Solskjaer reakciója a Leeds legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer érthetően elégedett volt a Manchester United 5-1-es Leeds United elleni győzelmével a Premier League nyitófordulójában.


A csapat erőfeszítése

"Azt kell mondani, mindenki remekelt ezen a héten - a közönségtől a játékosokon át a stábig bezárólag. Minden klappolt, az pedig, hogy a szezon első napján ilyen teljesítménnyel ezt az eredményt értük el, hatalmas lökést jelent. Most ilyen a hangulatunk. De ez csak egy meccs volt és nekünk mindig ezen az úton kell járnunk és a győzelem édes ízét kell éreznünk. Holnap viszont már csak a következő feladatunkra koncentrálunk és hogy ezen az úton tudjunk maradni."

 

Nyomás, milyen nyomás?

"Sir Alex mindig azt mondta, hogy élvezzük a játékot és mutassuk meg magunkat. Egy játékosnak élveznie kell azt a kegyet és az azzal járó nyomást, hogy a stadionban 75 ezer, a TV-n keresztül pedig emberek milliói előtt játszhat. Tudtam, hogy keményen kell dolgoznunk, de leginkább az erőnléti állapotunk volt az, amelyben nem voltam 100 százalékig biztos. A végén viszont mosolyoghattunk!"

 

Mason már felnőtt férfi 

"Az, ahogyan beverekedte magát a gólja előtt a tizenhatoson belülre, nagyszerű volt. Ez a különbség a két évvel ezelőtt fiú és a mostani férfi között. Elégedett vagyok azzal, amit a felkészülési szezonban megtett azért, hogy még jobb erőnléti állapotba kerüljön."

 

 

Üzenet Pogbanak

"Gyerekkora óta nagyon jó kapcsolatot ápolok Paullal. Ma csak arról szólt számára a meccs, hogy 'menj ki és élvezd a játékot', mert az Everton ellen csak 45 percet töltött a pályán, amely nem a legjobban sikerült. Szabadságot adtunk számára ahhoz, hogy szabadon változtassa a helyét és ott kapja meg a labdát, ahol akarja. Nem emlékszem, hogy utoljára mikor fordul elő ilyen [4 gólpassz egy meccsen], de Paul rendelkezik az ehhez szükséges minőséggel, ha pedig vannak olyan társak, akik hajlandóak futni és területet nyitni másoknak, akkor az sok lehetőséggel kecsegtet."

 

Scott egy szörnyeteg

"Scott folyamatosan futott, ez volt a legfontosabb dolog. Ebben a felkészülési szezonban nem játszott többet 20 percnél, azt is középhátvédként. Meg volt az oka, hogy miért sáfárkodunk az erejével, tudtuk, hogy ez egy nagy meccs lehet számára. Scott fizikálisan egy szörnyeteg. Egész nap képes lenne futni és most már egy igazi férfi a pályán. Azt gondolom, hogy remekelt."

 

Már most fitt és feltüzelt a csapat

"Számomra ez az, ahogyan látni szeretném a csapatomat játszani. Nem csak azért, mert a Leeds ellen történt, de én azt akarom látni, hogy a játékosok futnak, előre mennek és kockázatot vállalnak. Hogy őszinte legyek, fittnek tűntünk, pedig néhány játékosunk nem játszott többet a felkészülés során 45 percnél."

 

A szurkolók is kivették a részüket

"Varázslat, abszolút varázslat. Ez rengeteget jelent a játékosoknak. Ez a hangulat extra energiát és erőt kölcsönöz nekik. Ezt nem lehet helyettesíteni egy csapat megbeszélés vagy a csapatszellem kapcsán. A Stretford End előtt négy gólt szerezni és előttük ünnepelni, mint tettük a második félidőben, a világ legjobb dolga. Az elmúlt 18 hónap fura volt - csak a médián keresztül, meccseket nézve tudtak érintkezni velünk a szurkolók. Nem volt meg annak az érzése, hogy kapcsolatban vagyunk. Nagyon fontos, hogy újra együtt lehetünk a szurkolókkal. Ez a Man United. Ez az igazi Man United. Ez az például, ahogyan eladtam a Man Unitedet Edinsonnak [Cavani]. Nem távozhatsz egy szezon után úgy, hogy nem játszottál a szurkolók előtt. A Man United arról szól, hogy a szurkolók és a játékosok együtt vannak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!