Rashford reagált az Euro 2020-as döntőn történtekre

A Manchester United és az angol válogatott csatára, Marcus Rashford egy mély, személyes nyilatkozatot adott ki a közösségi médiában, reagálva a vasárnapi, Euro 2020-as Olaszország elleni döntőn történtekre.


A saját nevelésű United támadó egyike volt azon három játékosnak, akik kihagyták a büntetőt a drámai tizenegyespárbaj során a Wembley stadionban és ezt követően gyalázatos módon áldozatává vált ő is a rasszista megjegyzéseknek az interneten.

 

A klub elítélte ezt a viselkedést és sürgette a támogatókat, hogy csatlakozzanak a See Red kampányhoz, ami engedélyezi a visszaélések és diszkriminációk jelentését online felületeken.

 

Alább olvasható Rashford szenvedélytől és érzelmektől fűtött nyilatkozata a történtekkel kapcsolatban:

 

"Nem tudom, hol is kezdjem és azt sem tudom, hogy öntsem szavakba azt, ahogy jelenleg érzem magam. Egy nehéz szezon van mögöttem, úgy gondolom, hogy mindenki tisztában van ezzel és nyilvánvaló volt, hogy a döntőbe önbizalom-hiányosan szálltam be. Mindig szívesen vállalom a büntetők elvégzését, de abban a pillanatban valami nem volt rendben. A nagy iramban időt próbáltam magamnak spórolni, de sajnos az eredmény nem az lett, amit akartam."

 

"Úgy éreztem, mintha cserben hagytam volna a társaimat. Úgy éreztem cserben hagytam mindenkit. Csupán egy büntetőt kért tőlem a csapat. Álmomból felkelve is el tudok végezni egy büntetőt, szóval miért ne vállaltam volna el ezt? Újra és újra lejátszódik a fejemben az, hogy kihagytam a tizenegyest és nem lehet szavakkal kifejezni azt, amit érzek. Döntő. 55 éve. Egy büntető. Történelem. Mindaz, amit mondhatok, az az, hogy sajnálom."

 

 

"Azt kívánom, bár máshogy alakultak volna a dolgok. Mialatt folyamatosan bocsánatot kérek, szeretném újralőni a büntetőt a csapatnak. Ez a nyár volt az egyik legjobb élmény, amit valaha is átéltem, és ebben mindannyian szerepet játszottatok. A testvériesség, ami épült köztünk, elszakíthatatlan. A ti sikeretek az én sikerem is. A hibáitok az enyém is."

 

"Úgy nőttem fel a sport világában, hogy mindig elolvastam azokat a dolgokat, amiket írtak rólam. Legyen szó a bőrszínemről, arról ahol felnőttem vagy a legújabban arról, hogy miként töltöm az időmet a pályán kívül. Elfogadom a kritikát a teljesítményem után akár egész nap, a büntetőm nem volt a legjobb, be kellett volna mennie, de soha nem fogok bocsánatot kérni azért, aki vagyok és azért, ahonnan jöttem."

 

"Nem voltam még büszkébb annál, hogy a mellkasomon feszülhet a három oroszlános jelkép és a családom a tízezres tömegből szurkolhat nekem. Olyan napokról álmodtam mindig is, mint ez."

 

"Azoktól a túláradó, pozitív üzenetektől, amiket a minap kaptam és látva a withingtoni reakciókat, könnyek szöktek a szemembe. A közösség, amely mindig átkarolt, továbbra is felemelnek. Marcus Rashford vagyok, 23 éves fekete férfi Withingtonból és Wythenshaweből, Manchester déli feléből. Még ha semmi másom sincs, ezt nem veheti el tőlem senki."

 

"Az összes kedves üzenetért hálás vagyok. Erősebben térek vissza. Erősebben térünk vissza."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!