Ole: Dolgozunk a fiatalok kölcsönadásán

Ole Gunnar Solskjaer arra számít, hogy a Manchester United több fiatal játékosa is kölcsönbe távozik majd a nyári átigazolási időszak vége előtt, azonban addig nem, amíg kulcsfontosságú szerep hárul rájuk a felkészülés során.


Mivel nemzetközi szinten továbbra is szigorú korlátozások vannak érvényben a koronavírus világjárvány miatt, a Vörös Ördögök az Egyesült Királyságban töltik majd a Premier League új idényének augusztus 14-i kezdete előtti időszakot.

 

Mivel az Európa-bajnokságon és a Copa American a United számos kulcsfontosságú játékosa volt érdekelt és még nem kezdték meg a felkészülést klubjuknál, ezért a klub Akadémiai csapatából többen is nagy szerepet vállalhatnak majd felnőtt szinten a 2021/22-es idényt megelőző mérkőzéseken.

 

"Hat hetünk van együtt a bajnokság kezdete előtt és számos edzőtáborunk lesz majd itt az Egyesült Királyságban" - kezdte a norvég menedzser.

 

"Úgy éreztük, hogy most az a legésszerűbb, ha itthon maradunk. Nem kell azzal foglalkoznunk, hogy most éppen zöld, vörös vagy narancssárga besorolásban van-e az a hely, ahova utazni akarunk. Márpedig jelen pillanatban a világ abba az irányba tart, hogy ez folyamatosan változik."

 

"A fiatal srácok mindenképpen szerepet fognak kapni a Derby [július 18. 16 óra] elleni meccsen és az azt követő néhány meccsünkből is kivehetik a részüket."

 

 

A felkészülés augusztus eleji intenzívebbé válásával együtt elkezdenek majd visszaszivárogni a nyári válogatott kötelezettség fáradalmait kipihenő felnőtt játékosok is Carringtonba, így Ole arra számít, hogy akkortól megsokszorozódhat majd a kölcsönadások száma, amely már meg is kezdődött azzal, hogy Tahith Chong a Birmingham City-hez került egy szezon erejéig.

 

"Egyre-másra fognak majd visszatérni az Európa-bajnokságon szereplő játékosok" - tette hozzá Solskjaer.

 

"Ők [a fiatalok] pedig bele fognak majd kóstolni a felnőtt futball világába. Augusztus elején közülük néhányan pedig kölcsönbe is kerülhetnek majd."

 

"Van már néhány véglegesített ügy, néhány esetben pedig arról egyeztetünk a játékosokkal, hogy melyik opció lenne számukra a legideálisabb."

 

Bár Ole nyilván azt preferálná, ha a hat hetes felkészülés során a teljes felnőtt kerettel dolgozhatna együtt, hiszi, hogy a mostani időszak számos fiatal játékosnak nagyon értékes élményt jelent majd, emellett pedig a legjobbat fogják kihozni a velük együtt dolgozó idősebb társaikból is.

 

"A felkészülési időszak mindig egy friss kezdetet jelent, új lehetőségekkel előre tekintve a szezonra."

 

"Néhány játékos még csak most tudta megkezdeni a szabadságát, szóval tudjuk, hogy foghíjas a keretünk, de ezzel a fiatalok is belekóstolhatnak abba, hogy milyen érzés olyan igazán profikkal együtt készülni, mint Nemanja Matic, Juan Mata, Lee Grant vagy a visszatérő Tom Heaton. Ők már számtalan ehhez hasonló szituációt megéltek pályafutásuk során. Mason [Greenwood], Aaron [Wan-Bissaka] és Axel [Tuanzebe] lesznek azok, akik ezt a két korosztályt majd közelebb hozhatják egymáshoz és ez egy jó lehetőség lesz számukra is."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!