Évi egyszer a Glazerek is egyeztetni fognak a szurkolókkal

A szurkolókkal való kommunikáció javítása érdekében a Manchester United egyik társelnöke - Avram vagy Joel Glazer - minden évben részt fog venni egy szurkolói vezetők tanácsadói találkozóján.


Amikor Joel Glazer az előző szezon végi szurkolói tüntetések hatására júniusban, a Manchester United több mint 15 éves tulajdonlása óta először részt vett egy szurkolói fórumon, ígéretett tett egy új, szurkolói vezetők tanácsadói tesületének létrehozására, amely tervek véglegesítése hamarosan megtörténhet.

 

Ez is mutatja, hogy változás állt be a Glazerek hozzáállásában, akik messze földön híresek voltak arról 2005-ös hatalomátvételük óta, hogy szeretnek inkább csendben maradni, amikor fontos ügyekben kellene megnyilvánulniuk.

 

Az új testületben várhatóan hét szurkolói vezető kap majd helyet öt klub igazgatósági tag mellett, amellyel "új csatornát hoznak létre, annak érdekében, hogy a szurkolókkal kapcsolatos ügyekben és a stratégiai döntéseknél elmélyült párbeszéd folyhasson". A United operatív vezetője, Collette Roche szerint évente egy alkalommal a klub valamelyik társelnöke is részt vesz majd egy ilyen eseményen.

 

A United emellett a szurkolói fórumon résztvevők létszámát is megemeli 11-ről 16-ra, hogy "a klub sokszínű szurkolói bázisa még jobban képviseltesse magát", így a Manchester United női csapatának szurkolói klubja, a 21 éven aluli szurkolók és a nemzetközi szurkolói klubok képviselői is helyet kaphatnak.

 

 

A United az alábbi közleményben megerősítette, hogy a tanácsadói testület közel áll a véglegesítéshez:

"A Manchester United a tervek véglegesítés előtt áll az új, Szurkolói Tanácsadói Testület összetétele és a Szurkolói Fórum bővítése kapcsán, miután konstruktív párbeszédet folytatott a szurkolói érdekképviseletekkel és a Manchester United Szurkolók Szövetségével (MUST)."

 

"A már létező Szurkolói Fórummal és a független Manchester United szurkolókat képviselő MUST-tal történt egyeztetések során elfogadásra került mindkét testület összetétele és hatásköre."

 

"A résztvevők jelölési folyamata a következő hetek során zajlik majd le. Hamarosan nyilvánosságra kerülnek az információk a képviselők kritérium rendeszeréről is."

 

"Sikerült előrébb lépni a MUST-tal való párbeszédben a mindkét fél számára kedvező szurkolói részvényesi program kapcsán is, amellyel a szurkolók ugyanolyan értékes szavazati joggal rendelkezhetnének, mint a Glazer család. A részletek kidolgozása szakértők bevonásával együtt továbbra is folyik. További információk hamarosan."

 

"Elégedettek vagyunk az eddig annak érdekében tett előrelépésekkel, hogy megfelelő keretet biztosítsunk a klub és a szurkolók minél hatékonyabb összekapcsolódásához."

 

"Ahogy Joel Glazer júniusban bejelentette a Szurkolói Fórumon, elkötelezettek vagyunk, hogy erősítsük a szurkolók érdekképviseletét és szerepét a klub működésében; az új szurkolói tanácsadó testület és a kibővített Szurkolói Fórum pedig ebben segítségünkre lesz."

 

"A szurkolói tanácsadói testületbe két tagot is delegálhat majd a Szurkolói Fórum, annak érdekében, hogy biztosítsuk az erős kapcsolatot a két testület között és a MUST is delegál majd tagokat mindkét testületbe."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!