Beharangozó: Derby County - Manchester United

Július 18-án megkezdődnek a felkészülési mérkőzések a Vörös Ördögök számára, akik most házon belül, vagy frappánsabban megfogalmazva határokon belül maradva készülnek a 2021/22-es idényre.


Lecsengett az Európa-bajnokság és jó néhány játékos még a nyári pihenőjét tölti, de sokan már Carringtonban készülnek a 2021/22-es szezonra. A COVID helyzet miatt a tavaly nyáron elmaradt szokásos amerikai, vagy ázsiai túra idén sem került be a menetrendbe, helyette országhatárokon belül szerveztek felkészülési mérkőzéseket a játékosok számára. Számos fiatal játékosnak dőlhet el ezeken a sorsa a következő idény tekintetében, mert kiemelkedő produkcióval akár rendszeres helyet válthatnak maguknak a felnőtt csapatban, viszont vissza is kerülhetnek a tartalékok közé, esetleg kölcsönadják őket, hogy tapasztalatokat szerezzenek.

 

Solskjaer csapata számára a felkészülési időszak első találkozója a Derby County elleni mérkőzés lesz, melyet a Kosok otthonában, a Pride Parkban rendeznek meg. Az összecsapás pikantériáját pedig az adhatja meg, hogy mindkét fél kispadján egy-egy legendás United csatár ül, akiket nem kell bemutatni egyetlen United szurkolónak sem. A Derby irányítását ugyanis 2020-ban vette át Wayne Rooney és bár kis szerencsével, de a csapat végül elkerülte a kiesést, egyetlen ponttal megelőzve a 22. helyen végző Wycomb csapatát.

 

A két klub legutolsó egymás elleni találkozójára egyébként nem is olyan régen, 2020 márciusában került sor szintén idegenben egy FA-kupa mérkőzésen, melyen Rooney már a Derby játékosa volt, ám a menedzseri posztot akkor még Philip Cocu töltötte be. A kupameccset egyébként a United simán 3-0-ra megnyerte Shaw és Ighalo góljaival. A nigériai csatár duplázott is a találkozón.

 

A mai napon megjelent hírek szerint Solskjaer akár be is vetheti a pénteken visszatérő Jesse Lingardot, akinek számít a tapasztalatára, hiszen mellette számos ifjonc léphet majd pályára a vasárnapi összecsapáson. Többek között lehetőséget kaphat az elmúlt napokban a felnőtt csapattal készülő Will Fish, Di'Shon Bernard, Ethan Galbraith és Joe Hugill is. 

 

A lehetőségre váró fiatalok között említhetjük még Matej Kovar, Shola Shoretire, Dylan Levitt és Hannibal Mejbri nevét is. Mellettük kölcsönből visszatérő játékosokkal is találkozhatunk, hiszen Andreas Pereira, Facundo Pellistri és James Garner is Carringtonban tartózkodott az elmúlt napokban. 

 

Bevethető még az ifjoncok közül Nathan Bishop és Tahith Chong is, bár esetükben már biztos, hogy a szezont kölcsönben kezdik meg. Előbbi a Mansfield Town csapatához kerül tapasztalatszerzés céljából, míg utóbbi a Birmingham City játékosa lesz ideiglenesen.

 

Találhatunk a United keretében tapasztaltabb játékosokat is, akik bevethetők lesznek a Kosok ellen, ők Lee Grant, Juan Mata és Nemanja Matic, illetve Tom Heaton is debütálásra készen áll. A veteránok mellett még megtaláljuk Aaron Wan-Bissaka, Alex Telles, Mason Greenwood, Anthony Martial, Axel Tuanzebe és Brandon Williams nevét is. Ők mind szintén bevethető játékosok már a Derby ellen is.

 

 

Egymás elleni örökmérleg:

 

  • 94 mérkőzés
  • 39 United győzelem (25 hazai és 14 idegenbeli)
  • 27 döntetlen (10 hazai és 17 idegenbeli)
  • 28 Derby siker (17 hazai és 11 idegenbeli)
  • 168 United gól (91 hazai és 77 idegenbeli)
  • 141 Derby gól (94 hazai és 47 idegenbeli)

 

 

A csapatok legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

Derby: V, V, V, V, D

 

United: V, V, D, GY, D/V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzésének eredménye ebben a felállásban, minden sorozatot figyelembe véve:

 

Derby - United 0-3 (2020.03.05. - FA-kupa)

Derby - United 1-3 (2016.01.29. - FA-kupa)

Derby - United 1-4 (2009.02.15. - FA-kupa)

Derby - United 1-0 (2009.01.07. - Ligakupa)

Derby - United 0-1 (2008.03.15. - Premier League)

 

 

Érdekességek:

 

A két csapat hivatalos tétmérkőzésen első alkalommal még az 1892/93-as szezon során találkozott egymással bajnokin, bár a Manchester United akkor még Newton Heath FC néven volt ismert.

 

A legtöbb kapott gólt a United ellen szintén az 1892/93-as szezonban zsebelték be a Kosok, 7-1-re kaptak ki az akkor még zöld-sárga alakulattól. A következő szezonban törlesztették is a kölcsönt egy 6-2-es győzelemmel.

 

A két csapat legutóbbi 20 találkozójából csupán hármat tudtak megnyerni a Kosok minden sorozatot figyelembe véve, ami mellett még 13 vereség és 4 döntetlen a mérlegük.

 

 

Felkészülési mérkőzés

Derby County - Manchester United

Pride Park, 2021.07.18. 14:00

 

 

A United lehetséges kezdőcsapata:

Heaton - Williams - Fish - Tuanzebe - Telles - Matic - van de Beek - Greenwood - Mata - Shola - Martial

 

 

A mérkőzést az MUTV élőben közvetíti, de előfizetéssel. Ha valaki elő szeretne rá fizetni, akkor most 6 hónap áráért 12 havi hozzáférést kap, amihez böngészőben meg kell nyitni az mutv.manutd.com oldalt és a megrendelésnél be kell írni az MUTVTOUR21 kódot. Fontos, hogy a hivatalos alkalmazásban nem lehet a kódot érvényesíteni.

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!