Ole: Nem bántam meg a piros lapot

Ole Gunnar Solskjaer 126 találatot szerzett a Manchester United színeiben, meglepő módon a norvég számára legkedvesebb emlékek között találunk olyat is, ami nem a gólszerzésről szólt.


Ez pedig nem más, mint Ole egyetlen piros lapja Unitedes pályafutása során. Az eset 1998 áprilisában történt, amikor Sir Alex Ferguson csapata üldözte az Ágyúsokat a bajnoki versenyfutásban és éppen 1-1-re állt a Vörös Ördögök mérkőzése a Szarkák ellen, de a találkozón csak a 3 pont megszerzése volt elfogadható eredmény a skót csapatának.

 

A mérkőzés vége előtt pár pár perccel a Newcastle játékosa, Rob Lee iramodott meg egymaga a kapu felé, Solskjaernak, aki a mérkőzésen csereként lépett pályára pedig nem volt más választása, mint, hogy szabálytalanul megállítja ellenfelét és ezzel megakadályozza a gólszerzést.

 

 

Cinikus szabálytalanság volt nyilvánvaló szándékkal, ami a későbbiekben haragot is gerjesztett a sértett félben, mivel Ole végigsprintelt a pályán és a United tizenhatosa előtt utolérte, majd felrúgta a Szarkák támadóját. Ole ezzel akkor nagyot kockáztatott, hiszen nem csak arról a mérkőzésről állították ki, hanem eltiltást is kapott.

 

Solskjaer azt is elárulta, hogy Ferguson elmondta neki, hogy az ilyen szabálytalanságok ellentétben állnak a United elveivel és egyik játékosától sem tudja elfogadni az ilyen magatartást.

 

"Nem kérném soha egyetlen játékosomat sem, hogy ilyet tegyen. Az a hajszárító, amit a meccs után kaptam a menedzser indoklásával egyetemben teljesen helytálló volt" - mondta Ole.

 

"A Manchester United nem akar így nyerni. Nem így akarjuk csinálni a dolgokat. Bár az is igaz, hogy a szurkolóknak tetszett a megmozdulás."

 

Végül az Ágyúsok örülhettek, de Ole elmondása szerint nem csinálná másképp a dolgokat. 

 

"Valószínűleg, ha visszamehetnék a múltba ismét megtenném, mert nem szeretnék semmin sem változtatni a karrieremben, mert nem hiszem, hogy akkor itt ülnék. Minden döntésnek következménye van, legyen az bármilyen kicsi."

 

"Akkori fejjel gondolkozva megvolta az oka, hogy miért tettem, ez pedig az volt, hogy csak a csapattársaimra és a csapatra gondoltam. Abban a szezonban 1 ponttal elveszítettük a bajnokságot és a meccsen már csak két perc volt hátra és nekünk kellett volna gólt szereznünk, hogy nyerjünk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!