Sancho orvosi vizsgálaton a Unitednél

Mai napon Jadon Sancho orvosi vizsgálaton vesz részt a Manchester Unitednél, mielőtt végleg aláírásra kerülne a szerződése és a Dortmundtól az Old Traffordra költözne 73 millió fontért cserébe.


Sancho már korábban megállapodott a személyes feltételekről a Uniteddel, így a kötelező formaságok után valószínűleg egyből nyaralni megy, hiszen a következő szezonig már csak nagyjából egy hónapnyi idő maradt.

 

A 21 éves támadó egyike volt azon három játékosnak, akik büntetőt hibáztak az Európa-bajnokság fináléjában. Mellette még újdonsült klubtársa, Marcus Rashford és az Arsenal tehetsége, Bukayo Saka rontott. A vereséget követően pedig mindhárom játékost erős rasszista támadások érték a közösségi médiában.

 

A transzferért cserébe a nyár elején a Dortmund még nagyjából 85 millió fontot szeretett volna kérni, az üzlet végül a tavalyi árhoz képest nagyjából 35 millió fonttal kevesebb, hiszen előző nyáron a németek még 108 millió fontért cserébe lettek volna csak hajlandók elengedni Sanchot. Viszont a BVB nem akarta megkockáztatni azt sem, hogy a támadó jelenlegi szerződése, ami 2023-ig szól az utolsó évébe lépjen. Jelenleg pedig aktívan keresik a fiatal angol utódját, első sorban a PSV két játékosát, Donyell Malent és Noni Madueket figyelve.

 

 

Az üzletből a városi rivális Citynek is csurran-cseppen valami, hiszen a Dortmund tőlük szerezte meg annak idején Sanchot és a két klub között megkötött szerződés záradéka szerint, amennyiben a németek eladják az angol válogatott játékost, az érte kapott bevételből a City is részesül.

 

Jadon a Watford Akadémiáján nevelkedett, mielőtt 2015-ben a City játékosa lett az utánpótlás csapatnál, majd 2017-ben Dortmundba költözött, miután elutasította a városi rivális hosszabbítási ajánlatát.

 

Sancho hamar meghatározó játékosa lett a német klubnak és 137 találkozón lépett végül pályára, ezeken pedig 50 találatot szerzett. Az átigazolást több helyen vegyes érzelmekkel fogadták, hiszen sokak úgy gondolják, hogy Ole Gunnar Solskjaernak elsősorban a védelmet kellene megerősítenie. Azonban Sancho az elmúlt években a világ egyik legizgalmasabb fiatal játékosává vált, így érthető az is, hogy miért akarták őt a Unitedhez csábítani.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!