Csapathírek az Everton meccs előtt

A Manchester United számára közeledik az utolsó felkészülési mérkőzés, melynek apropóján pedig Ole Gunnar Solskjaer friss hírekkel szolgált azokkal a játékosokkal kapcsolatban, akik eddig nem léptek pályára a nyár folyamán barátságos találkozón.


A legtöbb játékos a hét folyamán visszatért a csapathoz és szívélyes fogadtatásban volt részük. Ők javarészt azok, akik valamely nyári torna miatt később kezdhették meg a nyári pihenésüket. A United részéről egyébként öt játékos volt érdekelt az Európa-bajnokság és a Copa America fináléjában.

 

Az egyik ilyen játékos Fred volt, aki egy összecsapást kivéve Brazília minden mérkőzésén pályára lépett, ám a Selecao a döntőt elbukta Argentina ellen.

 

"Kilenc mérkőzést játszott a szezon befejeztével a nyáron, így az elmúlt három hét pihenő nagyon jól jött neki" - magyarázta Solskjaer. "Nem veszített az állóképességéből, így készen áll a soron következő meccseinkre."

 

Bár Paul Pogba kiemelkedően teljesített hazája válogatottjában, a franciák végül a tervekhez képest hamarabb kényszerültek búcsúzni az Európa-bajnokságtól, miután Svájcnak sikerült legyőznie őket. A francia középpályás pihenését követően visszatért Angliába. Igaz, a COVID szabályok által előírt korlátozások késleltették némileg azt, hogy mikor csatlakozhat a társakhoz, de a norvég menedzser szerint Pogba kiváló állapotban van.

 

 

Ami a csapat új támadóját, Jadon Sanchot, valamint Edinson Cavanit illeti Ole elmondása szerint ők még nem kezdték el az edzéseket, de hamarosan csatlakozhatnak társaikhoz. "Remélhetőleg fittek lesznek" - mondta Solskjaer.

 

"A hétvégét követően már csatlakozhatnak, de a különböző körülmények miatt még erre nem kerülhetett sor és mivel hosszú szezonjuk volt így rájuk fért a pihenés is."

 

Két másik hiányzó lesz a hétvégi találkozóról, ők Eric Bailly és Amad Diallo, akik az elefántcsontparti válogatottal vettek részt az Olimpián. Az afrikai nemzet válogatottja végül a spanyolok ellen búcsúzni kényszerült az ötkarikás játékoktól, pedig Amad azon a meccsen gólpasszt adott Unitedes csapattársának. Ole elmondása szerint már visszatértek Japánból és a karanténidőszak leteltével ők is csatlakozhatnak a többiekhez.

 

"Nehéz, amikor sokak részt vesznek egyéb tornákon az új szezon előtti időszakban. Nem tudom pontosan megmondani a napját, hogy mikor lehetnek újra köztünk, de készen állnak a játékra."

 

A Vörös Ördögök számára egy elég kemény ellenfél, a Leeds lesz az első ellenfél az új idényben, a találkozón azonban már 75000 szurkoló ott lehet az Old Traffordon. A várakozás pedig a játékosok és a szurkolók részéről is óriási, ám ezt megelőzően még jön egy Everton elleni barátságos mérkőzés is szombaton, ebédidőben.

 

"Az eredmények igazából soha nem számítanak a felkészülési időszakban, még annak ellenére sem, hogy szeretjük megnyerni a találkozóinkat. Ami viszont kulcsfontosságú az a felkészültség és az erőnlét felmérése, hogy tudjuk kik állnak készen arra, hogy pályára lépjenek a szezon első mérkőzésén."

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!