Amiért Park közkedvelt volt a Unitedben

Amikor a szurkolók Sir Alex Ferguson nagy Vörös Ördögeiről beszélgetnek, olyan nevek jutnak először eszükbe, mint Rooney, Ronaldo vagy Ferdinand.


Rengeteg fontos mozzanata volt a 2006-tól 2011-ig tartó Manchester Unitedes időszaknak, amikor a klub még a Premier League első helyéért küzdött és négy szezonból három alkalommal Bajnokok Ligája döntőt játszott.

 

Nem nyertek aranylabdát, nem lettek aranycipősek, de a United nem szárnyalhatott volna ilyen magasra, ha ők nincsenek.

 

Viszont kevesen voltak olyan alázatosak és odaadóak, mint Ji-Sung Park, a United első ázsiai származású játékosa, akinek korábbi csapattársai ritkán hagynak ki alkalmat, hogy dicsérjék őt.

 

De mit gondoltak Parkról világhírű játékostársai? Négy korábbi legendánkkal készült interjúban kiderült, Park miért is vállalt nagy szerepet a csapat akkori sikereiben.

 

Wayne Rooney: Park olyan fontos volt nekünk, mint Ronaldo

 

"Őrülten hangzik, de ha 12 évvel ezelőtt Cristiano Ronaldo nevét említetted, mindenki azt mondta volna, "Igen, ő a Manchester United tehetséges játékosa", de, ha Ji-Sung Park nevét mondod, sokan nem tudják ki is ő. Mégis mindannyian, akik együtt játszottak Parkkal, tudtuk, hogy ugyanolyan fontos eleme volt a sikereinknek. Pontosan azért szeretnék arról a csapatról beszélni, amelyikért Park rengeteget tett. A "nem sztár" játékosok ugyanolyan fontos elemei a csapatnak."

 

"Emlékszem Fergie csapatmegbeszélésére az AC Milan elleni mérkőzés előtt. Szó szerint ezt mondta Parknak: "A te feladatod ma nem a labdajáratás, nem a passzolás lesz, a te feladatod ma [Andrea] Pirlo. Ennyi: Pirlo." Úgy emlékszem Pirlo aznap alig 40 passzt osztott ki, 95 százalékban azt is hátrafelé, mert Park hihetetlenül hajtotta végre a főnök utasítását. A többiek nagyra értékelték ezt, amit Park aznap este véghezvitt, mert fizikálisan és mentálisan egyaránt nehéz lehetett."

 

 

Darren Fletcher: Ji mindig hajtott

 

"Rangadó szintű meccsek embereként emlékszem rá. Mikor nagy meccsek közeledtek olyanok ellen, mint az Arsenal, vagy a nagy Bajnokok Ligája mérkőzések, mindig felszívta magát. Nagyon alázatos volt és igazi csapattársként viselkedett az öltözőben. Ő egyszerűen csak szorgalmasan végezte a munkáját."

 

"Ázsia egyik nagy sztárja és tényleg igazi szupersztár volt ott, viszont soha sem viselkedett akként. Profi és nagyszerű játékos volt, bár szerintem alulértékelték. Az emberek a munkabírásáról beszéltek, de az igazat megvallva, igen technikás is volt. Tudta használni a bal és a jobb lábát is, ügyesen szerezte vissza a labdákat, erős volt és hihetetlen jó csapatjátékos."

 

Rio Ferdinand: Park rémálmokat okozott Pirlonak

 

"Bármilyen feladatot is adott neki a menedzser, védekezzen valakivel szemben, tördelje valaki játékát, vagy menjen az ellenfél tizenhatosához és legyen ő a két csapat közti különbség, bármit véghez vitt volna. Nagyon jó volt."

 

"Ji-Sung Parkot a csapatodban akartad tudni. Emlékszem, mikor egyszer Pirlot vette ki a játékból egy meccsen. Pirlo aztán felkelt az éjszaka közepén, és Park ott állt az ágy végében várva rá, hogy ismét leszerelje, biztos, hogy rémálmokat okozott neki! Ji fantasztikus játékos volt, az az igazi "játékosok játékosa". A szurkolók és a csapattársak is nagyra értékelték éveken keresztül. Egy önzetlen játékos, aki mindig a csapattársaiért játszott és része volt a klub sikeres periódusának. Három, vagy négy évvel később végre előbújt a páncélja mögül és egyike lett azoknak a srácoknak, akik sokat viccelődtek."

 

 

Patrice Evra: Ji egy harcos volt

 

"Ez az ember nem kapott elég elismerést és ezt nem csak azért mondom, mert az egyik legjobb barátom. Azért mondom ezt, mert ő egy harcos volt. A 2008-as Barcelona elleni elődöntő mindkét mérkőzésen ő volt a meccs embere. Kifejezetten egyike volt a legnagyobb harcosoknak a pályán. Megtanultam-e koreaiul? Nehéz, mert nem olyan az ábécéjük, mint nekünk. Négy alkalommal voltam Koreában, de nehéz. Hat nyelven beszélek, de koreaiul csak néhány szót tudok."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!