Ole: Sancho leigazolásának oka

Ole Gunnar Solskjaer boldogan nyilatkozott arról, hogy miért igazolták le Jadon Sancho-t, miután az angol játékos érkezését péntek délután hivatalosan is bejelentették.


A 21 éves támadó 5 éves megállapodást írt alá a Vörös Ördögökkel, ami további egy évvel meghosszabbítható. A United norvég menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer pedig már alig várja, hogy együtt dolgozhasson a csapat legújabb szerzeményével.

 

A klubmédia részéről Mark Sullivan-nek adott exkluzív interjújában Ole beszélt Sancho kiemelkedő tulajdonságairól és elárulta azt is, hogy mit vár tőla a következő szezon során.

 

Ole, izgatott vagy, hogy Jadon Sancho csatlakozott a klubhoz?

"Nagyon, hiszen egy rendkívül tehetséges srácról beszélünk. Fiatal kora ellenére világszerte ismerik már és mi is régóta nyomon követjük a pályáját. Ő egy olyan játékos, akiről azt gondoljuk, hogy illik a Manchester Unitedbe, ezért is volt számunkra fontos a leigazolása."

 

Melyek Sancho azon tulajdonságai, amikről azt gondolod, hogy segíthetik a klubot?

"Nagyon kreatív támadó játékot játszik a szélen. Képes arra, hogy nagy területet bejátsszon és tudom, hogy a szurkolók már alig várják, hogy láthassák őt a pályán is. Kiválóan vívja meg egy az egy ellen a párharcokat, gólhelyzeteket tud kialakítani, képes keményen dolgozni és ami a legfontosabb, hogy szereti a focit. Biztos. vagyok benne, hogy még nem aknázta ki az összes képességét és bízom benne, hogy erre a Unitednél sor fog kerülni."

 

 

Említetted a szurkolókat, akik már régóta vártak erre a bejelentésre, mivel Jadon egy olyan játékos, aki biztos, hogy sok örömet fog okozni nekik. Ő amolyan Uitedbe illő sztárjátékos?

"Igen, mi is hasonlóképp vélekedünk róla, mint a szurkolók, ezért is igazoltuk le. Figyelemmel követtük a pályafutását és eldöntöttük, hogy meg akarjuk őt. Elmentünk érte és sikerült megkötnünk az üzletet. Megvan benne minden amire a klubnak szüksége van, egy igazi győztes alkat. Nyerni akar és ez a következő lépés számunkra is. Meg kell és meg akarjuk tenni a következő lépést és úgy hisszük, hogy ő tud nekünk ebben segíteni. Természetesen megkapja a lehetőséget arra is az itt töltött idő során, hogy fejlődjön. Természetesen nem azt várjuk tőle, hogy rögtön ellője az összes puskaport, hanem azt szeretnénk, hogy fokozatosan tudjon majd fejlődni az edzői stáb és a társak segítségével."

 

Félelmetes teljesítményt nyújtott a Bundesligában, szerinted mennyire lesz képes gyorsan alkalmazkodni a Premier League ritmusához?

"Úgy gondolom, hogy jó döntést hozott, amikor a német bajnokságba igazolt. A megfelelő szinten a megfelelő klubhoz került. A Dortmund már számtalan alkalommal megmutatta, hogy milyen jól bánik a fiatal játékosokkal. A Premier League más tészta. Nem akarok tiszteletlennek tűnni a Bundesligával szemben, de szerintem az angol bajnokság előrelépést jelent a játékos számára. Az elmúlt években számos angol csapat került európai szinten is a legjobbak közé és érthető, hogy Jadon is ezek között szeretne szerepelni. Ismeri Angliát, hiszen szerepelt a Watfordban és a város másik oldalát is megjárta már, így tudja mi vár rá."

 

Számos opciót kínál a tudása számodra. Hogyan szeretnéd kiaknázni a képességeit?

"Jadon szerződésének időtartama is egy jele annak, hogy hosszú távon próbálunk gondolkozni a csapatnál. Ha megnézzük, akkor elég fiatal támadósorunk van. Sajnos előfordulhatnak sérülések és pihentetni is kell majd a játékosokat. A legfrissebb példa, hogy nem lehet Európa-bajnokságot nyerni 11-12 játékossal, ha pedig magunkra gondolok, akkor ott lesz a Premier League, a Bajnokok Ligája, az FA-kupa és a Ligakupa is, tehát hosszú szezon elé nézünk, ezért fontos, hogy megerősítsük a keretünket. Biztos vagyok benne, hogy ezt mindenki látni fogja majd."

 

Végezetül, azt gondolom, hogy ez Jadon számára is egy kiváló lehetőség, hogy dolgozhasson és kiváló edzők segítségével fejlődjön. Nem mellesleg több játékos is van a csapatban, akiktől szintén tanulhat egy-két dolgot.

"Igen, azt gondolom, hogy ez egy remek kihívás lesz számára. Lehetőséget kap egy olyan csapatban ami még fejlődik és javul és egyre közelebb kerülnek az elvárt célok. Ez a Manchester United és tudjuk, hogy a szurkolók is azt akarják, hogy lépjünk előrébb az előző szezonhoz képest. Várjuk a kihívásokat."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!