Shearer érkezhetett volna Ole helyett

Másképp is alakulhattak volna a dolgok, mikor 1996 nyarán a United akkori menedzsere, Sir Alex Ferguson úgy döntött, hogy erősíteni kíván a Vörös Ördögök támadószekcióján.


Alan Shearer neve már akkor felmerült a United háza táján, amikor az angol csatár berobbant a Southampton csapatába, de az igazi áttörést a Balckburn Rovers csapatával elért bajnoki cím hozta meg számára. Akkoriban pedig az is elképzelhető volt, hogy a játékos az Old Traffordon fogja folytatni a gólgyártást. 

 

Az átigazolás azonban nehézségekbe ütközött, hiszen a Blackburn nem akarta a támadót eladni a Manchester Unitednek, bár akkoriban világrekordnak számító ügylet lehetett volna a transzfer.

 

 

Végül a Newcastle is képbe került és 15 millió fontért leigazolta Shearert. Évekkel később a Vörös Ördögök egykori elnöke, Martin Edwards elárulta: "Shearer járt Alex Ferguson házában, beszélgettek és elmondta, hogy el akar jönni. Azt hiszem a problémát a Blackburn elnöke, Jack Walker jelentette, aki nem akarta, hogy a játékos eligazoljon. Egyébként nagyon közel álltak egymáshoz és Walker amolyan apafigura volt a támadó számára és nem hiszem, hogy Alan fel akarta volna idegesíteni azzal, hogy a Unitedbe igazol."

 

Még maga Shearer is elismerte: "Egy időben úgy volt, hogy a Manchester Unitedhez kerülök, aztán felhívott Kevin Keagen, a Newcastle menedzsere és úgy gondoltam, hogy abba a klubba igazolok, aminek mindig is a szurkolója voltam és ahol mindig is játszani akartam."

 

Amíg a Shearer átigazolása körüli kavalkád zajlott Jim Ryan felhívta Sir Alex figyelmét a kevésbé ismert norvég támadóra, Ole Gunnar Solskjaerra, aki a Molde csapatában játszott. Akkoriban az érte kifizetett 1,5 millió font rizikós összeg volt, ám később kiderült, hogy amellett, hogy olcsóbb is volt az igazolás, Ole képes volt még akár csukott szemmel is betalálni. Ennek köszönhetően pedig hamar népszerű lett az Old Traffordon.

 

Azonban azóta is többeket foglalkoztat a kérdés, hogy vajon Ole United játékos lett volna akkor is, ha sikerül végül Shearert leigazolnia a Unitednek?

 

Arra a kérdésre, hogy tisztában volt-e azzal, hogy Alex Ferguson egyik akkori célpontja Alan Shearer volt, mielőtt végül 1996 július 29-én szerződtették a menedzser így válaszolt.

 

"Nem tudtam, de ennek már nincs is jelentőssége. Igaz én nem az a fajta csatár voltam, mint Alan Shearer, aki kétség kívül az egyik legjobb csatár volt Angliában, de azt gondolom, hogy fel tudtam venni a kesztyűt."

 

"Ha ő és én is aláírtunk volna, akkor sem éreztem volna kevésbé magabiztosnak magam, mert bíztam a saját képességeimben."

 

Ole útja végül sikeres volt játékosként az Old Traffordon és ki gondolta volna visszavonulásakor, hogy mostanra már menedzserként áll a klub és a szurkolók rendelkezésére.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!