Manchester United 4-2 Blackpool

Gyõzelemmel búcsúztatta a 2010/2011-es bajnoki szezont a Manchester United és végül 80 pontot gyûjtve, 9 pontos elõnnyel zárt az élen Sir Alex Ferguson csapata.


Már bajnokként várhatta a mérkõzést a Manchester United, ám a vendég Blackpool a kiesést szerette volna elkerülni, Ian Holloway a mérkõzés elõtt el is mondta, a három pontért jöttek az Old Traffordra.

A csapatok:

Manchester United: Van der Sar - Rafael, Vidic, Evans, Evra - Anderson, Scholes, Fletcher - Nani, Berbatov, Park
Cserék: Lindegaard, Ferdinand, Smalling, Valencia, Gibson, Owen, Rooney

Blackpool: Gilks - Baptiste, Eardley, Evatt, Crainey - Southern, Adam, Vaughan - Taylor-Fletcher, Campbell, Puncheon
Cserék: Kingson, Cathcart, Phillips, Harewood, Ormerod, Varney, Beattie.

Majdnem meg is szerezte a vezetést a Blackpool az elsõ percben. Paul Scholes adta el a labdát a középpályánál, Campbell indította Adamet, aki balról középre játszott, az érkezõ Southern azonban a kapuval szemben állva csúnyán mellé lõtt.

Három percet kellett várni az elsõ hazai helyzetre, ekkor Berbatov kavargatott az alapvonalnál, majd a tizenhatosnál lévõ Rafaelhez passzolt, aki átvétel után lõtt, Gilks védett.

A 6. percben ismét nagy helyzet alakult ki Edwin kapuja elõtt. Nani adta el a labdát 20 méterre saját kapujától, Adam lõtte be a kapu elõ laposan a játékszert, ám Taylor-Fletcher épp lemaradt a beadásról.

Szinte azonnal válaszolt egy helyzettel a United, Scholes indította Berbatovot, aki átvétel után remekül kicselezte a védõjét, ám közelrõl leadott lövését Gilks kapus szögletre mentette.

Ezt követõen egészen a 21. percig nem forogtak veszélyben a kapuk. Ekkor Fletcher adott zseniális labdát Berbatovnak, aki remekül látta meg a középen kiugrani készülõ Parkot, egybõl továbbított is a dél-koreai elé, aki védõjét lerázva értékesítette helyzetét, 1-0 a Manchesternek!

 


Ji nem sokkal késõbb duplázhatott volna, ám Nani beadását épp menteni tudta a blackpooli védelem Parky elõl.

Berbatov is növelhette volna góljai számát, Rafael passza került két védõ közt a bolgárhoz, aki kapura fordult és lõtt, de Gilks ismét nagyot védett, a kipattanóra lecsapott Park, aki betört a 16-osra, ahol földre került, Mike Dean azonban nem ítélt büntetõt.

A 40. percben jött az öröm a vendégek számára, Vidic szabálytalansága után 23 méterrõl végezhetett el szabadrúgást Charlie Adam, aki kiválóan lõtte ki a bal alsó sarkot, ezzel egyenlítve.

Az eredmény nem változott szünetig, így a Blackpool egyelõre örülhetett, hisz félidei állások alapján jövõre is a Premier League tagjának mondhatta magát.

A második félidõre Sir Alex cserélt, a brazil Rafael helyére jött be Chris Smalling.

A 48. percben ismét Vidic szabálytalankodott saját 16-osuk elõtt, Adam végezte el a szabadrúgást 20 méterrõl, amit Van der Sar szögletre mentett. A félidõ elején a vendégek nagyon beszorították a Unitedet, öt percig folyamatosan a hazai tizenhatos környékén járt a labda Holloway együttesének játékosainál, ám nem tudtak gólt szerezni szögletekbõl sem.

De ez csak az 57. percig volt így, ekkor ugyanis vezetést szerzett a Pool. Adam, Puncheon, Varney volt a labda útja, az utóbbi remekül ívelt jobbról a középen - valójában lesen - álló Taylor-Fletchernek, aki a hosszú alsó sarokba pörgetett, 1-2!

Öt percig örülhettek a vendégek. Ekkor Evans indult meg egészen az ellenfél büntetõterületéig, passzolt Andersonnak, aki a bal szélen felfutó Parkot játszotta meg. A dél-koreai visszapasszolt a brazil középpályásnak, aki remekül kilõtte a hosszút, ezzel egyenlítve, 2-2!!

 


A 64. percben ismét Berbatov került helyzetbe. Evra beadását fejelte remekül a bolgár a kapus mozgásával ellentétes sarok felé, de a hálóõr zseniálisat mentett, valahogy még vissza tudott nyúlni a labdáért.

Nyolc perccel késõbb Nani szabadrúgást végzett el, a középen érkezõ Scholes elé játszott, aki lõtt, megpattanó lövése Smalling elé került, aki átívelt a hosszúra, ahol Vidic fejelt kisodródva, végül a védõk tisztáztak. Egy perccel késõbb Nani fejelt 6 méterrõl csúnyán mellé.

A 74. percben aztán ismét a United szerzett gólt. Smalling akart Owennek játszani középre, Evatt beleért a labdába és az saját kapujába került, 3-2 a hazaiaknak!


 


Négy percre rá a védõ majdnem jövá tette hibáját, amikor kiválóan ugrott ki, öt méterre a United kapujától belepöckölt a labdába, ám Edvin kiváló kivetõdéssel óriásit védett.

Kilenc perccel a mérkõzés rendes játékidejének letelte elõtt Anderson remekül indította Owent, aki könyörtelenül értékesítette helyzetét 4-2-re módosítva az eredményt, ezzel bebiztosítva a hazaiak gyõzelmét.

 


Még Berbatov elõtt is adódott gólhelyzet, ám 15 méterrõl fölé lõtt a bolgár, de mivel Tévez sem szerzett gólt a City meccsén, így végül nem is kellett gól, hogy gólkirály legyen a United bolgárja.

A lefújás elõtt még egy szögletet rúghatott a Blackpool, Adam beívelését Varney a felsõ lécre fejelte.

Gyõzelmével a United kiejtette a Blackpool csapatát a Premier League-bõl.


Manchester United 4-2 Blackpool
Old Trafford, 75400 nézõ

Vezette: Mike Dean

Manchester United: Van der Sar - Rafael(Smalling 46.), Vidic(Rooney 84.), Evans, Evra - Anderson, Scholes, Fletcher - Nani, Berbatov, Park(Owen 63.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Ferdinand, Valencia, Gibson

Blackpool: Gilks - Baptiste, Eardley, Evatt, Crainey - Southern(Ormerod 87.), Adam, Vaughan - Taylor-Fletcher(Varney 76.), Campbell, Puncheon(Phillips 75.)
Nem használt cserék: Kingson, Cathcart, Harewood, Beattie

Sárga lapok: Fletcher, Owen illetve Vaughan

Gólszerzõ: Park 21., Anderson 62., Evatt 74. (öngól), Owen 81. illetve Adam 40., Taylor-Fletcher 57.


A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Park Ji-sung


 

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!