják tőlük. Nagyon nehéz ezt kezelni."

 

Vivek (India): Scotty, milyen tanácsokat kapsz Micheal Carrick-től az edzéseken a játékoddal kapcsolatban?

"Michael rengeteg segítséget ad és tudja mire van szüksége a játékosoknak a középpályán, hiszen ő maga is ott játszott. Egyénileg is sokat segít. Mindig beszélget velem, elmondja az észrevételeit, véleményét és az elképzeléseit arról, hogy hogyan tudnék javulni. Valahányszor csak beszélek vele azt érzem, hogy küldetésének tekinti, hogy segítse a fejlődésem. Igazán elismerésre méltó, hogy valakit ennyire önzetlenül érdekel más fejlődése és mindenben próbál segíteni."

 

Joshua (India): Mi volt a legnagyobb változás a szezon során a játékodban? Én úgy láttam, hogy a korábbiakhoz képest sokkal többet léptél fel a támadásokkal és fontos gólokat is szereztél.

"Ez is egy szuper kérdés, mert fontos tudni, hogy a különböző meccseken különböző készségekre van szükség. A különböző csapatok különböző hozzáállást és taktikát igényelnek. A Leeds ellen például tudtam fentebb játszani. A Burnley és a Tottenham elleni mérkőzésen is betalálhattam volna. Ami fontos, hogy a feladatodat észben tartva minél jobban tudd segíteni a srácokat a támadásban is."

 

 

Emma (Egyesült Királyság): Kinek van a legrosszabb zenei ízlése az öltözőben?

"Valószínűleg azt mondanám, hogy David. Imádja a heavy metal-t. Olyan mintha falhoz vágnák a fejem folyamatosan. Borzasztó. Nem bírom hallgatni. Teljesen ellentéte az én zenei ízlésemnek."

 

Noel (Indonézia): Mi a szüleidtől kapott legfontosabb tanács, amit sosem hagysz figyelmen kívül?

"Ragyogó kérdés Noel és tudod mit!? Amikor fiatal voltam mindig azt mondták nekem, hogy élvezd amit csinálsz. Játssz mosollyal az arcodon. Apám sosem mondta meg, hogy márpedig ezt és ezt és csak és kizárólag így kell csinálnom. Csak annyit mondott, hogy menj és élvezd a focit a társaiddal. Számos barátommal együtt nőttünk fel a Manchester Unitednél. Jack Harrison, Joe Riley, Callum Whelan, Dean Henderson és sorolhatnám napestig a neveket. Viszont ami közös volt bennünk, hogy élveztük a játékot. Versenyképesek voltunk és élveztük az adrenalint, amit az egymással való versengés hozott ki. Kisgyerekként nincs idő a taktikázásra, csak annyi a dolgod, hogy élvezd a focit."

 

Santiago (Argentína): Ha alapítanál egy zenekart, amelynek te vagy az énekese, kik lennének még a bandában?

"Érdekes kérdés. Azt mondanám, hogy Axel biztosan, ő tud zongorázni. Dan James lenne a táncos, szerintem az vicces lenne. Lehet bevenném még Luke-ot is, talán jobban énekel, mint én. Igen, Én és Luke énekelnénk, Axel kísérne minket zongorán és Jamo táncikálna a háttérben."

 

Nouar (Egyesült Királyság): Ki öltözködik jobban? Marcus Rashford, vagy Paul Pogba? Illetve ki a legjobban öltözött csapattársad?

"Fogalmam sincs Nouar. Jelenleg távol vagyunk egymástól és nem látom, hogy ki és miben jelenik meg. A COVID miatt az utóbbi időben keveset találkozhattunk a magánéletünkben így szintén nehéz lenne erre alapozva bármit is mondani. Amire tisztán emlékszem, hogy mindannyian nagyon jó stílussal rendelkeznek és rendkívül tiszták. Szeretik a kényelmes dolgokat, mert szívesen tartózkodnak a szabadban a családjukkal, barátaikkal. Mindketten jól öltözködnek."

 

Hussam és Gavin: Szeretnéd megváltoztatni a mezszámodat, vagy jelentősége van számodra?

"A 39-es szám különleges számomra, mert ezt kaptam elsőre. Soha senki nem mondta, hogy változtassam meg és nem is igazán foglalkoztam ezzel. Teljesen jól elvagyok ezzel. Soha nem gondolkoztam azon, hogy megváltoztatom és eddig nem is kérdezték meg ezt tőlem. Szeretem a 39-et, ezt a számot látom mindenhol."

 

Jack (Egyesült Királyság): Mit éreztél, amikor Sir Alex Ferguson dicsérettel illetett téged?

"Édesapám mesélte, hogy mit mondott Sir Alex. Számomra egyértelműen ez a legnagyobb megtiszteltetés, hogy egy olyan ember beszélt rólam, mint Ferguson. Rengeteg erőt ad, hogy folytassam a munkát és bízom benne, hogy mindenki büszke lesz rám."

 

Sharon-Hephzibah (Nigéria): Ferguson korábban Darren Fletcherhez hasonlított téged. Milyen érzés most számodra, hogy a honfitársad is a klubnál dolgozik? Miben tud ő neked segíteni?

"Darren elképesztő. Valahányszor megjelenik olyan számunkra, mint egy leheletnyi friss levegő. Kiváló játékos volt és most kiváló szakember. Michael Carrick, a menedzser Mike Phelan mind olyan férfiak, akik rengeteg tapasztalattal rendelkeznek és ismerik a játékot. Hatalmas megtiszteltetés, hogy ismerhetem őket. Rengeteget köszönhetek nekik. Annyi a dolgom, hogy amiket mondanak megjegyezzem és kamatoztassam a tudásukat a játékomban. A mai napig sokat tanulok tőlük."

 

Sarah (Egyesült Királyság): 1997-ben születtem és, ahogy számodra úgy nekem is ez az első nemzetközi torna, amin Skóciát nézhetem. Számodra, mint játékosnak milyen érzés volt, hogy sikerült a kvalifikáció és most ott vagytok a megmérettetésen?

"Én 1996-ban születtem. Az elvárások pedig nagyok, hiszen a hazámat képviselem nemzetközi szinten. Mindenkitől a jó teljesítményt várják. Számunkra hatalmas kiváltság az Európa-bajnokság, hiszen nagyon sokáig nem szerepelt a nemzeti csapat ilyen versenyen. Nagyon élvezzük az egész hangulatát."

 

Jordan (Egyesült Királyság): Amikor szóba kerül közted és az angol srácok között, hogy te Skóciát képviseled, akkor szoktatok tréfálkozni egymással?

"Igen, rendszeresen szoktuk egymást ugratni. Harrynek szoktam elmesélni, hogy majd a csatáraink szétszedik őt és a társakat. Meg ilyen apróságok. Persze neki is van mindig válasza ezekre. Természetesen ezek nem bántó megjegyzések és mindig tudjuk, hogy hol a határ."

 

Rebecca (Egyesült Királyság): Szereted a haggist?

"Igen és rengeteg ételt szeretek egyébként. Érdekes, hogy a koktélparadicsomot viszont nem igazán. Furcsa, mert egyébként szeretem a paradicsomot salátában, de a koktélparadicsom valamiért nem jön be. A céklát sem szeretem például és ezt a kettőt mondanám, amiket nem szeretek."

 

Connor (Egyesült Királyság): Skótként bizonyára szereted az Irn-Bru italt. Vagy, ha nem, akkor melyik a kedvenced?

"Szeretem az Irn-Brut. Nagyon odavagyok a hideg italokért és mindent, amit iszok jéggel fogyasztok. Ha bármerre is szállodában vagyunk, akkor az biztos, hogy Luke-nak és nekem jégre van szükségünk. Viszont, ha forró italt iszunk, akkor az legyen nagyon forró. Azt kell mondjam, hogy az Irn-Bru határozottan a kedvencek között van. Ha habzó itókára vágyom és van Irn-Bru, akkor egész nap képes lennék azt inni."

 

Tyler (Egyesült Királyság): Ki a legjobb játékos, akivel eddigi pályafutásod során együtt játszottál?

"Ez is egy elég nehéz kérdés, mert rengetegen voltak. Wayne Rooney-t mondanám, mert nagyon örülök, hogy vele még játszhattam."

 

Nimra (Egyesült Királyság): Ki a legjobb játékos, aki ellen játszottál eddig?

"Száz százalék magabiztossággal mondhatom, hogy Messi."

 

Akan (Nigéria): Mennyire játszott szerepet számodra az iskola abban, hogy végül focista legyél?

"Az a helyzet, hogy szerintem a suliban sokkal jobb is lehettem volna, ha jobban figyelek. Nagyon fiatal voltam és a focira koncentráltam. A tanárok mindig mondták, hogy ha netán a futball nem jön be, akkor kell valami más és ezzel teljesen egyetértek. Nem tudok vitatkozni azzal, hogy az iskolában is fontos a kemény munka, de a foci megszállottja voltam. Nem tudtam más dolgokra megfelelően összpontosítani. A mai fiataloknak nehéz dolga van, de az iskola legalább annyira fontos, mint a futball."

 

Eli (Egyesült Királyság): Ha egy dolgot kellene megnevezned az előző szezonból, amit biztosan fejleszteni akarsz a következőre, mi lenne az?

"Ezt nehéz megválaszolni, mert ez egy komplex dolog, amit sokan nem is vesznek észre. Ha egyet kellene kiemelnem, akkor a pozicionálást mondanám, hogy a labda fogadásakor sokkal jobb helyzeteket tudjak kialakítani, hogy egyből készen álljak arra, hogy akár támadást indítsak, vagy akár gólokat szerezzek."

 

Jai (Egyesült Királyság): Aggódtál valaha is amiatt, hogy nem leszel elég magas felnőtt korodra?

"Bevallom ilyenre nem emlékszem. Azokban az időkben olyan gyorsan zajlott az életem, hogy nem volt időm ilyesmivel foglalkozni. Soha nem is gondolkoztam azon, hogy nőhettem volna magasabbra is. Ez úgy van jól, ahogy van. Legyél bármilyen testalkatú futballista is, megvan a megfelelő módja annak, hogyan játssz, ezen kell dolgozni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!