Taktikai mágnestábla: Nyári átigazolási időszak 2021

Kedves Olvasó! Gyere nézzük meg közösen, milyen átigazolások várhatóak a nyáron! Kik azok a játékosok, akik illenének a Solskjaer féle Manchester Unitedbe?!


Fantasy Premier League 20/21

 

Először is szeretném egy tartozásom rendezni a ManUtdFanatics.hu közösségével szemben. Tavaly a szezon előtt első alkalommal indítottuk útjára a Fantasy menedzserek játékát. 355 menedzser nevezett be a versenybe, ami nagyon szép szám tekintve, hogy nem futott az oldalon hasonló játék eddig! Szeretnék gratulálni mindenkinek, akinek sikerült végig tolnia a szezont tisztességgel! Az első három helyezettet pedig külön tapsoljuk meg otthon a monitor vagy képernyő előtt!

 

 

Külön kiemelném Nagy Attilát azaz WPVikinget, aki megnyerte az egész játékot! Kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot a következő email címen, hogy a nyereményed el tudjuk juttatni számodra! (info@manutdfanatics.hu) Sajnos a Fantasy hivatalos oldaláról nem sikerült kinyernem az email címed, így bízom benne, hogy fanatikus vagy és olvasod ezeket a sorokat! Gratulálok még egyszer!

 

 

Nyári átigazolási időszak 2021

 

2021 nyarát írjuk már, rohannak a napok idén is! Javában zajlanak (a hőhullám) az Euro 2020 és Copa America rendezvények. Ennek köszönhetően a csapatok többsége buborék rendszerben van elszállásolva, így nem meglepő, hogy hivatalos átigazolási hírből nagyon kevés fordul elő nap, mint nap. Többnyire azok a játékosok ,,ugrálnak", akik nem keret tagok az Eb-n vagy a Copa American. Kivételt képeznek a holland játékosok, hiszen Depay aláírt a Barcához, míg Wijnaldum a PSG-hez. Ettől függetlenül átigazolási pletykákból nincsen hiány egyik csapatnál sem. Ha valaki akkor egy United szurkoló tudja, hogy minden 50 átigazolási pletykára jut 1 valós United igazolás. Ebben a tengerben próbálunk most elevickélni és megnézni a lehetséges érkezők listáját.

 

A csapat jelenlegi menedzserét azt gondolom, hogy senkinek sem kell már bemutatnom. Sok mindent megtanultunk róla edzőként is, amióta a United padján ül. A taktikája és az elképzelése kristály tiszta. 4-2-3-1 alapfelállás, végig a labda irányába tolódó csapattal, labdaszerzésnél pedig egyből egy gyors átmenettel operáló ellentámadásra alapozó támadójáték. Felállt fal ellen is általában két védekező középpályást játszat a norvég menedzser, elöl pedig abszolút a kreatív játékosokra van bízva a támadásépítés. Nos, ebbe a rendszerbe kell a nyáron játékosokat keresni a szakmai stábnak és a DoF-nak! A legnagyobb erőssége a direkt futball vagyis a kontratámadások vezetése, míg a legnagyobb hátránya az én szememben a labdakihozatalok és a nyomás elleni játék. Ekkor ugyanis sokszor zavarba hozható volt a United.

 

 

A jövő év legnagyobb kérdése számomra az lesz, hogy meddig lehet csapágyasra járatni a csapat gerincét? Gondolok itt a kihagyhatatlan 5-6 (de lehet, hogy több) kezdő játékosokra, akik nagyon ritkán találták magukat a padon a szezon során. Ráadásul nem kevesen az Eb ideje alatt is pakolják magukba a játékperceket. Nézzük is meg, hogy alakult a játékidő eloszlás a csapaton belül a tavalyi szezon során. A következő adatok csak a bajnokságot fogják mutatni.

 

 

A listát Fernandes, Wan-Bissaka, Maguire hármas vezeti. Mind a három játékos átlépte a 3000 bajnoki játékpercet az előző szezonban. Az első ötben még Shaw és Rashford is szépen gyűjtögette a játékperceket. Ahhoz, hogy jól látható képet kapjunk az egészről, nézzük meg a riválisok top 5 legtöbb időt pályán töltött játékosainak a statjait.

 

 

Csalóka ugyan a kép, mert nincsenek itt a nemzetközi mérkőzések, amelyeket idén a csapatok játszottak, de leszűrhetjük azt a tényt, hogy Guardiola rotálta legjobban a csapatát a szezon során. Lehet, hogy nem véletlenül tudtak a hajrában is szinte minden fronton döntőbe jutni. Azt gondolom, hogy Manchester kék felén boldogabbak lettek volna, ha Tuchel nem érkezik meg Londonba tüzet oltani.

 

A jövő évet nézve és visszatérve a Unitedre, én három helyen erősíteném meg mindenképpen a mostani keretet! Középső védő, egy igazi védekező középpályás, aki stabilitást ad a csapatnak és segíti a labdakihozatalokat, valamint a jobb szélső posztja, ami igazi Bermuda-háromszögként működött az utóbbi időben. Nem sok jó teljesítményt láthatott a közönség azon a poszton.

 

Ahhoz, hogy a csapatba új játékosok érkezzenek, előbb el is kell adni a keretből. Hiszen a United kerete már így is nagyon fel volt duzzadva. Ennek ellenére a szezon végén többször láthattuk, hogy Solskjaer nem nyúlt még a padon ülő játékosokhoz sem. Lásd Európa-liga döntő, amikor 100 percet vártunk egy Greenwood (le) Fred (be) cserére. Korábban már a távozó játékosokról született egy cikk, így én most külön nem foglalkoznék velük. A nyár kérdése számomra a már biztosan távozó játékosokon túl, hogy Henderson és De Gea (két dudás) marad-e egy csárdában?! Amennyiben marad, akkor, hogy férnek meg egymás mellett? Valamint a hírek szerint Pogba egy heti 400 000 fontos szerződést fog kapni, így a mostani 290 000 fontos bére alaposan megemelkedik. Ha igazak lesznek a hírek, akkor lassan Sanchezi magasságokban lesz a fizetése, letaszítva a trónról De Gea-t. Kérdés, mit fognak szólni ehhez a csapattársak? A fizetési lista alapján Pogba és De Gea (ha marad) a United két legjobb játékosa. A pályán látottak alapján azért ez néhány kérdést bennem mindenképp felvet! Pogba maradásának egyébként én személy szerint örülnék, mert taktikailag nagyon sokszínű a francia játékos és sok variációs lehetőséget ad Solskjaer kezébe. Csak a csapategységet ne bontsa meg, én ennyit kérnék tőle!

 

Lehetséges érkezők

 

1. Varane és Ramos

 

A két belső védő sztoriját én egy fejezetben lerendezném, ugyanis rengeteg párhuzam volt és lesz a történetükben a nyáron. Mind a kettő ugyanazt a csapatot fogja elhagyni, legalábbis Varane-nál is úgy tűnik. Ramos esetében már a hivatalos bejelentés meg is történt, ingyen távozik a Realtól a 35 éves belső védő. Lehet őt szeretni vagy utálni, de amit elért a karrierje során az mindenképp megsüvegelendő. Egy igazi vezéregyéniségről beszélünk. A kérdés az, hogy egy másik öltözőben milyen hatást érne el, ha egy ilyen erős személyiség érkezne. Gondolok itt egy Pogba, Cavani, Maguire, "mindig táncikáló és jelenleg újra United játékos" Lingard csoportra. Varane is megoldást jelenthet a United belső védő gondjaira. Őt az Eb-n a harmadik legértékesebb belső védőnek tartják számon (Fiola gólja ide vagy oda). Neki még van hátra a madridi szerződéséből, de a hosszabbítási ajánlatot már visszautasította. Varane 28 éves és 70 millió euróra becsülik az értékét. A hírek szerint 50-60 millió környékén már elengedné a Real. Ismerve a United bidelési képességét, valahol 30 millió környékén kezdenénk a licitet.

 

 

A két játékos kérői között ugyanazokat a csapatokat lehet olvasni: PSG, City, United. Nem lepődnék meg ha a "mindig szeretek ingyen igazolni játékosokat" Juventus is feltűnne Ramos környékén. Személy szerint én Varane-nak jobban örülnék, mert fiatalabb és még jó néhány jó év benne lehet a lábában. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy a két játékos jövőre bárhol is egy csapatot erősítene. Ti melyik belső védőnek örülnétek? Ha egyáltalán örülnétek bármelyik játékosnak is.

 

2. Pau Torres

 

Ha az előző bekezdésben említett két belső védő közül egyik sem érkezne az Old Traffordra, akkor mostani hírek szerint egy másik spanyol középhátvéd, Pau Torres jelenthet megoldást Solskjaer hátsó alakzatbeli problémáira. Torrest, ahogy a fenti képen láthatjuk, a nyolcadik legértékesebb védőjátékosnak tartják a most zajló kontinens viadalon. Nem kell bemutatni, hogy a Villarreal színeiben idén Európa-liga döntőt nyert. Solskjaer kiemelten figyeli az Eb-n, mert egy statisztikai adattal felhívta magára a figyelmet. A hátulról való támadásépítés egyik mérőeszköze a progresszív passzok mutatója. Maguire ebben a mutatóban 8.18 passzra képes 90 perc alatt, míg a belső védő társa Lindelöf csupán 7.14-re. Pau Torres a tavalyi szezonban a Villarreal színeiben 9.15-s átlagot tudott felmutatni. Most hunyjuk le a szemünket és képzeljük el, hogy jövőre nem csak Maguire lép be a támadásokba a United bal oldalán, hanem Pau Torres is a jobb oldalon. A fiatal 24 éves védő mellett szólhat még a tény, hogy a legjobb évei (24-28 között) még most fognak következni. Az értékét most 50 millió euróra becsülik, így olyan 50-70 millió között lehetne valahol az átigazolási összeg. Ti örülnétek ha érkezne?

 

3. Trippier

 

Ha igazak a hírek, Solskjaer AWB-t a középhátvéd és védekező középpályás posztokon is ki fogja próbálni a barátságos mérkőzések alkalmával. Amennyiben beválna, akkor bizony új jobb hátvédet is kell keresni. Az egyik lehetséges érkezőként Trippiert tartják számon. Ami mellette szól, hogy Solskjaer megrögzött módon gyűjti az angol játékosokat. Rendkívül tapasztalt, azonban már nem a legfiatalabb kés a fiókban. 30 éves kora ellenére, az Eb-n a 9. legértékesebb játékos a posztján. A nyitó meccsen láthattuk, hogy balhátvéd poszton is megállta a helyét. Mit gondoltok AWB beválik másik poszton? Ha igen, akkor kell nekünk Trippier?

 

Jobb hátvéd posztra Max Aaronsról, a Norwich jobb hátvédjéről írtam hosszabban a téli átigazolási időszakról szóló cikkben. Azt gondolom, hogy ő is lehetne opció a posztra. Ami mellette szól, hogy fiatal, angol és már rendelkezik jelentős PL tapasztalattal is. Mindenesetre érdemes lesz őt figyelni az év során, ha a Norwichnál marad.

 

 

4. Saúl Niguez

 

Ebben a rövid kis bekezdésben már pozíciót váltok csapaton belül. A védelemről átugrunk a középpályára. A friss bajnok Atletico Madrid középpályás Saúl ugyanis a bajnokság végén nagyon csalódott volt, hogy lemaradt az Eb-ről, így nem lenne ellenére egy új kihívás, szivárogtak ki az infók a Matracosok háza tájáról. Saúl mostani értékét 40 millió euróra becsülik, szerződése még nagyon sokáig szól, ugyanis 2026. június 30-ig láncolta magához a madridi csapat. A United állítólag nyitott lenne a 26 éves középpályása megszerzésére. Az Atlético Madrid 60-70 millió eurót szeretne érte kapni. A hosszú szerződés miatt, itt úgy gondolom, hogy az eladó fél van inkább egy előnyös helyzetben ezen a nyáron. Ismerve a Unitedet, valószínűleg 40 - 50 millió eurónál többet nem szeretnének kifizetni a spanyolért. Korábban már olvasni lehetett, hogy a Bayern München elhappolja a United elől Saúlt, azonban végül nem köttetett meg az üzlet a két fél között. Saúl leigazolásában segíthet, hogy jelenleg nincs bent a spanyolok Eb keretében. Az idei szezonban 2041 percet töltött a bajnok csapatban a pályán, amivel a 11. legfoglalkoztatottabb játékos volt az Atlético Madridnál.

 

Egy biztos, a tavalyi szezon előtt még a La Liga 6. legértékesebb játékosaként tartották számon. Elképzelhető, hogy egy környezetváltozás ismét a jobbik oldalát hozná ki belőle? Vagy elég egy gyengébb év és már elindul a lejtőn? Mit gondoltok? Rá van szüksége a Unitednek a középpályán? Meg tudna újulni az Old Traffordon?

 

 

5. Declan Rice

 

A Premier League szerelmeseinek nem kell bemutatnom a következő célpontot. Declan Rice több ok miatt is ideális választás lenne a középpályára. Fiatal, angol, van Premier League tapasztalata, abszolút a jövő embere lehet. A még mindig csak 22 éves angol középpályás jelenleg a West Ham csapatát erősíti. Azért el tudnánk képzelni egy olyan üzletet, ahol Lingard is a részese az alkudozásnak, nem?! Rice szerződése 2024. június 30-ig szól, értéke pedig 65 millió euróra van becsülve. Lingard értéke 22 millió euró jelenleg, érdekesség, hogy amikor a United kölcsönadta Lingardot a West Hamnek, akkor csupán 14 millió eurót ért. Visszatérve Rice-ra, fiatal kora ellenére, már jelentős tapasztalattal rendelkezik az angol első osztályban. A legjobb évei pedig még csak most következnek?! Moyes stílusa nem a labdabirtoklásra épül, sokkal inkább a kontrákra hajaz, így Solskjaer stílusával is könnyen tudna azonosulni véleményem szerint.

 

 

6. Jadon Sancho

 

A Sancho üzlet az, ami teljességgel megmutatja, hogy a Unitednál mennyire nem alkalmas emberek ültek ez idáig döntő pozícióban. Bár Ed Woodward már nem lesz sokáig része a Unitednek, és sportigazgatót is sikerült kinevezni, ez a nyár egyelőre nagyon hasonlít az előzőre. Az egész világ tudja, hogy az első számú célpontja a Unitednek Sancho, most már lassan 3 átigazolási időszak óta. A BVB 80 millió fontot szeretne kapni az angol szélsőért, míg a United állítólag 67 + 8 millió fontot ajánlott érte. Szóval most nagyjából 13 és 5 millió font közötti összegen hiúsul meg a Sancho üzlet. Kíváncsi lennék a játékos jelenlegi lelkivilágára. Szerintem már ő is nagyon unhatja a dolgot, hiszen bizonytalanságban éli mindennapjait. Az a tény mindenesetre beszédes, hogy az Eb-n eddig 0 percet kapott az angol válogatottban. Tavaly a Bundesligában 8 gólja és 12 gólpassza volt. Ha valaki látta az Anglia - Skócia mérkőzést, akkor észrevehette, hogy a kreativitás nagyon hiányzott az angol válogatottból a támadó harmadban. Egy mondattal összefoglalva a Sancho üzletet: hiszem, ha látom! Legalábbis, én már így vagyok vele.

 

 

A fenti lista teljesen szubjektív. Megpróbáltam azokat a játékosokat összeszedni, akiket nagyon erősen pletykálnak a Manchester Uniteddel ezen a nyáron. Ti melyik játékosnak vagy játékosoknak örülnétek a fenti listából? Van esetleg olyan kiszemeltetek aki nem szerepel rajta? Mit gondoltok, Solskjaer mennyi pénzt fog elkölteni a nyáron? A Sancho üzlet sem lesz olcsó, így biztosan láthatunk majd olcsóbb megoldásokat is.

 

Meglepődnék, de lehetséges igazolások rövid lista

 

Pár mondatban írnék még néhány játékosról, akiknek a jövetelén nagyon meglepődnék, azonban a Unitednél soha nem lehet tudni, mikor esik be egy Diallo vagy Pellistri az ajtón az utolsó pillanatban. Csatárt én nem véletlenül nem raktam az előző listához. Azt gondolom, hogy Cavani újabb 1 évével teljesen megvagyunk azon a poszton, ráadásul Martial is még a keret tagja, így amíg francia csatárt nem adjuk el, addig szerintem ha a darabszámot nézem, akkor felesleges újabb csatárral bővíteni a keretet.

 

Csatárok:

 

Haaland - Nem tartom valószínűnek, hogy egy nyár alatt elhozzuk Dortmundból Sanchot és Haalandot is. Sancho amúgy is egy drága üzlet lesz ha megvalósul, a norvég csatár pedig még drágább lenne. Haaland kérőkben nem szűkölködik, csak reménykedni tudok benne, hogy nem a City-nél landol. Menjen inkább Spanyolországba vagy Franciaországba. Életkor: 20 év; Értéke: 130 millió euró; szerződése: 2024. június 30-ig szól.

 

Kane - Nem tagadja a Spurs csatára, hogy szívesen eligazolna a londoni egyesülettől, még mielőtt lefutna az egész karrierje úgy, hogy semmit sem nyert. Szép dolog a klubhűség, de történelmet írni egy másik történet. Szóba hozták a két manchesteri csapattal, de taktikailag én egyik csapatban sem tudom igazán elképzelni. Szerintem Solskjaer játékához ő lassú, mert a kontrákban nem jeleskedne. Az elmúlt szezonban 23 gólt termelt és kiosztott 14 gólpasszt is. Ami mellette szólna, hogy a Spursben átlagosan 15-25 gól között termelt, amikor igazán a csúcson volt, akkor 30-31-ig is eljutott. Sonnal remek párost alkottak, kérdés, hogy a Unitednál kitudnák-e annyira szolgálni, ahogy a tavalyi évben a dél-koreai szélső kiszolgálta Kane-t. Életkor: 27 év; Értéke: 120 millió euró; szerződése: 2024. június 30. Olcsó ő sem lenne.

 

Isak - Az Eb egyik felfedezettje az én szememben a svéd csatár. Nagyon erős, nehezen lehet elvenni tőle a labdát, mégis ügyesen cselez. Tavaly láthattuk a Sociedad csapatában a United ellen is játszani. Maradandót akkor nem alkotott, azonban a La Liga-ban 17 gólig és 2 gólpasszig jutott az előző szezonban. Életkor: 21 év; Értéke: 40 millió euró; szerződése: 2024. június 30-ig szól.

 

Középpálya:

 

Grealish - Abszolút alternatívaként hozzák szóba a top kluboknál. Angliában imádják az emberek, ezt az Eb is bizonyítja. Az Aston Villa nagy erőssége most már évek óta, ezért ragaszkodnak is hozzá. Mindenesetre egy 100 milliós cetlivel igyekeztek tavaly nyáron már elhessegetni a kérőket, ami végül sikerült is. Az előző szezonban 26 mérkőzésen 6 gól és 12 gólpassz állt a neve mellett. Ha nem jön össze Sancho, csupán akkor látnám értelmét, hogy tárgyaljunk vele. Előnye: angol, kreatív, szélső, van Premier League tapasztalata. Hátránya: Ő is inkább a bal szélen érzi jól magát, így a jobb szél gondjai még mindig nem lennének teljesen megoldva. Ráadásul Rashford nyakára hoznánk, ami vagy egy komoly versengést vagy nem megfelelő mennyiségű játékperc esetén valamelyikőjüknek egy komoly törést hozna a karrierjében. Nem szeretném ha úgy járna, ahogy Van de Beek járt, amikor Fernandes posztjára leigazolták tavaly. Életkor: 25 év; Értéke: 65 millió euró; Szerződése: 2025. június 30-ig szól.

 

Ndidi - Végül, de nem utolsó sorban egyik személyes kedvenc játékosomat írnám le. Nem tartom valószínűnek, hogy az egyik riválistól érkezzen, bár láttunk már rá példát Maguire esetében. Ndidit én sokra tartom a védekező középpályás poszton. Abszolút alapembere volt a Leicester Citynek, ráadásul a 4-2-3-1-s formáció sem lenne ismeretlen számára. Én őt jobb képességűnek tartom a posztján, mint Fredet, Ndidi ráadásul 4 évvel fiatalabb is a brazilnál. Fred értéke 28 évesen 22 millió euró, míg Ndidi értékét 24 évesen 60 millió euróra becsülik. Szerződése 2024. június 30-ig szól.

 

Köszönöm szépen, hogy elolvastad! Kommentben pedig várom a véleményed, hogy a fenti listákból kit látnál szívesen a csapatba. Vagy van-e olyan játékos, aki itt nem szerepel, de abszolút megütné a United szintjét. Szóval a kérdés egyszerű: Ki lesz a következő Manchester United játékos...?!

 

 

Utóirat: szerdán Pogba vs Fernandes párharc csemege lesz a Puskásban! :) Mondjuk, Münchenben sem rendeznek kisebb mérkőzést! :)

 

 

Források:

https://www.manchestereveningnews.co.uk/sport/football/transfer-news/man-utd-pau-torres-transfer-20852572

https://www.instagram.com/optaanalyst/

https://www.instagram.com/transfermarkt_official/

https://www.transfermarkt.com/max-aarons/profil/spieler/471690

https://twitter.com/22bet_official/status/1309081570695876608/photo/1

https://www.instagram.com/p/CQTw0d5oPi8/

https://www.skysports.com/transfer-centre

https://www.transfermarkt.com/


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!