Ole támogatja elefántcsontparti játékosait

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer elmondta, hogy nem áll szándékában akadályozni Eric Bailly és Amad Diallo részvételét Elefántcsontpart válogatottjával a tokiói Olimpián.


A norvég menedzser tudja, mekkora álom egy fiatal sportoló számára az olimpiai játékokon való részvétel és nem csak, hogy nem állt a két fiatal játékos útjába, de felhívást is intézett feléjük, hogy medállal térjenek vissza Carringtonba és mutassák meg azokat.

 

Bailly túlkoros játékosként lett kvalifikálva a tornán, középső védőként nagy tapasztalattal rendelkezik, míg Amad be lesz dobva a mélyvízbe hazája válogatottjában, miután megszerezte első gólját nemzeti színekben egy drámai sérülés miatti hosszabbításban szerzett szabadrúgásgóllal Burkina Faso ellen.

 

"Úgy gondolom, mindenki, mialatt felnő, egyszer megnézi az Olimpiát, láthatta Usain Boltot és Ryan Giggset is. Én láttam őket játszani az Olimpián [a 2012-es Brit rendezésen]" - tette hozzá Ole. "Amikor a hazádtól behívót kapsz az egy rendkívüli dolog és azt hiszem nem tudnék az az ember lenni, aki a gyerekkori álmokat széttöri."

 

"Természetesen Eric túlkoros, de azt hiszem látják a benne lévő értéket, ez lehet az oka az ő nevezésének. Amad fiatal, izgalmas perspektíva. Nagy öröm lesz ott látni őket. Az lesz az ő előszezonjuk és remélem, hogy éremmel a nyakukban fognak visszatérni. Kellemes hangulatra van szükségünk, amikor visszajönnek."

 

Amad beszélt arról, hogy mennyit segít neki Bailly a válogatottban, és hogy nagy hatással van rá a védő.

 

 

"Számomra Eric olyan, mint egy idősebb testvér, mióta megérkeztem Manchesterbe, de nem csak Eric, Paul [Pogba] is sokat segített" - nyilatkozta a 19 éves fiatal. "Igazából, mindenki olyan, mintha a testvérem lenne, de Eric és Paul közelebbi kapcsolatban állnak velem, mert beszélnek franciául és mindenben segítenek nekem, hogy mit tegyek a pályán és azon kívül." 

 

"Eric és én együtt járunk a válogatott meccsekre, holott a csapatba kerülésem előtt nem ismertem őt, de mióta találkoztunk, igazán megnyugtató a közelsége, mindig ellát tanácsokkal. Úgy hiszem, hogy ha valaki, aki olyan, mint ő, igen fontos lehet a fejlődésemben."

 

Elefántcsontpart Szaúd-Arábia ellen kezdi az Olimpiai játékokat július 22-én Japánban. Három nappal később Brazíliával mérkőznek meg, végül pedig a D csoportbeli utolsó mérkőzésüket Németországgal vívják július 28-án.

 

A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, a döntőre pedig augusztus 7-én kerül sor Yokohamában.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!